Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Barbár Pince – EXIT+ Szabadulószoba Élménybeszámoló

2012.07.05. 18:43 Herschmi

exit_plusz.jpgBlogunk felkereste a Barbár Pincét azzal a kéréssel, hogy szívesen kipróbálnánk az Exit+ nevű escaping game-t. Hogy mi is az az escaping game? Egy menekülős játék. A lényege, hogy egy zárt helységből az eszünk, logikánk , találékonyságunk és csapattársaink segítségével kijussunk bizonyos időn belül.

Péntek kora délutánra beszéltük meg, hogy próbára tesszük magunk, egy jó barátommal kerestem fel a Barbár Pincét. A nyári hőségről betérve egy kellemesen hűs, igényesen kialakított pincehelységbe jutottunk. Lent egy kedves hölgy fogadott minket majd egy kis frissítő elfogyasztása után kaptunk egy rövid felvilágosítást a játék menetéről, szabályairól, majd átkísért minket a játéktérre, amit egy katonai kórháznak rendeztek be.

Folytatás a tovább mögött.

Bezárult mögöttünk az ajtó és elkezdődött a játék. 66 percünk volt kijutni. Elsőre fogalmunk sem volt mit csináljunk, zavartan álltunk egy helyben, majd elkezdtünk összevissza kutakodni, keresgélni, amíg nem találtunk valami nyomot, hogy vajon mi is a feladatunk.

Hát párszor elakadtunk, de szerencsére ilyen esetekben lehet segítséget kérni egy ódon katonai telefonon, amin még kurbli tekerésével kellett tárcsázni és néha a hang is elment. Egy élmény volt az öreg készüléken beszélni.

Játék közben katonai indulók és légvédelmi sziréna hangja szólt, ami nagyon sokat dobott a hangulaton. A helység nagyobb része eredetileg mosdó volt és emiatt nagyon jó ötlet volt a katonai kórház háttértörténetként és a wc kagyló vagy a csapok teljesen beleolvadnak a környezetbe. Díszletként fegyveres ládák, gázmaszkok, zászlók vannak elhelyezve, a szobákban félhomály uralkodik, de ha ügyesek vagyunk, mindegyikben meg tudjuk oldani, hogy több fényünk legyen.

Elég lassan haladtunk szobáról szobára, csak az utolsó percekre éreztünk rá igazán a játék logikájára, utána már nagyon gyorsan haladtunk. A feladványok ötletesek és kreatívak, elég rendesen megdolgoztatták az agyunk. Arra mindenki ügyeljen, hogyha valamilyen tárgy az egyik szobában hasznavehetetlennek tűnik, attól még nem biztos, hogy a szomszéd szobában nem az lesz a feladvány kulcsa. Sajnos épphogy nem sikerült kijutnunk, de ha még lett volna két percünk…

 

Összeségében mi remekül szórakoztunk, nagyon hangulatos 66 percet töltöttünk el az Exit+-ban, csak ajánlani tudom mindenkinek. Nagyon szépen köszönjük ezúton is a lehetőséget a szervezőknek, nagyon jól éreztük magunkat.

 

 

Helyszín: Barbár Pince

 

 

VI. ker. Lázár u. 4.

 

 

(Az Operaház mögötti utca)

 

 

Telefonon és e-mailen foglalható időpont.

 

 

Telefon: 20/280-45-11

 

 

 

 

Honlap: http://barbarpince.eu/

 

 

2-6 fős csapatok jelentkezhetnek.

 

 

A játék ára: 8 ezer forint/66 perc (Függetlenül a játékosok számától.)

 

 

A játékok minden nap, délelőtt 10-től este 9-ig, óránként indulnak.

 

 

A játékosok féláron válogathatnak a koktélok közül!

exit_kep.jpg

 

Címkék: élménybeszámolók barbár pince

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr734626986

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2012.07.06. 22:00:02

Ez nagyon jó, csak eljutnék oda :D
Csabi hányan voltatok? Ej de irigyellek :D

Herschmi · http://www.talesfromtheblog.blog.hu 2012.07.06. 23:09:43

@Cyril: Én voltam a szerkesztőségből, és egy barátom jött velem. Igazából csak amiatt voltunk Pesten, mert költözöt ki az albérletből és segítettem pakolni.

süti beállítások módosítása