Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Vadkan (2008) - Pig Hunt

2012.08.06. 18:41 Jason13

Vadkan poszter.jpgBevallom őszintén, én nagyon szeretem az állatos horrorokat. Igaz, elsősorban a minőségibb alkotások állnak közelebb a szívemhez (ezekből sajnos nincs sok), de a vicces, alsó kategóriás szösszeneteken is jól tudok szórakozni (gondolok itt az Asylum-os művekre és hasonló társaira).

A 2008-as Pig Hunt című filmtől azt vártam, amit az utóbb említett kategóriába tartozó "gyöngyszemek" képesek nyújtani. Tehát baromi rossz történetet, vérlázítóan gyenge színészi játékokat és szánalmas vizuális effekteket. A baj ott van, hogy óriásit kellett csalódnom a végeredményben. De még mielőtt mindenki azt hinné, hogy pozitívan és hogy ez a film valójában egy tök jó elsőosztályú szörnyes mozi, leírnám, hogy negatívan. Ez pedig azt jelenti, hogy még annál is rosszabbat kaptam, amire számítottam.

A történet főszereplője négy fickó és egy csaj (aki az egyik manus nője). Ők lemennek vidékre haverjuk ottani viskójába, hogy kikapcsolódjanak, szórakozzanak, még pedig vadászat közben. Azonban odafele menet rémtörténeteket hallanak egy óriási és vérszomjas vaddisznóról, de ahelyett, hogy ezeket komolyan vennék, csak még nagyobb hévvel pattannak be a susnyásba, hiszen így legalább tudnak mire lődözni. A vadászat reggelén azonban csatlakozik hozzájuk két közeli redneck csávó, akiknek közös múltjuk van a főszereplő társaság egyik tagjával. A kis csapat el is indul a vadonba, ahol is a parasztok meg az egykor velük bandázó fickó összeröffennek, ennek pedig halálos baleset, vagy is inkább gyilkosság lesz a következménye, melynek áldozata az egyik tahó. Az életben maradt tag elrohan a szintén suttyó rokonaihoz, majd velük együtt tér vissza az erdőbe, hogy bosszút álljanak hőseinken.

A tovább mögött folytatom.

Ja, hogy nem említettem meg a nagyra nőt disznót? Nem, ez nem azért történhetett meg, mert megfeledkeztem róla, hanem azért, mert rohadtul keveset van jelen! Pontosabban a másfél órás játékidőből kőkemény öt percet tölt a képernyőn! És ez a legfőbb baja ennek a rettenetnek, hogy be van állítva egy állatos horrornak, miközben egy gagyi bosszúfilm, rohadtul unalmas cselekménnyel és kevés vérengzéssel.

Ez már egy hatalmas hiba, de nem kell megijedni, akadnak még itt szép számmal baromságok. Például a hippis szál, ahol olyan meglepő fordulatokkal találhatjuk magunkat szembe, amit elsőre nehéz elhinni. Na, de ott van a színészi játék is, ami valami elképesztően pocsék. Persze, erre alapból felkészültem, de ez így is mellbe vágott. A legnagyobb gond az vele, hogy mindegyik karakter rohadtul unszimpatikus, a másik meg, hogy őket rémesen gyengén keltik életre a színészeknek nem nevezhető létformák.

Gondolom, sokan kíváncsiak arra, hogy valójában hogy néz ki a keveset szereplő fenevad. Hát, valami elképesztően szarul. Mondjuk abban az öt percben csak a feje látszik, de az ahogy kinéz, egy vicc. De ha már a látványnál tartunk, azért nem szabad megfeledkezni néhány jól kinéző akciójelenetről. Ez most komoly, akad egy-két egész tűrhető képsor, ahol a főszereplők összecsapnak a vidéki tahókkal. Viszont itt ki is fullad az összes pozitívum, hiszen ebben a förtelemben minden más el lett cseszve.

Ezt az ipari hulladékot megéri elkerülni, hiszen ez nem egy vicces szörnyes butaság, hanem egy olyan celluloidszemét, mely annyira rossz, hogy már arra sem képes, hogy igénytelenségével szórakoztassa nézőit. 

Értékelés: 2/10

Játékidő: 99 perc
Rendező: James Isaac
Forgatókönyv: Robert Mailer Anderson, Zack Anderson
Szereplők: Travis Aaron Wade, Tina Huang, Howard Johnson Jr.

Címkék: állat 2008 amerikai film 2/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr714690487

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Spanci 2012.11.12. 19:38:08

Egyszerűen halálra röhögöm magam a blog írójának a stílusán, szenzációs :o)))))))))

2012.12.30. 22:44:32

Maximálisan egyetértek a leírtakkal, csak az nem fér a fejembe, hogy mitől két pont, és nem egy, vagy inkább fél?

Syracuse 2015.08.06. 18:57:41

Nyugi, már a borítón szereplő állat, ami egyáltalán nem vaddisznó, illetve a Skinwalkers és Jason X "nézettségnövelő" feliratok is eltántorítanak a filmtől. :D

süti beállítások módosítása