Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

ClosedIn élménybeszámoló

Időutazás a Stadionnál

2012.12.12. 11:05 Herschmi

closedin-kep.jpg„És kérem jegyezzenek meg valamit! Az X sosem jelöli a kincs helyét a térképen.” Ezzel a találó Indiana Jones idézettel fogad minket a ClosedIn Facebook oldala. Ez a két mondat remekül összefoglalja a játék lényegét.  Itt semmi sem biztosan az, aminek látszik és a feladatok megoldásaihoz sem „egyenes út” vezet.

Mi is a ClosedIn? Egy escape game, amelyben egy szobába zárva kell rálelni a kiszabadulás nyitjára. Ez nem is olyan egyszerű, mivel több, egymásra épülő logikai feladatot megoldva 60 perc alatt kell véghezvinnünk. Egy szerda este kerestük fel a helyet, amely pár percre fekszik a Puskás Ferenc stadiontól. Meglepő módon nem egy pincehelyiségben található más escape room-okhoz hasonlóan, hanem egy bérház emeletén. Rövid beszélgetés a tulajdonossal, pár instrukció és már kezdhettünk is a játékot.

A részleteket a tovább mögött találjátok.

closedin_galria_8_20121022_1178764421.jpg

Alaptörténet szerint egy időutazást teszünk az 1400-as évekbe, majd koronként utazva jutunk vissza a jelenbe, ezzel kiszabadulva a szobából. A szoba pontosabban egy galéria volt, beépített emeleti résszel. Berendezése átlagos, felújított lakás érzetét keltette pár antiknak tűnő tárggyal. Hárman vágtunk neki a kalandnak és barátaim, Martin és Levi is tapasztaltnak mondhatta magát ilyen játékok terén. Mit mondjak, első nekifutásra nagyon tanácstalanak voltunk és borzalmasan nehéznek tűnt az egész. Átkutattunk mindent és egy-két talált, hasznosnak tűnő tárgy kivételével semmi használhatónak tűnő dologra nem bukkantunk. Elég hosszú értetlenkedés és walkie-talkie-n kapott segítség után végre igazán belelendülhettünk a játékba, sorban oldottuk meg a feladatokat és cirka háromnegyed óra alatt kiszabadultunk.

closedin_galria_5_20121022_1076446115.jpg

Ami miatt igazán tetszett a ClosedIn, az az, hogy a feladványok majd mindegyike teljesen más logikát igényelt, mint az eddig bejárt hasonló helyeken. Ezúton is szeretném megköszönni a tulajdonosnak, hogy fogadta blogunkat és szeretnék sok sikert kívánni neki a jövőre nézve!

closedin3.jpg

Honlap: www.closedin.hu

Facebook: http://www.facebook.com/closedinescape

Cím: 1143 Budapest, Gizella út 19/B. I/12A.
Telefonszám: 06 30 507 3288
E-mail:
info@closedin.hu
Részvétel díj: 8000 Ft (2-4 fő)
Diákkedvezmény: 20%, azaz érvényes diákkal 6400 Ft / csapat!

Elég, ha a csapat egy tagjának van érvényes diákigazolványa! A diákkedvezmény csak a Facebook oldal like-olói vehetik igénybe!

Előzetes bejelentkezés szükséges!

Címkék: élménybeszámolók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr704948061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása