Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Stephen King: Néma aka. Mute

Magyar Stephen King filmadaptáció!!!

2012.10.13. 18:51 Herschmi

nema-poszter.jpgIgen, jól olvastátok! Kicsiny, megtépázott hazánk szülöttei elnyerték a jogot arra, hogy a horror koronázatlan királyának egyik írását megfilmesítsék és blogunknak felajánlották a lehetőséget, hogy premier előtt megnézhessük. Ezt a nagylelkűséget ezúton is szeretném megköszönni az egész Tales From The Blog nevében.

A novella a Napnyugta után című kötetben található és az erről szóló ajánlóm a tegnapi nap folyamán került ki a blogra. Arról pedig, hogy miként sikerült pár magyar srácnak elérnie, hogy a jelenkor talán legnagyobb írójának egy művét vászonra vigyék, a holnapi este olvashattok egy interjú keretében.

Főszereplőnk évente több tízezer kilométert utazik ügynökként, alig látja a családját. Ötvenöt éves, lassan eljárt felette az idő, de boldogan élt feleségével és lányával, a munkáját is imádta. Életében gyökeres változást hozott, mikor felesége huszonhat év házasság után bejelentette, hogy elhagyja, ezzel meganyi sötét titkot felfedve. Nem is sejtette, hogy az igazi gondok majd csak később kezdődnek, mikor az autópályán az esőben felvesz egy stoppost. A fiatal srác süket-néma, csendesen elfekszik az ülésben, miközben a férfi elmeséli neki gondjait. Nem is sejti, hogy utasa igencsak jól hall és figyel minden részletre…

Folytatás a tovább mögött.

Bíztam benne, hogy nem fog csalódást okozni a film. Nagyon nehéz lehet itthon fillérekből összedobni egy akár 20-30 perces produkció is megfelelő minőségben, de szerencsére a Néma stábjának sikerült. Érzésem szerint kihozták a maximumot a történetből és a nagyon szűkös anyagiakból is. Kép és hangminőség tökéletes, a sztorit pedig remekül ültették át magyarországi környezetbe. Összesen négy színész játszik a filmben, közülük a főszereplő és a gyóntatópap kiemelkedő teljesítményt nyújt. Előbbi kitűnően hozza a dühös, de ugyanakkor kétségbeesett férjet és aggódó családapát, utóbbi pedig a kissé érdektelen papot, akinek az ebéd fontosabb, mint a gyóntatás. Külsőre is eltalálták a karaktereket, egyedül a stoppos srácba tudok kicsit belekötni. Az elbeszéléshez képest nem egy lecsúszott, szakadt hajléktalant kapunk, hanem egy elég jó kinézetű srácot. Viszont így sokkal életszerűbb a film, mert ma Magyarországon (és szerintem az Egyesült Államokban is) szerintem nincs az az ember, aki egy koszos csövest felvenne.

Kitűnő munkát végeztek a készítők, le a kalappal. A tévé- és mozifilmként készült Stephen King feldolgozások 70%-át szerintem simán kenterbe veri a Néma. Mindenkinek csak ajánlani tudom. 10 pontot kap tőlem.

Címkék: rövidfilm ajánlók stephen king hét

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr134794923

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása