Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 3. évad 1. rész

2012.10.16. 08:30 Csabi87

walkingkedd-kisebb.jpg

Itt van! Megjött és máris túl vagyunk az első részen! Ráadásul azt hiszem még azok is teljesen elégedettek lehettek a The Walking Dead startjával, akik a második évadot elnézve fanyalogtak. A készítők tényleg nem beszéltek mellé - legalábbis ha a folytatás is ilyen lesz - ugyanis egyelőre nem sokat szaroztak és egy meglehetősen akciódús résszel igyekeztek lenyűgözni a hónapok óta csak a nyálukat csorgató rajongókat - vagyis minket.

Az évadnyitóról az írást szokás szerint ezúttal is a tovább mögé rejtjük, már csak azért is, mert spoileres részek is előfordulhatnak benne.

twd-3-1-1.jpg

Történetünk annak idején ott maradt abba, hogy a főhősünk Rick megmondta, hogy nem lesz demokrácia, hanem ő veszi át a parancsnokságot és az van, amit ő mond, punktum és ezután az új évad ugrik pár hónapot. Pontosan még nem derült ki mennyit, de az biztos, hogy eltelt egy tél és néhány karakterünk meg is változott ez idő alatt.

Rick szőrösebb lett, Herschel már a következő Télapó szezonra készül, míg Lori vagy dinnyét lop, vagy elhízott... Ja nem! Hiszen terhes a kis Shane Grimesszal. A többiek meg csak nem fürödtek, bár gonoszan megjegyezhetném, hogy T-Dogon ez úgysem látszik. Sőt ha már T-Dog, akkor megemlíteném, hogy az évad második zombigyilkolása az ő nevéhez fűződik és ezzel, na meg a néhány mondatával már több szerepe és játékideje volt, mint az elmúlt évadban összesen. 

Mint a párbeszédekből (amiből egyébként baromi kevés volt ebben a részben, ez is jól példázza azt, hogy tényleg izgalmasabb és akciódúsabb volt az epizód) kiderül az elmúlt hónapok során hőseink házról-házra jártak, leölték az éppen szembejövő csúnya zombikat és elvették azt, amiről úgy vélték, hogy szükségük van rá, majd kocsibahuppantak, motorra szálltak és odébbálltak. Ez utóbbi nomád életmód viszont egyre kevésbé fenntartható, hiszen Lori lassan lefial életet ad gyermekének, plusz azért a csapatnak is jó lenne végre egy kis nyugi...és láss csodát ekkor kerül elő a börtön, amelyet barátaink szépen lassan uralmuk alá vesznek.

twd-3-1-2.jpg

Az aktuális epizódban nagyrészt ezt láthatjuk, de nem is akárhogy. Az első jelenetben már egy lightosabb zombi- és bagolymészárlással kezdünk, amit aztán a főcím után lényegében 30 perc zseniális és tempós jelenetsor követ.

A börtön külső udvarának elfoglalása során már kapunk egy nagy adag zombipüfölést, amit a belső udvar elfoglalásakor folytatnak és überelnek is bizony! A zombi-rabokon túl, néhány rohamosztagosnak öltözött zombibörtönőr is feltűnik, - akik a kedvenceim voltak - sőt a legjobb jelenet is hozzájuk kapcsolódik (szerintem). (Egészen pontosan arra gondolok, amikor Rick az álarcot letépve az ipse arcát is magával rántja) Még sorolhatnánk a talán ettől picit gyengébb, de önmagukban pazar gyilkolásokat, zombipillanatokat, az biztos, de annyit elmondhatunk, hogy Greg Nicotero és kis csapata 100%-ot teljesített, annyi szent.

Érdekes volt még számomra az, amikor Herschelt mutatták amint végez egy zombival. Visszagondoltam hogy egy évaddal ezelőtt még hitt abban, hogy ezek az "emberek" csak betegek és meg lehet őket gyógyítani, míg most mindenféle lelkiismeretfurdalás nélkül aprította őket. Mondjuk csak az epizód végéig, ugyanis szegényt jól megharapták. Kíváncsi vagyok mi lesz a sorsa, gondolom a szörnyű halál, bár a láblevágás lehet megtette a hatását (durva jelenetként biztos). Igazából sajnálnám ha oda veszne, bár lehet csak én bírom betegesen a TWD idősebb karaktereit, de Dale-t is kedveltem és pusztuljon Carl, amiért ráhozta a vészt.

twd-3-1-4.jpg

Lori karaktere továbbra is annyira idegesítő, mint Bajnai Gordon bármikor és csak erősen reménykedhetünk benne, hogy amit vizionált: meghal szülés közben / a gyerek kirágja magát a hasából / zombi lesz és lőjék le valamilyen úton módon, de teljesül. Egyébként fölmerül bennem a kérdés, hogy milyen boldog lehet Sarah Wayna Callies, hogy börtönben van, ott otthon érzi magát, hátha mostantól nem is ripacskodik annyit - mondjuk a Szökésben nyújtott teljesítményét se értékeljük, mert szomorú vége lenne.

Tudom, hogy már picit így is hosszúra nyújtottam az írást, de mindenképpen szót kell még ejtenünk az évad egyik új karakteréről Michonne-ről és Andreáról, akiket egyelőre nem sokat láttunk - de szerintem ez egyáltalán nem baj, számomra az a szál a boltos zombi gyilkolástól eltekintve nem igen volt izgalmas, eleve miért cipeli magával a zombikat, nyilván mert az menő, de hát na, persze ennek van egy háttérsztorija, remélem megismerjük majd. Egyébként az előzetes tanúsága szerint a következő részben ők is több játékidőt kapnak és a Kormányzó kis "országába" is eljutnak.

Ha egy szóval kellene összefoglalni, hogy milyen volt a kezdés, akkor tényleg csak is azt mondhatnám, hogy fantasztikus, és számomra abszolút a várakozásokon felül teljesített, ami picit elszomorít, hogy attól tartok a folytatásban azért akár mit is ígértek, de visszavesznek a durvaságból, legalábbis a zombipofozás terén mindenképpen, de ne legyen igazam.

A következő rész előzetese estefelé várható, míg hamarosan újabb TWD interjúfordításnak is örülhettek, viszont addig is látogassátok meg a sorozat Magyar Rajongói Oldalát a Facebookon és tessék őket lájkolni is ;)

twd-3-1-3.jpg

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr494850404

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása