Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Halál a mocsárban (2007) - Black Water

2012.02.07. 18:57 Csabi87

A blogon ugye rendre felbukkannak állatos horrorfilmek, amelyek eddig az esetek többségében CGI megoldással kivitelezett állatokkal dolgoztak, nos egy picit most váltunk, ugyanis a Black Water című ausztrál horrorban szakítanak ezzel a formátummal. Ennek persze vannak előnyei és hátulütői egyaránt.

Kezdjük gyorsan a történettel, adott egy pár és a hölgytag testvére, akik úgy döntenek, hogy kirándulnak egyet, krokodilfarmot néznek, sőt mi több egy horgászatot is beütemeznek. Mivel sznobok - meg mert gondolom arra az a szabály - nem csak úgy neki indulnak gilisztával meg damillal, hanem csónakot bérelnek, embert bérelnek, botot bérelnek. Ennyi erővel persze meg is vehetnék azt a nyamvadt halat, de akkor az élmény oda lenne, meg a baj se történne meg, ami pedig a mi szempontunkból kifejezetten hátrányos lenne. Találnak is egy helyet, ahol üzletelnek a fentebb említett szolgáltatással, ám a tulaj nincs ott, viszont az ügyeletes Fasza Jani szívesen vállalja a túrát. Jani annyira profi abban, amit csinál, hogy be is viszi hőseinket a susnyásba, ahol egyébként nem kell félni, mert hogy susnya és fák vannak, de krokodil véletlen se. Azonban csak egészen rövid ideig élhetünk ebben a hitben, mert, hogy a krokodil jelét adja létezésének és felborítja a csónakot és elragadja Jánost is. Hőseink pedig a semmiközepén vannak egy fára szorulnak és ott félnek, mert a vízi szörny figyeli őket és éhes.

Lényegében ennyi a sztori, tehát egy Louis de Funes Fennakadva a fán sztorira hajazó történetszálról beszélhetünk, nyilván ugye egy kis túlzással persze.

Ez eddig egyébként nem is rossz, ha azt is figyelembe vesszük, hogy nem CGI-vel dolgoznak, ám de itt köbö vége is. Most nyilván ez is picit túlzás, de nem sok minden történik. Hőseink a fán kuporognak, néha elmennek a többi fán, néha visszajönnek, néha ott a krokodil. Persze ennél a filmben lényegesen több a dráma és a feszültség, viszont esetemben ez mégsem működött, mert se feszült nem voltam, se dráma.

Természetesen azért akadnak jól megkomponált részek, például mindenképpen kiemelném az éjszakai jelenetet, ahol tényleg tök sötét van, csak a hangokat halljuk és a villámok fényénél láthatjuk csak azt, amit éppen mutatni akarnak nekünk. Le a kalappal, ez tökéletesen néz ki és nagyon kúl. Hogy ilyen kúlan fejezzem ki magam. Kár, hogy rövid ez a jelenet, de meg lehet, hogy sokkal többet nem bírt volna el a film és ennek pont így volt meg a maga varázsa.

Izgalmak egyébként azért valóban akadnak ímmel-ámmal, de nekem túl sok volt a "fán ülünk és tanakodunk" rész. Krokiból se látunk túl sokat, mondjuk ezt nem is feltétlen éltem meg negatívumként.

A szereplőkre azt tudnám mondani kérdő tekintettel, hogy: "Hmm." Picit mintha idegesítőek lettek volna és sajnos nem sajnáltam meg őket, mondjuk talán szívtelenségem ellen szól, hogy a krokodilt se.

A filmnek egyébként van egy fajta hangulata és ez tényleg az a picit drámai, feszültséget keltő érzés, de úgy tűnik valóban nem voltam abban az idegállapotban, illetve továbbra is fenn tartom, hogy ezt viszonylag unalmasan sikerült megvalósítaniuk a készítőknek.

Őket egyébként David Nerlichnek és Andrew Trauckinak hívják, a forgatókönyvet közösen írták, a filmet közösen rendezték, csak abban reménykedhetünk, hogy kakilni külön járnak.
Előbbinek egyébként az első forgatókönyve és nagy filmje volt a Black Water, és eddig jobbára vizuális effekt mesterként ügyködött (ezen a filmen is). Míg Traucki nevéhez a The Reef című filmet illetve a jövőre érkező The ABC-s of Death címűt is odahúzhatjuk.

Mivel az élmény számomra nem volt maradéktalan és mivel inkább éreztem ezt most unalmasnak, mint érdekesnek, valamint a mellékelt poszteren jelzett very, very scary-vel sem tudok azonosulni, ezért 4 pontot sóznék oda rá, erre, most.

Címkék: 2007 állatos 4/10 ausztrál film ajánlók gyilkos állat

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr583408587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

!Márk! · http://smokingbarrels.blog.hu 2012.02.10. 09:05:20

Abszolút egyet értek a véleményeddel. A kritika is nagyon jó lett. Anno még a Baaad Movies által meghirdetett 2. Filmelemzők Oscarjára ezen film bemutatásával neveztem.

süti beállítások módosítása