Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Human Versus Zombies (2011)

2012.05.26. 18:29 Csabi87

Emberek a zombik ellen. Láthattuk már jó néhányszor ezt a sztorit és az is biztos, hogy jó néhányszor még fogjuk is látni, de ezzel nincs is baj, amíg egy-két jó filmet, vagy legalább egy-két jó jelenetet látunk. A Human Versus Zombies esetében mondjuk ez nem teljesül maradéktalanul, de azért egy gyengébb próbálkozásnak ez a film is elmegy. 

Az készítők alapötletét a Live action role-playing adta, ami magyarul annyit tesz, hogy Élő szerepjáték. Na most nagyjából vázolnám azoknak ezt a dolgot, akiknek fogalma sincs arról, hogy mi is lenne ez. Igazából én se nagyon vágom, elsőre valami szexuális utalásban reménykedtem, de hamar rá kellett jönnöm, hogy nem erről van szó. Segítségül a Wikipédia idevonatkozó részét használnám fel, amely szerint az élő szerepjáték valami ilyesmi: "a játékosok általában egy előre kitalált történetet játszanak végig, ahol ők a szereplők, de a párbeszédek nincsenek előre megírva, hanem ott helyszínen rögtönzik őket. Minden LARP rendelkezik egy saját szabálykönyvvel, mely alapján a játékosok megalkotják a saját eljátszandó karakterüket."

Nagyszerű, nem de? No és alapból a Human Versus Zombies egy ilyen szerepjáték, amit az egyik iskolában játszik pár degradált, bár nevezhetjük őket túl lelkesnek is. A játék pedig arról szól, hogy van aki zombi, van aki nem és akkor a zombi vadászik arra, aki nem zombi (hanem ugye human), az ember pedig a zombira. Abba most nem mennék bele, hogy 20 évesen ilyet játszani mennyire normális, fogadjuk el, hogy főhőseink ilyenek. Meg na, éljenek a szerepjátékok, mert nem akarok senkinek a lelkébe gázolni.

De vissza a sztorihoz, ahol aztán egy laboratóriumban mégis csak elszabadul egyfajta zombi vírus, aminek következtében a srácok a való életben is kipróbálhatják azt, hogy milyen is a zombi vadászat vagy inkább az előlük való menekülés.

A tovább után folytatom, picit spoileresen.

 

Az eddigiekkel nem is igazán lenne baj, hiszen ez így jónak hangzik, viszont mint oly sokszor most is a megvalósításba tört bele a készítők foga vagy bicskája, lehet választani. A dolog mondjuk ott kezdődik, hogy kapunk egy nagy adag felesleges és unalmas felvezetést. Ez nyilván egy darabig kell, hogy bemutassák a szereplőket, a köztük lévő viszonyokat, miegymást, de ezt hosszúnak éreztem, erőltetnek és feleslegesnek. Arról ne is beszéljük, hogy a főkocka és a jó csaj között szerelmi viszony szövődik, ami egyáltalán nem sablonos... 

 

Ez a kreatívitás egyébként végig jellemzi a filmet, tehát sablon van dögivel, bár hozzátenném, hogy amikor beindulnak az akciók, ezek talán már kevésbé zavaróak. Hiszen egy jó kis zombi hentelés az mégis csak egy jó kis zombi hentelés.

Ezzel a résszel egyébként nincs is különösebb baj, ahogy a zombik kinézetével sincs, nem egy The Walking Dead részletességű hulla sereggel van dolgunk, de azért láthattunk már rosszabbakat is.

Ezzel szemben viszont a szereplőket már érheti panasz, amit mondjuk azzal el is háríthatunk, hogy egy ilyen filmben nem várhatunk nagy neveket, de arra azért figyelhettek volna, hogy idegesítő majom ne kerüljön képernyőre. Viszont jut ebből is, gondolok a hosszú hajú srácra, aki azt hiszem azért van a filmben, hogy a comedy jelzőt is rá lehessen sütni, csak kérem szépen ahelyett, hogy ez a karakter vicces lenne inkább szánalmas és kínunkban nevetünk maximum, ezáltal könnyen ki is található, hogy vígjátéknak ezt nehezen nevezhetjük. Én nem is igazán mosolyodtam el közben, csak néztem és vártam, hogy majd alakul!

A forgatókönyv egyébként amellett, hogy sablonos még buta is, a párbeszédeket tekintve szerintem egész rosszul sikerült. Egy vicces félmondat azért volt, amit mondjuk kétlem, hogy annak szántak, bár lehet egy The Walking Dead kiszólás volt, ugyanis volt egy rész, amikor a zombik elöli menekülést tervezték hőseink és az egyik srác kérdezte, hogy hova meneküljünk, mire egy másik azt mondta, hogy egy farmra. Haha. Ez egynek jó volt azért, ha szándékosan került be, ha nem.

Ja! Megemlíteném a vége felé látható giccs jelenetet is, ami valami borzalmas volt és nem is értem, hogy miért kellett azt erőltetni, de mondjuk a templomos hülye jelenetre is kitérhetnénk. Szóval sajnos voltak bajok.

A filmet egyébként Brian T. Jaynes rendezte, csak úgy mint 2010-ben a Boggy Creek című hasonló színvonalú darabot. A forgatókönyvet ő és Devan Sagliani írta, utóbbi első ízben tette mindezt.

A szereplőkről meg annyit már említettem, hogy a helyzet magaslatán egyikük sincs, viszont azért említenék neveket is, mert miért ne:a főbb szerepekben tehát Dora Madison Burge (Loft, Exists), Melissa Carnell (Boggy Creek), Frederic Doss (Boggy Creek, Transformers), Chip Joslin (Death Calls) és Jonah Priour látható.

Ami pedig a pontokat illeti egy 4-est adnék erre. Van egy-két izgalmasabb rész, de azért ez így ebben a formában egy picit kevés, de szerencsére nem a rémunalmas kategória.

 

Címkék: zombi 2011 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr764457872

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása