Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Könyvajánló - Sellei Zoltán: Gyilkos vonzalom

2012.11.25. 15:47 Herschmi

00056.jpgA szerző segítségével a könyv kiadója eljuttatott nekem egy példányt Sellei Zoltán: Gyilkos vonzalom című könyvéből, amit ezúton is szeretnék megköszönni, mind Zoltánnak, mind a Garbó Kiadónak. A mű sokkal inkább a thriller és krimi határán mozog, mint a horrorén, de még így is belefér blogunk „kínálatába”.

Lionel Brews („Black Columbo” ahogy kollégái hívják) nehéz napra ébred. Az éjszakát egy prostituáltnál töltötte, akin kiélhette perverzióját, a hematofíliát (beteges vonzódás a vérhez). Délelőtti pihenését egy telefonhívás szakítja meg. Főnöke őt küldi egy friss gyilkossági esethez, melyben burkoltan őt szólította meg az elkövető. A holttest csontjai egy kupacban máglyaként égtek el egy bérelt szobában. A koponya hiányzott, helyette az alagsorban találtak egy arcot testrészekből kirakva rövid kis verssel, mely utal rá, hogy lesznek újabb áldozatok. Brews egy igazi piszkos zsaru, aki minden törvényt áthág, csak hogy megoldja a rábízott ügyeket. Vajon sikerül neki elkapnia a „smájlis gyilkost”?

Folytatás a tovább mögött.

Sellei Zoltán első regényéről van szó, ez érződik is rajta. Részletesen leírja a helyszíneket és a szereplők külsejét, viszont ez elég „sótlanra" sikeredett. Érzésem szerint kicsit többet kellett volna foglalkozni a mellékszereplők érzéseivel, lelkivilágával, ezáltal is színesebbé tenni a leírásokat, valamint szinte teljesen hiányoznak a hasonlatok és metaforák, amik által könnyebben elképzelhetőek lennének a karakterek és a helyiségek.

Az első pár tíz oldalt meglehetősen untam, viszont legnagyobb meglepetésemre a 120-140-ik környékén már olyan szinten felkeltette az érdeklődésem, hogy erőszakkal se lehetett volna eltávolítani a könyvet a kezemből. Ennek oka a remekül felépített történet, mely folyamatosan újabb és újabb kérdőjelek elé állít minket, melyek egy idő után annyira piszkálják az ember kíváncsiságát, hogy nem bírja letenni a kötetet addig, amíg mindenre választ nem kap. Ez meg is történik az utolsó oldalakon, hiába gyanítottam mindvégig a befejezést, szinte meghökkentett, mennyire más lett, mint amire számítottam. Megjegyzem hála istennek, mert én az általam legelcsépeltebbnek gondolt fináléra számítottam

(SPOILER!!! Mindvégig arra gondoltam, és egyre több utalás is arra engedett következtetni, hogy főszereplőnk tudathasadásban szenved és ő követett el mindent. Rengeteg jónak ígérkező filmet elcsesztek már ezzel a „fordulattal”. Szerencsére teljesen más kerekedett ki a történetből, amely tényleg meglepett és ez nagyon jó pont! SPOILER VÉGE!!!).

Az írótól megtudtam, hogy egy mondatot a kiadó nem engedett leírni, utólag ezt nagyon sajnáltam, mert hatalmasat ütött volna! A mű csúcsa egyértelműen a XIII. fejezet, A sorozatgyilkos naplója. Szinte faltam a betűket, annyira jól le volt írva mind az elkövetés, mind pedig az áldozat becserkészése.

A lagymatag kezdés és minden leírt hibája ellenére én remekül szórakoztam, kellemessé varázsolt egy szürke vasárnap délutánt, ezért és mert első szerzemény, véleményem szerint megérdemel gyenge 7 pontot.

A könyv Facebook oldala.

Ha pedig felkeltette a figyelmeteket, akkor ezen a linken rendelhetitek meg.

Címkék: könyvajánló

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr734922524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása