Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Incident aka. Asylum Blackout (2011)

2012.11.06. 18:44 Csabi87

the-incident-poster.jpgAnnak idején a The Incident című film előzetese felkerült a blogra és akkor elég bizakodó voltam a produkciót illetően, most pedig eljutottam addig, hogy megnézzem és véleményt alkossak róla.

Történetünk főhőse néhány zenész, akik habár már nem fiatalok, azért még hisznek abban, hogy akár zenei sikerekre is jó eséllyel pályáznak, ám mivel pénz hiányában nem igazán indul be a biznisz, muszáj mellette megkeresniük a kenyérre valót, mindezt pedig egy elmegyógyintézet konyháján teszik. A fizetés nem rossz, sőt legalább ugye csurran valami, plusz a meló sem túl stresszes, hiszen csak főzőcskézni és pakolászni kell, meg egy  ütésálló üveg mögül kiszolgálni az őrökkel szegélyezett bentlakókat, akik egyébként is tele vannak nyomva nyugtatókkal.

Tehát a meló ellen nem sok érv szól, azonban egy durván viharos éjszaka az intézet áram nélkül marad, ami azt jelenti, hogy mind a "rabok", mint pedig a kiszolgáló személyzet csapdába esik. Ezt a hirtelen fordulatot - minő hihetetlen - a bentlakók használják ki jobban, akik nem csak, hogy a nyugtatójukat nem veszik be az nap, de még egy kis lázadással is megpróbálkoznak, ami nem is sikerül olyan szarul. A maroknyi őrt hamar lenyomják, ezek után pedig zenész hőseinkre is rávetik őrült tekintetüket és őket sem akarják kímélni, sőt kifejezetten beteg és ocsmány dolgokra készülnek, mert ha egy elmegyógyintézetben beindul a buli, akkor nincs megállás.

Folytatás a tovább mögött.

incident-3.jpg

Hol is kezdjem? Rettentően jól hangzik ez a sztori, főleg talán azok számára, akik szeretik a többnyire egy helyen zajló és emiatt már picit alacsonyabb költségvetésű filmeket, amelybe, azért olyan korrekt színészek is beférnek, mint mondjuk Rupert Evans. 

Az alacsony költségvetés mondjuk ne ijesszen el senkit, hiszen az esetek bizonyos százalékában ez nem jelent semmi rosszat, sőt talán a látványorgia helyett olykor még egy becsületes és pofás sztorit is kapunk - nem tudom, hogy ez utóbbi most is igaz-e, bár szerintem különösebb baj azért tényleg nincs a történetünkkel és a "meséléssel".

A dolgok talán egy nagyon picit lassan indulnak be, legalábbis nekem volt egy ilyen érzésem, de nem túl sokáig, ugyanis, ahogy haladunk a játékidő végéhez kapunk néhány igazán durva és jól kivitelezett jelenetet. Spoilerezni nem nagyon szeretnék, de talán ezek közül megemlíthetem azt, amikor az egyik őrizetes leharapja az egyik jó fiú orrát, vagy amikor az egyiküket megkötözik, a gázrózsákra fektetik és alágyújtanak. Nem feltétlen látjuk ezeket a jeleneteket totálba, de ennek ellenére valóban durvák és jól sikerültek.

incident-1.jpg

A fényképezés nem kiemelkedő, de teljesen rendben van, míg a színészi játékokról ugyanezt mondhatjuk el.

Az egyetlen tüske bennem a befejezés volt, picit gyengének éreztem, de azért a legeslegvégére jutottak izgalmas képsorok.

Ez utóbbi ellenére azonban még mindig teljesen jó film ez, 6 pontot adok is rá, sose találkozzunk ennél rosszabb produkcióval.

Címkék: 2011 francia film amerikai film 6/10 ajánlók belga film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr414754882

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2012.11.07. 14:03:55

Nagyon hangulatos film, ezért is készítettem hozzá feliratot :) A helyszín remek, ahogy kell nyomasztó, sötét. Erre még rátesz egy lapáttal a creepy zene is :D És valóban, a véres részek megvalósítása csillagos ötös, régen láttam már ilyen jól kivitelezett csonkításokat/sérüléseket.
A vége meg elég wtf :D

süti beállítások módosítása