Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A pap - Háború a vámpírok ellen (2011) - Priest

2012.04.03. 18:22 Csabi87

A pap - Háború a vámpírok ellen. Nos a magyar terjesztő ügyesen azért csak belecsempészte a film címébe, hogy miről is van itt szó, és láss csodát csak ugyan vámpírokat kapunk, de nem a jóféle fajtából, hanem olyasmi műlényeket, amilyeneket a Legenda vagyokban láthattunk.

Sőt tovább megyek, a Priest (le nem írom, még egyszer azt a hosszút) eléggé hasonlít a Legenda vagyokhoz. Itt is vámpírok ellen harcolnak, ott is. Itt is inkább egy akció filmről beszélhetünk, ott is. Szar CGI vámpírokkal dolgoztak itt is, ott is.

60 millió dollár - huss. Köbö ennyit fecséreltek el erre a filmre, ez kurva sok. Nyilván egynek jó és látványos akció filmről beszélhetünk, de ha engem kérdeztek, hát kár volt. Persze lehet, hogy horrorrajongóként bassza a csőrömet, hogy PG-13asra vágták a végső változatot. Marketing okokból ez talán érthető, bár így utólag nézve a dolgokat (mert ilyenkor már baromi könnyű okosnak lenni), mehetett volna R besorolással is, hiszen a bevételek így sem túl impozánsak, de legalább egy komolyabb, véresebb produkciót kaptunk volna.

A történet egyébként egy olyan világban játszódik, ahol a vámpírok a hétköznapok részei, csak úgy, mint az emberek, viszont ugye mivel az emberiség ezt rosszul tűri, ezért felveszik a harcot a vérszívó bandával. Egész konkrétan a papok feladata lesz az, hogy elűzzék és kvázi kisebb, felügyelt élőhelyekre szorítsák a vámpírokat. Ám egy akció picit balul sül el, ugyanis az egyik pap ott marad, míg jó barátja megmenekül, de búbánat lesz úrrá rajta, amiért nem bírta megmenteni társát.

Aztán egyszer csak a vámpírok újult erővel támadnak (vonattal!) és csak hamar az is kiderül, hogy a forgatókönyvíró meglehetősen sablonos, mivel a vámpírok új vezére a korábban elkapott pap, aki átállt, gonosz lett és erősebb, mint bárki más. Ennek ellenére azért a végén könnyű szerrel elbánnak vele. Na mindegy.

Igazából nem rossz ez, csak a jó nem ilyen. Egyszer nézős akció-horrornak persze elmegy, hiszen a hangsúlyt a látványra helyezték, tehát tömhetjük a popcornt közben, mint a hülye és tényleg akadnak "lélegzetelállító" dolgok. A kedvencem, mikor a főszereplő pap bácsi úgy győz le valami szörnyet, hogy a mellékszereplő pap néni (apáca?) nagyobbacska köveket dobál alá, az meg felmászik azon a levegőbe. Fucking serious. Szóval, aki vállalkozik a film megnézésére, annak tűrnie kell az agyament dolgokat, amelyek azért valljuk be szépen mutatnak.

Ami a rendezést illeti Scott Charles Stewart érdeme a dolog, aki korábban a Légiót rendezte, ami hasonló film, mint ez, illetve vizuális effektestkén sok helyen dolgozott már.

A forgatókönyvet pedig Min-Woo Hyung képregénye alapján Cory Goodman írta, aki első ízben tette mindezt.

A főszerepben Paul Bettany (Krízispont) látható, aki nekem abszolút nem volt szimpatikus ezúttal, sőt mi több, baromira nem neki szurkoltam. Valamint láthatjuk még Karl Urbant (Doom), Maggie Q-t (Die Hard 4.0), Lily Collinst (Elhurcolva) és Brad Dourif-ot (Gyerekjáték, Fading of the Cries) is. 

A pontokat illetően pedig egy 6-ost adnék a filmre, de nem azért, mert olyan jó horror, hanem mert egy viszonylag szórakoztató akciófilm.

Címkék: akció vámpír 2011 amerikai film cgi 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr994221253

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2012.04.07. 10:31:38

Valóban túl sokat nem ért a film, főleg horror szempontból, inkább akciós kategóriára játszik, a hatost én is megadom neki...

süti beállítások módosítása