Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Red State (2011)

2012.06.16. 18:47 Csabi87

red_state_poster.jpgKevin Smith neve azt hiszem sokak számára ismerős lehet, ő az a rendező, aki meglehetősen viccesnek tartja a fingós poénokat (mert van, hogy azok) és akinek a karakterei többnyire káromkodnak és imádják a puncit. Smith eddig többnyire tehát ezt a vicces oldalát mutatta meg a közönség számára és a nevéhez köthetjük a Dogmát, Jay és Néma Bob visszavágását, de a Shop-stop két részét is, sőt a Bruce Willis főszereplésével készült Két koppert sem szabad kihagynunk.

2011-ben aztán a bolyhos arcú, pufók rendező úgy döntött, hogy picit más vizekre evez és a horrorműfajban is kipróbálja magát. Legalábbis ezt próbálta meg elhitetni a közvéleménnyel, de azért ne higgyünk el mindent, amit mondanak.. A Red State ugyanis nem horror, akadnak benne horrorisztikusabb részek, sőt a kezdés még akár egy horrorfilmbe is beillene, viszont ahogy telik a játékidő mindinkább akcióba csap át az egész. Persze nincs ezzel baj, csak jobb ezt tisztázni így az elején.

A rendező egyébként azért a Dogmában már talán egy picit bejáratott vallási témát ezúttal is megtartotta, ugyanis a film egy megtébolyodott vallási csoportról szól, akik egy picit sajátságosan értelmezik a Bibliát. A buzikat meglehetősen elítélik, viszont, amilyen kis huncutok túlmennek azon, hogy nyilvánosan megalázzák őket, meg esetleg köpködnek rájuk, ehelyett inkább az internet segítségével (ami szerintük szintén az ördög találmánya, úgy hogy nagy hmmmm) a bizalmukba férkőznek, majd elrabolják őket és folpackba csavarva golyót eresztenek a fejükbe, mert hogy állításuk szerint Isten ennek örül.

A szekta tagjai aztán 3 srácot is elrabolnak, akik meg paráználkodni akartak egy nővel, hárman egyszerre (szegény Rocco Siffredi mit kapna ezektől a fanatikusoktól). Azonban az ATF nevű rendőri szervezet is rájön a turpisságra és egy rajtaütést szervez az őrült vallási szekta ellen.

A tovább után folytatom.

Az események egyébként meglehetősen gyorsan beindulnak és annyira nagyon le sem lassulnak, bár tény, hogy jó nagy adag vallási fanatizmusról szóló monológot kell végig hallgatnak mindenki nagypapájától, aki a kis csapat lelkipásztora. Ezek szerintem még éppen nem unalmasak bár ebben nagy szerepe van annak, hogy Michael Park rendkívül hitelesen alakítja a figurát.

Érdekesség lehet az is, hogy kvázi nincsenek főhőseink, ugyanis spoilerek nélkül is kijelenthetem, hogy a szereplőink többsége meglehetősen gyorsan hullik, amitől marhára kiszámíthatatlanná válik a film és okoz néhány meglepetést. 

Az akciórészek jól vannak megcsinálva, a vágás is elég intenzívvé teszi ezeket a jeleneteket, tehát ez a része rendben van a filmnek, csak mint mondtam, a második felére ez a produkció egy az egyben átmegy akcióba. A horrorosabb és az egyértelműen akciósabb jelenetek közben azért persze poénok is akadnak, hiszen Kevin Smith nem akarta nyilván meghazudtolni önmagát, bár tény, hogy azért a vígjáték jelzőt semmiképpen sem aggathatjuk a Red Statere.

Néhány szereplő nevét is megemlíteném. A nagyjából 90 perces játékidő során többek között láthatjuk Michael  Angarano-t (A bűn hálójában), Stephen Root-ot (Nem vénnek való vidék), a már említett Michael Parks-t (Grindhouse - Halál biztos, Alkonyattól pirkadatig) és John Goodmant (A holtak útja) is.

Összességében pedig az a helyzet, hogy a Red State kellemes szórakozást ígér mindenki számára, bár tessék inkább akciófilmre készülni és akkor senki nem esik nagyon pofára. Az pedig, hogy Kevin Smith maradjon-e a fingszagtól vicces vígjátékoknál mindenki döntse el maga, bár azért talán azt megállapíthatjuk, hogy annyira nem rossz ez a próbálkozása. 
Részemről viszont 6 pontnál nem érdemel többet, mivel én azért egy picit több horrorra számítottam, de ez tényleg akció, olyan minősítésben egyébként talán a hatnál többet is érdemelne, de itt és most első sorban a horror lenne a fő csapásvonal.

Címkék: 2011 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr544528440

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása