Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A másik lány (2009) - The New Daughter

2012.04.29. 19:12 Csabi87
Nagy várakozással ültem le és néztem meg A másik lányt, de az az igazság, hogy jobban jártam volna egy másik filmmel. Sajnos ez a film unalmas. Persze lehet, hogy csak nekem hiányzott az adrenalin, hiszen egy lassabb menetű film is lehet jó, és tényleg lehet jó, de A másik lány még se az. 
 
A főszerepben ugye Kevin Costner tündököl, akinek azért már volt pár rossz film választása, példának okáért a Water World, ami habár nem horror, de szar.
 
Mostani történetünk szerint egyébként Costner egy írót alakít, de a nagyjából 100 perc alatt egy rohadt másodpercet nem ír, tehát ennyi erővel kígyóbűvölő, vagy kötéltáncos is lehetett volna, mert ezek valljuk be mégis csak menőbb szakmák. 
 
Családjával éppen új helyre költözik, mert a felesége, aki az egyik gyerek állítása szerint egy kurva, lelépett egy másik pasassal, így a férfire maradtak a koloncok. Egy lány és egy fiú, úgy mellesleg. Szép nagy házról van szó, amit a másodperc tört része alatt be is rendeznek és elkezdik felfedezni. A gondok itt kezdődnek, ugyanis a hátsó kertben egy jócskán nagy bucka domborodik ki a földből, ami eleinte senkit nem zavar, de később szereplőink egy része úgy érzi ez egy gonosz bucka. Sokat nem is tévednek, hiszen a lány állandóan kijár oda, és furcsa változáson megy keresztül. Sajnos nem izgalmas, hanem unalmas változásokon.
 
Costner pedig csodatevő laptopját nyomkodva rájön, hogy ez a ház egy fura ház, fura dolgokkal és hogy a bucka egy indián temetkező hely. Jaj istenem, micsoda rejtély, hát én meg azt hittem, hogy a mókusok hordták össze.
 
Na katt a továbbra és folytatom.
 
Egyébként egy idő után rejtélyes árnyak, lények kezdenek el mozgolódni a ház körül -ők leginkább csúnyák és mint később kiderül ők a gonoszok is- persze addigra ezt már erősen gyanítjuk. Ők egyébként ha jól emlékszem buckamászók és a filmben kertelnek ugyan, de a lényeg, hogy meg akarják dugni a lányt. Természetesen, aki pedig szembeszegül velük azt meg megeszik. Na bumm.
 
Tök izgalmas is lehetne ez, ennek ellenére kapunk egy nagy adag maszlagot, unalmas nyomozással, meg rohangáló Kevin Costnerrel, aki kemény apa és nem hagyja, hogy a családjával bármi is történjen, vagy ha igen, akkor harap. Vaú-vaú.
 
Ja tényleg ne felejtsünk el szólni a nyomulós tanárnéniről se, akinek feltett szándéka, hogy belenyúl Kevin Costner gatyájába, az, hogy sikerül-e neki pedig maradjon a film titka.
 
A befejezés egyébként jó volt, de csak azt megnézni értelmetlen dolog lenne, úgyhogy ne tegyétek.
 
A rendezés Luiso Berdejo munkája, aki spanyolos neve ellenére tényleg spanyol és eddig többnyire ott rendezett, sőt mi több a [REC] írójaként is közreműködött, na az meg ugye jó volt.
A forgatókönyvet John Travis írta, John Connolly novellája alapján.
 
A szereplők közül ugye az esetünkben a farkasokkal nem táncolóról márt volt szó, nézzük gyorsan a maradékot: Costner meghülyülő leányát Ivana Baquero alakította, aki szintén spanyol, szóval lehet Berdejo rángatta bele ebbe az egészbe, bár hozzá kell tenni, hogy a leányzó előszeretettel szerepel hasonszőrű filmekben.
Öccsét Gattlin Griffith alakította, aki fiatal kora ellenére már szerepelt jó pár sorozatban, például az Odaátban is, valószínűleg egy fiatal tehetség, csak jaj nehogy lőni kezdje majd magát. A minden lében két kanál tanárnőt pedig Samantha Mathis kelti életre, akinek a neve jó pár sorozat creditjén fityegett.
 
A másik lány tehát egy picit lassú, ellenben egyáltalán nem gyors film, gyengébb idegzetűeknek kiváló és szerintem a mosómedvéknek is egész nagyon tetszene. Részemről viszont picit csalódás keltő volt: 4/10.
 
Címkék: thriller 2009 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr283496946

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Sparrow · http://movietank.blog.hu 2012.04.30. 10:11:10

Elég furcsa írás.:-) Valahogy az az érzésem, mintha kicsit félvállról vetted volna a kritikát, a bevezetőben sok a szóismétlés, és később is olyan hatása van az egésznek, mintha egy haverodnak mesélnél.
Baquero amúgy nagyon jó A faun labirintusában.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.04.30. 13:40:00

@Sparrow: :)
Igen elképzelhető, hogy igazad van, hát nyilván nem kifogás, de ezt vagy egy éve írtam, egy másik blogomra, csak most áttettem ide is, mert picit hiány volt film bejegyzésből :) szóval fogjuk fel szárnypróbálgatásnak :D

süti beállítások módosítása