Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 2. évad 13. rész - Vége az évadnak

2012.03.20. 09:39 Csabi87

A vasárnapi résszel lezárult a The Walking Dead második évadja. Az évad, ami sokban különbözött az elsőtől, amin húzhatjuk a szánkat, hogy picit talán az előzőnél is lassabb volt és az évad, ami elképesztő nézettséget produkált. 

Be kell valljam nekem végig nagyon tetszett, sőt tulajdonképpen az egyik kedvenc horrorsorozatommá nőtte ki magát a sétáló vánszorgó zombik kalandja.

Viszont, hogy mi is volt a szezonzáróban, azt a tovább után olvashatjátok. Ja igen, nyilván spoileresen, szóval csak az olvassa, aki már végzett.

 

 

 

Ugye ott maradtak abba a dolgok, hogy a jó öreg Shane meghalt, majd zombi lett és még egyszer meghalt és hála Carl zseniális húzásának egy rakat zombi termett ott a farmnál. Naná, hogy megint a kis hülye csinálta a bajt... bár azért nem teljesen kenhetjük rá és ugye az ide vonatkozó részeket a felvezetőben láthattuk is. Szépen meg volt csinálva.

Mint ahogy a zombi horda támadása is. Jó nyilván itt-ott kilógott a cgi lába, itt-ott butaságok is történtek (vagy csak Hershel tud úgy lőni sörétessel, hogy nem reload-ol csak kétszer), plusz a kötelező halálesetek is megtörténtek. Picit bántott, hogy ezek száma leszűkült azokra a karakterekre, akik egyébként se sok vizet zavartak (nyugi! T-Dog él, sőt majd két perces jelenete is volt, 10 mondattal, plusz kétszer nyögött is és megszámlálhatatlanul sokat állt a háttérben). Mondjuk őszintén szólva azt nem bánom, hogy Hershel megmaradt nekünk, bírom az öreget és Dale halála után azt hiszem kell is egy ilyen karakter a sorozatba. Értsd: vén karakter.

Ellenben a drága Lori. Nem hiszem el, hogy még senki nem baszta fejbe egy doronggal. Sipítozott, mint egy idióta, hogy hol a fia, holott eddig köbö le se szarta 12 részen keresztül. Na de ha ez még nem lenne elég, a végén be is pukkadt azon, hogy Rick megölte Shane-t, hogy a családját védje. Komolyan van, aki szereti Lori karakterét? Biztos nincs, idegesítő, kiszámíthatatlan, ostoba segg. És ezt nem írhatjuk teljes egészében a terhesség számlájára.

Másik kedvencemről Andreáról is szót ejtenék, aki egész szépen belekerült a szarba és basszus a sorozatban most először voltak jó jelenetei, ahol szinte már szurkoltam, hogy éljen túl. Micsoda tökös csaj, persze ezt eddig is tudhattuk, de most Shane nélkül is helyt állt, két zombit puszta kézzel nyomott le és habár a harmadikkal nem boldogult a kardos ember, nulla karú zombi barátaival segített rajta. Kíváncsi vagyok, hogy ő ki lesz, mi lesz. Na meg, hogy ha Andrea visszakeveredik a csoporthoz mennyire küldi el őket a picsába, amiért ott hagyták. 

És akkor Rick. Apám, azt hiszem egy kis fordulat állt be a karakterben, bár az utóbbi részeket elnézve ez talán nem is fordulat, hanem csak kitört belőle az, ami eddig is benne volt. És milyen igaza van. Picsába a demokráciával és mindenki egyenként bekaphatja, mivel a csapat nagyrészt ő miatta van még egyben, életben, igyekszik a helyes döntéseket meghozni és nem elég, hogy a picsa felesége geciskedik még a többiek is kezdik, mert nem mondta el, hogy igazából mindenki fertőzött. (Ezt egyébként Janner tényleg mondta, már mint mutatták is, mert akárhogy töröm az agyam nem emlékszem.) Mondjuk számomra ez nem feltétlen volt kétségbeejtő, főleg, hogy mindenki csúnyán nézzen emiatt szegény Rickre. Még T-Dog is, aki úgy nézett, mint még soha, mi közben éjfekete testével beleolvadt az éjszakába. 

Szóval tetszett a rész és tetszett az évad, annak ellenére is, hogy elég lassú és tökölős volt, hogy végig a farmon játszódott és, hogy szegény Shane is meghótt.

Na és, hogy mit tartogat az ősszel érkező 3. évad? Azt hiszem baromi jó dolgokat, kezdve a láncos-zombis-kardos-kapucni alá bújó megmentővel és a végén a háttérben látható várral, vagy mi a tökömmel.

Nem is kérdés, hogy ott leszek-e az évad kezdésnél.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr764327081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Alice~ 2012.03.25. 12:26:09

Nagyon jó leírás :3

Én nem rég néztem meg az utolsó részt és pezsdül a vérem. Várom, hogy kezdődjön a 3. évad. xd

Lori engem is nagyon felidegesít... szerintem mindenki utálja :D

Ricknek meg totál igaza van. És a rejtélyes személy is nagyon érdekes lesz. Samurai karja van lehet hogy japán xd ~

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.03.25. 21:38:00

Köszönöm:)
Igen Lori karaktere tényleg nagyon fura nekem, kíváncsi vagyok a képregényben milyen, bár talán itt felelősségre vonhatjuk Sarah Wayne Calliest, akitől már a Szökésben is a hideg rázta az embert:D

süti beállítások módosítása