Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

American Horror Story 1. évad

2011.12.27. 18:55 Csabi87

Az idei év horrorsorozatok szempontjából egészen jónak mondható, hiszen az ismertebbek közül ott a The Walking Dead, a Supernatural, szegről-végről esetleg a Fringe is ide sorolható és ezekhez a címekhez érkezett idén kettő új. Az egyik a Grimm, ami amennyire én gondolom picit lájtosabb (bár egyelőre nem láttam belőle semmit), valamint az American Horror Story Ryan Murphy és Brad Falchuk ötlete alapján. Az úriemberek legutóbb a Glee című produkcióval örvendeztették meg a rajongókat, illetve a Kés/alatt című sorozat is a nevükhöz köthető.

Eleinte picit kétkedve álltam a sorozathoz, mivel az előzetes anyagokat elnézve nem tűnt feltétlen biztatónak - jó az első 5 perc fasza volt, de a poszterek, nem feltétlen ígértek jót - viszont most úgy gondoltam egy darálás keretén belül mindenképpen túl esek rajta. Jól is tettem, mivel részben kellemes csalódás ért, habár az évad végén mégis csak picit elszomorodtam.

A ronda gyerekek alatti továbbra kattolva folytatom, spoileresen.

 

 


A pilot már megosztó volt, a sok egymásra dobált ötlet, a picit összevisszaság, az elsőre újdonságnak tűnő, esetleg furán ható kamerakezelés. Igazából a sorozatot valaki vagy egész nagyon megszerette, vagy az elején dobta. Viszont, aki az előbbi mellett döntött szerintem nem bánta meg.

Hangulatos kis darab és ez már az első résznél látszott, majd a második, harmadik rész szintén jó volt, talán addig még emelkedett is a színvonal, ami aztán a Disznóemberes résznél egy picit megtört, nálam mindenképpen, de azért akkor sem vészesen, csak az érdeklődésem egy picit alább hagyott.

A történet egy családról szól, akik olcsón költöztek egy új házikóba, ami fantasztikusan néz ki, remekbe szabott, a szépséghibája mindösszesen annyi, hogy az előző lakók (egy meleg pár) öngyilkosságot követtek el. Ezért olcsó. Kis családunk viszont nem igazán őrlődik ezen, hiszen rendbe kell hozniuk a házasságukat, amit a férj rontott el félredugással és Los Angeles-ben, az új helyen szeretnének új életet kezdeni. A terv szép, azonban a házról hamar kiderül, hogy szellem járta és nem is csak Melegék kísértenek, hanem a telken életüket vesztő többi emberke lelke is a házban él tovább és kóvályog amerre lát. Egy részük jó arc, egy részük gonosz viszont, amit biztos, hogy nagyon sokan vannak.

Meg kell jegyezni, hogy rettentő jó karakterekkel találkozhatunk és a színész gárda abszolút 10/10. Igaz ez mindenkire, még Jessica Lange-re is, aki baromi jól hozta a karaktert, bár engem az őrületbe kergettek a jelenetei, mert egyszerűen idegesítő volt és ellenszenves. Bár a cél valószínűleg pont ez volt.
Viszont mintha picit sokan lennének, persze a háznak történelme van és mivel az ott lakók egész gyorsan elhullanak ezért értelemszerűen sok új ember költözött be, aki hasonló sorsra jutott, viszont mégis egész sokan voltak, ami nem feltétlen volt pozitívum, bár a színészi alakítások miatt nem igazán fanyaloghatok.

A már említett 3. részig az izgalmak csak fokozódtak, onnantól viszont egy kis stagnálást éreztem, majd pedig - ha nem is lejtmenet - de egy kis visszaesés következett. Az addig tempó mintha picit visszafogottá vált volna és a ronda rocker kisfiúra hajazó lány hullájának megtalálásáig én ezt is éreztem. Az viszont mindenképpen fordulat volt, olyan, amire nem is igazán számítottam. 

Ezentúl viszont nem volt azaz eget verően izgalmas sztori, ami az elején kilátásban volt. Nézhető maradt, az érdeklődés egy része is megmaradt, hiszen kíváncsi voltam mi lesz a vége. Picit talán szomorú, hogy az Antikrisztus témakörre sem tértek ki jobban. Bár talán ez éppen így volt jó. Csak kicsit rosszul vette ki magát, hogy felvetették, hogy patás lény van az asszony pocakjában, majd nem foglalkoztak vele, majd a mentalista néni elmondta, hogy a lélek és ember gyermeke az Antikrisztus lesz, majd nem foglalkoztak vele. Persze a végén mégis csak ezzel zárták a sorozatot, ami kellően jó lépés volt. Főleg a családos lezárását illetően.

Az a rész borzalmasan giccses volt. Tulajdonképpen egy heppiendbe ment át az egész, mert igaz, hogy a család szépen one by one odalett, de végül mind egymásra találtak, karácsonyfát állítottak és boldogok lettek. Remek. Nagyon nem tetszett ez a lezárás.

De azért az a helyzet, hogy az American Horror Story jó, itt ott valóban zavaros, de van egyféle nyomasztó hatása, a házban minden megtörténhet és a karaktereket/színészeket ismét csak meg kell említeni, mert baromira eltaláltak mindenkit.  

Az elsőre nem túl menőnek ítélt főcímet is megkedveltem a végére, a fura babák fényképeivel együtt, annak is meg volt a saját varázsa.

Mint időközben pedig kiderült a sorozat jövőre érkezik a 2. évaddal, amelyben egy teljesen új történetet kapunk (mondjuk még jó), viszont könnyen elképzelhető, hogy egy-két színész visszatér, igaz teljesen új karaktert alakítva, de ennek azt hiszem csak örülhetünk.

Ha pontozni kellene egy 7 pontot adnék rá, ami lehetne 8 is, viszont a vége-giccs miatt nem az.

Címkék: sorozat american horror story

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr153497305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2012.01.09. 19:53:47

A végére jutottam én is, nagyon tetszett összességében, ajánlom bátran!
Azért a Halloweenes részek is ott voltak a szeren :)
Ami viszont sajnálatos, az a befejezés...miért kellett befejezni egyáltalán?, most akkor ezek a szereplők teljesen kiesnek a 2.évadban? kár lenne...
10/8

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2012.01.09. 23:20:15

A 1. évad szereplői közül visszatérnek néhányan a második részre is, viszont mivel új sztori, így új karaktert is fognak alakítani. Ez mondjuk érdekes húzás, de mivel remek volt a szereposztás ezért jónak tartom az ötletet.

süti beállítások módosítása