Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Faculty - Az invázium (1998) - The Faculty

2012.04.06. 19:14 Csabi87

Az 1998-as blokkot kezdjük egy Robert Rodriguez filmmle a Faculty-vel, amelyet magyarul még egy alcímmel is kiegészítettek, hogy kétségünk se legyen afelől, hogy egy fajta inváziós filmre számíthatunk.

A történet egy középiskolában játszódik, ami egyébként meglepően lepukkant hely, de mondjuk nem is a filmben szereplő város krémjének csemetei járnak a falai közé, hanem különféle balhés srácok, lúzerek, helyi menő csávók, na megy ugye a tanári kar, a sablon edző karakterével az élen.

Az élet viszont szépen folydogál a maga medrében, egészen addig, amíg egy gyakorlás után az edzőt valaki meg nem támadja, aminek következtében Mr. Willis picit megváltozik, ugyanis este megpróbálja megölni az iskola igazgatónőjét, aki viszont ezután életben marad, de a változások az ő viselkedésében is megfigyelhetőek.
Bizony, bizony a tanári kart szépen megszállja valami idegen eredetű organizmus, amiről a későbbiekben persze kiderül, hogy amolyan parazita módjára fészkeli be magát az ember testébe, hogy aztán átvegye az irányítást. A kis gonoszok célja pedig nem más, mint hogy szépen lassan uralmuk alá hajtsák a Földet.

A tanárok persze a diákok átalakításával kezdik a dolgokat, viszont pechjükre néhány igazán nagy fantáziával ellátott tanuló rájön a turpisságra és igyekeznek életben maradni, na meg menteni a menthetőt.

A tovább után folytatom, picit spoileresebben.

- Magának nem ceruza kell, hanem egy kiadós alvás.
- De ceruza is.

Az az igazság, hogy már egész rég láttam inváziós filmet, tehát a The Faculty egész nagyon tetszett, annak ellenére is, hogy egy jó nagy adag idegesítő karakterünk is van, például Jordana Brewster és Josh Hartnett személyében, akik naná, hogy a főbb szerepekben láthatóak.

Maga a történet vezetés igazából nem túl bonyolult, túl sok csavart és meglepetést sem tartogat, legalábbis az ilyen jellegű részeknél nem igazán esett le az állam, kiszámítható volt mi következik, de ezt most nem is igazán éltem meg negatívumként. 

Szerencsére akad egy-két poén is, ezek többsége működik is, tehát itt sem igazán lehet okunk panaszra.

Valamint a speciális effektek, a számítógéppel kreált dolgok is egészen rendben vannak, szépen sikerültek. Talán érdekes is lehet, hogy 1998-at írunk, ehhez képest pedig 2012-ben is találkozunk sokkal szarabb darabokkal. Na persze azért ez pénz függő is, tudom én, de a kreativitás is sokat nyom a latba.

A rendező, Robert Rogriguez nevét már említettem, neki tulajdonképpen a Faculty a második horror témájú filmje a remek Alkonyattól pirkadatig után, de a későbbiekben is egy rakás fasza filmmel sikerült előrukkolnia.

A forgatókönyvet David Wechter és Bruce Kimmel ötlete alapján Kevin Williamson (Sikoly, Sikoly 2., Sikoly 4., Vámpírnaplók) írta.

A főbb szereplőkről egy picit már írtam, de így a végén azért együtt is megemlíteném őket. Tehát Jordana Brewster (A texasi láncfűrészes mészárlás: A kezdet), Clea DuVall (Azonosság, Átok), Laura Harris (Csapatleépítés, Haláli hullák), Josh Hartnett (A sötétség 30 napja), Elijah Wood (Maniac), Robert Patrick (Terminátor 2.), Famke Janssen (X-men filmek) és Salma Hayek (Alkonyattól pirkadatig) látható a főbb szerepekben.

Ami pedig a pontokat illeti részemről egy 7-est mindenképpen megér a Faculty.

 

Címkék: 1998 thriller sci fi földönkívüli amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr314337545

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása