Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Démoni doboz (2012) - The Possession

2012.09.24. 19:16 Jason13

demonidoboz.jpgWilliam Friedkin 1973-s Az ördögűző-je megkerülhetetlen filmtörténeti mérföldkő, mely az összes „megszállós, démonos” alkotás alapját tette le és még mind a mai napig érezni hatását. Hiszen a legtöbb hasonló témát feldolgozó film merít belőle, rosszabb esetben viszont mérhetetlenül sokat lop tőle.

A Démoni doboz sajnos az utóbbi kategóriába tartozik, hiszen nem csak a történetében hasonlít a nagy elődhöz, de megvalósításában is. Persze, lehet jönni azzal, hogy mindegyik ördögűzős mozi ugyanarra épít, ez így igaz. A kivitelezésbe kéne stílust, eredetiséget és új ötleteket pakolni, de erre csak kevesen képesek, Ole Bornedal sajnos nem tartozik közéjük.

Főszereplőnk egy apuka, aki hétvégéit két kislányával tölti. Az egyik együtt töltött nap alkalmával megajándékozza kisebbik csemetéjét egy dobozzal, ami furcsán hat a lánykára. Először még csak kisebb hangulatváltozások vehetők észre a gyermeken, később viszont eléggé eldurvulnak a dolgok és kiderül, egy démon szállta meg a lányt.

Folytatás a tovább mögött.

Az egyik legnagyobb probléma a filmmel a tempója. Rendkívül lassan indulnak be az események, köszönhetően a sok időhúzó jelenetnek, melyek teljesen feleslegesek. De amikor megtörténik a „megszállás”, akkor sem emelkedhet meg a pulzusszámunk, hiszen a feszültség ugyanúgy hiányzik a filmből, ahogyan az eredetiség. Az ijesztgetések nagy részét pedig már sikerült ellőni az előzetesekben, ott még jól is mutattak, de a „kész termékben” már egyáltalán nem mutattak olyan jól.

A fentebb említett tényezők rendesen lehúzzák a minőséget, azonban a játékidő során találkozhatunk néhány pozitívummal is. Az egyik a zene, ami elég nyugtalanítóra sikeredett, de a fényképezésre sem lehet panasz. Néha egész egyedi beállításokat kapunk, melyek ha csak másodpercekig is, de azt éreztetik velünk, hogy egy jó filmet nézünk. Kár, hogy utána hamar eloszlik az illúzió.

A színészeket is érdemes megemlíteni, legalábbis a főszereplőt, Jeffrey Dean Morgan-t, aki remekül személyesítette meg a kislányáért harcoló apuka karakterét. De a megszállt lányka is jól teljesített, ő azért néha képes felállítani a szőrt az ember hátán.

Mindent összevetve, gyenge alkotás ez, melyből többet ki lehetett volna hozni, csak egy kis tehetség kellett volna hozzá. A vicces az, hogy Bornedal-ból ki lehetett volna nézni, hogy igényesen összehozza ezt a filmet, hiszen régebbi munkáiban remekül tudta megteremteni a feszültséget (jó példa erre az Éjjeliőr a  hullaházban), de úgy látszik, már ő sem a régi.

Értékelés: 4/10

Évszám: 2012
Játékidő: 92 perc
Rendező: Ole Bornedal
Forgatókönyv: Juliet Snowden, Stiles White
Szereplők: Jeffrey Dean Morgan, Natasha Calis, Kyra Sedgwick

Címkék: 2012 amerikai film 4/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr434798311

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

FKrueger 2012.10.16. 11:45:07

Hozzá tenném, én elégedett voltam ezzel a filmmel. Egyébként nem sok film épít a zsidó mitológiára...

FKrueger 2012.10.16. 12:33:40

Hééé, a másik hozzászólás hová lett?????

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.10.16. 12:37:35

@FKrueger: Ment róla üzenet, ha minden igaz, de ide is leírhatom.
Ne haragudj, az nem hozzászólás volt, hanem egy másik oldal reklámja. Szeretjük őket, szeretjük a többi horroros blogot is, de mi sem linkelgetjük a saját ajánlóikat náluk, hanem szerepelünk oldalt a linkek között (ők is itt) és ez így remekül működik :)

süti beállítások módosítása