Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A jelenés (2012) - The Apparition

Nagyot bukó kísértetjárás

2012.11.19. 18:51 Jason13

A jelenés poszter.jpgA Dark Castle stúdió eleinte horror remake-ket készített, majd néhány bukta után eredeti ötleteken alapuló projektekbe is belevágtak, de azokkal sem sikerült kasszát robbantaniuk. Egy idő után pedig jöttek a másodosztályú, egyből DVD-re készült bugyutaságok és rémfilmek valamint ezek mellett más produkciókba is beszálltak. Viszont idén újra egy horrorral próbálkozott a stúdió, ami a tengerentúlon mozikba is került, azonban óriási sikereket ez sem ért el, sőt!

A történet középpontjában egy fiatal szerelmespár áll, akik új házuk nyújtotta örömöket próbálnák élvezni, de ebben meggátolja őket egy túlvilági lény, ami eleinte csak a frászt hozza hőseinkre, később azonban bekeményít. Szerencsére a gerlepár férfi tagja rendelkezik egy paranormális dolgokra specializálódott ismerőssel, de a gonosszal lehet már ő sem bír el.

Folytatás a tovább mögött.

A jelenés a szellem elkapja a bigét.jpg

Már ennyiből leszűrhető, hogy ez a film egy cseppet sem eredeti. Rengeteg helyről lop (Poltergeist, Paranormal Activity, japán kísértet-mozik), a legalapvetőbb sablonokat vonultatja fel és ijesztgetések terén se mutat semmi kiemelkedőt. Viszont a legnagyobb baj nem is ezzel van, hanem a kivitelezéssel! Maga a cselekmény elképesztően unalmas, tele van üresjáratokkal és amikor elkezd rosszalkodnia gonosz entitás, akkor sem csinálhatunk magunk alá, hiszen totálisan érdektelenül van tálalva az egész. Néha becsapódik egy ajtó, morog valami a sötétben, esetleg összetörik valami, de ezeken kívül mást nem nagyon csinál a kísértet. Bár, ezekkel is elérhetné, hogy megijedjünk, de az alkotók hihetetlenül nem értenek a félelemkeltéshez, így hát egy-két csutkára tekert hangeffekt csak azt válthatja ki a nézőből, hogy felkeljen a szundikálásból.

De színészeink is vannak, róluk is érdemes pár szót ejteni. A legnagyobb név a stábban Tom Felton (aki ugye a Harry Potter unszimpatikus évfolyamtársa volt a Roxfortban), vele nincs is gond. Egész jól formálja meg a paranormális kutatásokat végző srácot és végre nem a "szemét tetű" szerepkörben láthatjuk. Viszont a főszereplő párocska kész katasztrófa! A női oldalon Ashley Green foglal helyet, aki igencsak dekoratív, de valami elképesztően gyengén formálja meg a karakterét. Pedig neki csak annyi lett volna a dolga, hogy ijedezzen, de még ezt sem tudta normálisan eljátszani. A csaj fickóját Sebastian Stan formálta meg, akiről még nem sokat hallottam, de ezek után szerintem nem is fogok, mivel borzalmasan teljesített. Komolyan, olyan unott fejeket vágott a játékidő nagy részében, mint én, amikor a filmet néztem. 

A negatívumok után szót ejtenék a pozitívumokról is. A zene egész jó volt, persze örök érvényű, fülbemászó tételeket nem tartalmazott, de egynek tökéletesen megfelelt. Aztán a rengeteg eltúlzott hatásvadász ijesztgetés között volt egy darab, ami egész jóra sikerült, mikor a csaj beszorul a szekrénybe. Bár, ettől sem ugrott meg a pulzusszámom, de legalább a maga módján ötletes volt. És kérem, ennyi, ebben a műben ezeken a tényezőkön kívül minden botrányosra sikeredett.

A jelenés a gerlepár.jpgMeg is értem, amiért elhasalt, mind pénzügyileg, mind kritikailag. Sőt, a Dark Castle stúdió fejese, Joel Silver emiatt a produkció miatt vitázott össze más pénzemberekkel és a végén át kellett költöznie a Universal-hoz, mert a Warner. Bros.-nál már nem látták szívesen. Legalábbis ha hinni lehet a pletykáknak.

De titeket, esetleges nézőket, gondolom az érdekel, milyen is a film. Rossz, mégpedig nagyon. Emellett rendkívül elcsépelt, unalmas és egyáltalán nem félelmetes. Úgyhogy aki jót akar magának, az inkább kerüli, de akik nagy rajongói a kísértetes/természetfeletti horroroknak, tehetnek vele egy próbát, de tényleg csak óvatosan! 

Értékelés: 3/10

Évszám: 2012
Játékidő: 82 perc
Rendező: Todd Lincoln
Forgatókönyv: Todd Lincoln
Szereplők: Ashley Green, Sebastian Stan, Tom Felton

Címkék: 2012 amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr54913086

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása