Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A sámán ereje (1996) – Szamanka

Misztikus horror Lengyelországból, avagy le a kalappal, ha végigbírod nézni

2012.09.02. 18:41 Herschmi

szamanka-poster.jpgHát igen, 20 perc után már az órát figyeltem, mikor lesz vége ennek a borzalomnak, de sikerült végigszenvedni ezt a két órás rettenetet. Jobb filmeket is hagytam már félbe, mert teljesen színvonaltalanok voltak, de ezzel megbirkóztam a Ti kedvetekért, hogy írjak róla és senki se essen abba a kapitális hibába, hogy elkezdi nézni ezt a mocskot!

Varsó mellett egy régészeti ásatáson találnak egy mumifikálódott sámán tetemet. Michael vezeti az ásatást, mellesleg a sámánizmusból fog doktorálni. Közben a bátyja előző lakásába beköltözik Olasz, a fiatal egyetemista lány, szeretők lesznek, majd Michael hozzá is költözik. Miközben egyre vadabb lesz a kapcsolatuk, furábbnál furább dolgok történnek.

Folytatás a tovább mögött.

Jobban nem tudom összefoglalni ezt a trágyadombot. Az egész filmnek semmi értelme!

Tele van logikátlan és megmagyarázhatatlan jelenetekkel, amiket nem tudok egyszerűen hova rakni!  A csaj hol normálisan viselkedik, hol idegbetegként, hol pedig vonaglik, mint valami epilepsziás! Persze semmilyen magyarázatot nem kapunk ezekre a hirtelen változásokra. Baszni szeret, azt megfigyelhetjük a film két órája alatt. Az antropológussal egyre vadabb és állatiasabb együttléteket töltenek el, némelyik kicsit rituálisra is sikeredett, de ezek is eléggé el lettek baszva, nem túl hatásosak. Se nem érzéki, se nem izgató. Egyszóval még ezeket is elszarták.

Varsót meg egy igazi szeméttelepnek mutatják be, esküszöm Szarajevó különbül nézhetett ki egy bombázás után, mint Varsó ebben a filmnek nevezett szörnyűségben.

Érthetetlen az egész, arra se jöttem rá, hogy most a kutatónk gombázik be, vagy a csajnak adagolja, vagy mindkettőjüknek, vagy semmit se szednek.

Tele van olyan jelenetekkel, amiket nem tudok egyszerűen hova tenni. Pl. miért fekszik Michal felesége abban a gödörben, amiből kiemelték a sámánt? Meg miért rak a csap alá egy könyvet, amit aztán a csaj két fél tompora közé dug? Az egyik jelenetben a csaj  dugja meg hátulról őt, de mivel? A sámánt elvileg egy sámánnő megdugta, bár azt nem nagyon fejtették ki, ettől hogy került sperma a seggébe.

Kapunk még atomrobbanást is valami lopott plutónium miatt, amit egy hajléktalan körültekintően egy szatyorban hurcol az utcán. Meg maffiát, bár nem tudom ilyeneket miért kellett egy misztikus filmbe berakni.

Annyi hülyeséget és megmagyarázhatatlan zagyvaságot kaptam két óra alatt, hogy reggelig tartana, mire ide leírnám, szerencsére az agyam önvédelmi mechanizmusa azonnal elkezdte ezeket kitörölni. És a legrosszabb, hogy ez olyan kurva szar film, hogy még kínomban se tudtam röhögni rajta. Egy trash filmen legalább szánalomból tudunk röhögni, de ez még szánalmat se érdemel! A zene meg a fényképezés is úgy szar, ahogy van! A kritikán aluli színészekre meg inkább nem is mondok semmit.

Nem tudom mit írhatnék még, így is több szót pazaroltam rá, mint amennyit érdemel. Messziről kerülje mindenki, életem legrosszabb filmes élménye! 1 pontot kap, de szívem szerint egy rohadt nagy nullát írnék ide.

Címkék: 1996 misztikus francia film 1/10 ajánlók lengyel film svájci film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr974710572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása