Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Holliston 1. évad - pilot

2012.04.30. 19:01 Csabi87

Adam Green (Frozen, A balta, A balta 2.) horrorsorozatáról a Hollistonról már volt szó a blogon, egészen pontosan egy poszter és egy előzetes formájában is és akkor meglehetősen bizakodó voltam a produkcióval kapcsolatban.

Időközben pedig már a vetítés is megkezdődött és 3-4 részen már túl is vagyunk, így gondoltam mindenképpen ideje, hogy legalább az első részről megemlékezzünk írás formájában is (persze az évad végén, valamikor lesz kritika). 

Tehát, hogy milyen a Holliston? Hmmm.... na katt a továbbra.

 

 

Őszintén szólva egy rész alapján picit talán felszínesen lehet megítélni egy sorozatot, bár mondjuk ha ez az egy rész pont a pilot, akkor azért az ítélet elég döntő lehet. A Hollistonnal kapcsolatban viszont így is nehéz helyzetben vagyok, mivel Adam Green munkásságát nagyon bírom és habár A balta filmek B típusú trashek, imádom őket, illetve Green halloweeni rövidfilmjei is nagyon eltaláltak, mind horror szempontból, mind pedig forgatókönyv ügyileg. A Hollistonnál viszont picit kilóg a lóláb.

Mielőtt viszont ebbe belemennék fontos tudni, hogy Adam Green a kezdetek kezdetén, még 2000-ben a Coffee & Donuts című filmmel debütált a filmes világban, a szóban forgó produkció pedig egy vígjáték volt és tulajdonképpen ez adja a Holliston alapját is, hiszen Green innen vette az ötletet és ezt gondolta tovább. Fontos lehet az is, hogy a film és a sorozat is egyfajta életrajzi ihletést is tartalmaz ugyanis Adam Green hollistoni srác és tulajdonképpen az ő korai éveit láthatjuk, hogy hogyan is kezdte a pályafutását, nyilván azért jónéhány filmes elemmel megspékelve.

Így tehát a Hollistonban Green és Lynch a két főszereplőnk, két fiatal srác, akiknek a nagy álmuk, hogy majd horrorfilm rendezők lesznek. Van egy TV műsoruk, ahol a horror témájával foglalkoznak, de egyelőre ennyi. Igazából erre a részre nem is tértek ki sokkal jobban az első részben, inkább a vígjáték irányba ment el az egész történet, picit talán sablonosan is, hiszen a sztori szerint Green karaktere szerelmes egy lányba, akivel régen járt, de szakítottak, és a csajnak most új pasija van, Green pedig el akarja játszani, hogy ő is boldog párkapcsolatban él és egyáltalán nem epekedik a lány iránt. Láttuk már ezerszer, viszont igazából szórakoztató volt ez a rész, a poénok nálam abszolút működtek és nem volt ez rossz.

Viszont a horror rész... hát kérem szépen nem tudom a folytatásban mi lesz az irány, de eddig elég hülyén néz ki a dolog, ugyanis volt néhány véresebb jelenetünk, sőt egy fej felrobbanásunk is, ami meglehetősen trash szagú volt, bár ezzel még nem is lenne baj, -Green ért ehhez- viszont abszolút random módon jöttek ezek a jelenetek és jó részt persze a karakterek képzeletében zajlottak, de nekem ez baromira kilógott és fura volt. Emiatt pedig nagyon kíváncsi vagyok, hogy a továbbiakban hogy viszik bele a horrort a sorozatba, mert ilyen képzeletbeli horrorjelenetekkel nem lehet több részen keresztül operálni... Remélem azért láthatunk egy-két forgatási ötletet is, hogy hogyan készül egy effekt és egy picit hátha így a kulisszák mögé is beengednek minket, mindenképpen érdekes lenne.

Ja és ugye a két főszereplőnk kívül van két csaj szereplőnk is, akik mondjuk rendben vannak, illetve egy retardált macska is szerephez jut, aki az első rész alapján teljesen felesleges, mivel látszik, hogy nem igazi és annyira nem vicces, mint amennyire gáz. Ez egyébként igaz a képzeletbeli barátra is, akivel Green beszélget és valami űrlény. Nem volt annyira vicces. Bár ha már szereplők érdemes megemlíteni, hogy egy-két nagyobb név is feltűnik majd, például Kane Hodder és Tony Todd.

A Holliston tehát egy meg lehetősen középszerű trash elemekkel operáló horrorvígjáték, amelyből egyelőre nagy részt inkább csak az látszott, hogy vígjáték. Nekem mondjuk tetszett és vevő leszek a további részekre, de az közönséget többnyire megosztja és igazából így az első rész alapján azt kell mondanom, hogy sok újat se mutat. Ám de, aki bírta Green korábbi munkáit, az azt hiszem nem igazán fog csalódni.

Az évadról tehát majd a végén még lesz így írás, illetve, azt azért megemlíteném, hogy a fear.net berendelte a második évadot is. 

Címkék: sorozat holliston

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr234475635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2012.05.18. 20:06:07

Mindenképpen elkezdem nézni...!

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.05.18. 21:02:24

egyelőre én is csak ezt az egy részt néztem meg, de lassan véget ér és akkor pótolni fogom, meg majd valamikor írás is lesz róla :)

süti beállítások módosítása