Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Autopsy (2008)

2012.09.17. 18:14 Jason13

autopsy.jpgNincs baj azzal, ha egy horror film sablonos, már persze akkor, ha a sokszor látott elemeket minőségien pakolják egymás mellé a készítők. Az Autopsy-val nem ez a helyzet, hiszen itt rendkívül gyengén lettek beillesztve az „alapok” a történetbe, ami nem is lenne rossz, de többet ki lehetett volna hozni belőle.

Néhány fiatal az esti buliból tart hazafelé egy sötét úton, mikor az egyik éles kanyarban közeli ismeretségbe kerülnek egy fával. Az autójuk tropára megy, de ami ennél is rosszabb, a roncs alól egy férfi is előmászik, aki kissé megijeszti hőseinket. Aggodalomra azonban nincs ok, hiszen a semmiből előbukkan egy mentőautó és a férfival együtt főszereplőinket is elviszi a helyi kórházba. A kezdeti nyugalom viszont hamar rémüldözésbe megy át, mivel a kórház dolgozói nem meggyógyítani akarják az ottani pácienseket, hanem feldarabolni.

Folytatás a tovább mögött.

Persze, ez a sztori is innen-onnan lett összeollózva, de tehetséges alkotók kezei alatt egy szórakoztató darab is kisülhetett volna belőle. Sajnos nem így lett, így amit kapunk, az egy másfél órás utazás, ami alatt szinte az összes horror klisét megtekinthetjük. Kérem szépen, van itt karambol az Isten háta mögött, elsőre segítőkésznek tűnő emberkék, akik valójában nagy csibészek és hát újrahasznosított karakterekből sincs hiány. Akad szerelmespár, akik imádják egymást, drogos csávó, külföldi cserediák és a cicababa sem maradhatott ki.

Velük az a legnagyobb probléma, hogy egytől egyig rém idegesítőek, a prímet a főszereplő csaj és a drogos fickó viszi. Előbbi sík hülye, az ember már várná, hogy mikor kaszabolják le brutális módon, de az egész cselekmény az ő malmára hajtja a vizet, úgyhogy ebben kár is reménykedni. Az utóbbi egyén pedig egy irgalmatlanul nagy faszkalap, aki végig úgy picsog, mint egy kislány, és mikor fél órára bezárják egy üres szobába, pikk-pakk megőrül, pedig még az égvilágon nem is látott semmit! Neki is kötélből lehetnek az idegei.

A film tempója elég becsapós, mivel az első percek azt sugallják, hogy itt végig pörögni fognak az események, azonban az első 10 perc után egy óriási üresjáratot kapunk, ami majdhogynem eltart a játékidő háromnegyedéig. Tehát ijedezni itt egyáltalán nem lehet, de mérgelődni és unatkozni annál többet.

Negatívumokból tehát nincs hiány, de szerencsére akadnak pozitívumok is. Az egyik nem más, mint a brutalitás-faktor, ami igencsak magas. Ömlik a vér literszámra, szakadnak a testrészek és még élveboncolást is kapunk. Na, de a legjobb az utolsó percekre marad, ott még én is meglepődtem, pedig már láttam ezt-azt. A másik dolog, amire nem lehet panasz, az Robert Patrick játéka. Meglehetősen jól alakította a fő-gonosz doktor bácsit és hát szurkolni is lehet neki, mert sokkal szimpatikusabb, mint a kretén főszereplők.

Összességében, ez egy gyenge eresztés, de ha valaki arra vetemedik, hogy leül elé, nem fog belehalni, hiszen vannak benne pozitívumok és ha igényeinket leszállítjuk a pincébe, akár még szórakozhatunk is rajta.

Értékelés: 4/10

Játékidő: 84 perc
Rendező:
Adam Gierasch
Forgatókönyvíró:
Adam Gierasch, Jace Anderson, E.L. Katz
Szereplők:
Michael Bowen, Robert Patrick, Jessica Lowndes

Címkék: 2008 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr364754956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

stargatelost · https://twitter.com/stargatelost 2012.09.17. 21:23:58

Emlékszem erre a filmre, After Dark fesztiválos film, méghozzá a felhozatalból az egyik legjobb. Bennem úgy maradt meg ez az alkotás, hogy a klisék ellenére baromi hangulatosan, és jól meg van csinálva. Gondolok itt a helyszínre, gonosz karakterekre, valamint a kivitelezésre. Ez utóbbi emlékeim szerint nagyon pöpec lett, remekül megcsinálták a vér, testrész, sérülés dolgokat.
Kicsi spoiler: És ha jól emlékszem van benne egy fejszétverős rész, aminél jobbat talán csak az Irreversible-ben láttam.
Szórakoztató volt szerintem, 8/10-et megér :)

Dr.Jones · http://mediaviagra.blog.hu 2012.09.18. 08:51:02

Pont a napokban néztem - ill. kezdtem el nézni, de annyira szar volt, hogy a felénél feladtam. Már az elején a baleset is annyira röhejes volt a kocsi alól kimászó csávóval, hogy már abból tudnom kellett volna, mekkora bajok lesznek itt, de sajnos csak akkor kezdtem el igazán gyanakodni, amikor a körházban a függöny mögé kukucskáló srác mögött hirtelen felbukkant az orvos... na, az kőkeményen Szomszédok-színvonal volt. Sajnos így a teljes filmről nem tudok nyilatkozni, de amíg én néztem, a "nevetségesen amatőr" talán a legjobb kifejezés rá.

süti beállítások módosítása