Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Halálos menedék (2012) - Seven Below

2012.06.13. 18:33 Csabi87

seven_below-poster.jpgFélve ültem neki a Seven Below című filmnek, mivel habár a szereplők között olyan nevek is találhatóak, mint Ving Rhames, Val Kilmer és Luke Goss, azért meg kell jegyeznünk, hogy ők hárman néha sajnos oltári szar filmekben is vállalnak szerepet és előbbi két úriember ma már nem is annyira tartozik ahhoz a talán élvonalnak nevezhető társasághoz, ahová annak idején tartoztak. Goss meg mondjuk sose tartozott az élvonalhoz, de egy-egy filmben kellemes színfolt tudott lenni.

Persze szegről-végről bekövetkezett, amitől féltem, ugyanis a Seven Below semmiképpen nem nevezhető emlékezetesnek, de még csak igazán jónak sem. Meglehetősen közepes filmről van szó (és akkor még picit jó szívű is vagyok), de mielőtt ebbe belemennék írnék pár sort a történetről.

A produkció elején a múltban járunk, odakint vihar tombol, de nem kell félnünk, mi ugyanis egy nagy házban "vagyunk", ahol a ház ura éppen egy nénit kúrogat, aki ráadásul még csak nem is a felesége. Csóválhatjuk a fejünket, hogy ez nem túl etikus és így tesz a feleség is, aki ezek után pofont kap jutalmul és elküldik a picsába. A ház ura dühöng, de nem olyan sokáig, mert egyszer csak az örökbe fogadott fiúk minden előjel és logika nélkül elkezdi leöldösni a családtagjait. Nagymamát, anyukát, apukát és a lánytesókat is. Micsoda rejtély. 

Egy kis időugrást követően pedig máris a jelenben járunk, egy kis buszon, amelynek az utasai éppen kirándulni mennek. Nem feltétlen derül ki, hogy hova, de annyi biztos, hogy nem nagyon ismerik egymást, csak lazítani szeretnének, felrázni a szerelmüket, kinek mi. Ám de a móka csak addig tart, amíg egy fehér ruhás szellemnek köszönhetően fának nem sodródnak. A sofőr irreleváns szereplő lévén azonnal meg is hal, a többiekért viszont megjön Ving Rhames a furgonjával és felajánlja, hogy hazaviszi őket. Hogy hova? Hát naná, hogy a régi nagy házba, ahol aztán a szörnyű dolgok menetrendszerűen meg is történnek.

Folytatás a tovább mögött.

A Seven Below első ránézésre tehát egy szellemes történetnek tűnik (később mondjuk inkább valamiféle misztikus maszlagba csap át), ami jóindulattal sem nevezhető túl eredetinek, de ez még nem is túl nagy baj. Amitől ez a film középszerű lesz az az, hogy irtóra klisés. Ezt a sztorit, ebben a találásban már többször is láthattuk és ezúttal semmivel sem lett szebb vagy jobb a kivitelezés.

Kicsit az is az érzésem, hogy ezt a filmet kár volt leforgatni. 

Ahogy néztem egy picit az Azonosság is eszembe jutott, hiszen annyiban van párhuzam a kettő között, hogy hőseink itt is kvázi egy helyen vannak, elkezdenek hullani és van köztük egy gyilkos. De míg az Azonosságban ezt egész jó véres jelenetekkel és egy kisebb fordulattal csinálták meg, addig a Seven Below esetében, az emberek csak úgy meghalnak és rájuk találnak, plusz a vége előtt már igencsak sejthetjük, hogy ki lesz a hunyó.

Aztán ott van az ok, amiért a gyilkosságok megtörténnek... délután néztem a filmet, de nem teljesen sikerült logikát találnom benne és egy csomó "Miért?" maradt megválaszolatlanul.

A karakter suták, bár Val Kilmer most nem is volt olyan bosszantóan rossz, sőt az egyik legjobb ő volt. A többiek pedig középszerűen teljesítettek. Ving Rhames szokás szerint megint egy idióta karaktert kapott (ez persze csak idővel derül ki), nem is teljesen értem, hogy miért jár sokszor így, hiszen a Piranhában egy badass karaktere van, itt meg a végére egy tökkelütött lesz belőle. Kár érte. Illetve az őzarcú lányt is megemlíteném, aki a játékidő előrehaladtával válik mindinkább állati vonásúvá és tehetségtelenné, őt Rebecca Da Costa alakítja egyébként, tényleg nem túl sok sikerrel. 

A rendezést Kevin Carraway vezényelte, akinek a The Fear Chamber után ez volt a második nagyfilmje. A forgatókönyvet pedig ezúttal is akkori pajtásával Lawrence Sara-val írta.

4 pont. Ennél többet nem is igazán lehet adni erre a filmre, hiszen a mennydörgésen és villámokon túl nem igazán nevezhető hangulatos darabnak és hiába a hangzatos nevek, nem igazán adtak hozzá ők sem semmit.

 

Címkék: szellem 2012 misztikus amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr674562969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása