Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Dead (2010)

2011.12.10. 19:04 Csabi87

A Devil's Playground után itt egy újabb angol zombifilm... persze meglehet, hogy a kettő között volt más is, de most hirtelen ez jutott az eszembe. És ha már így sikerült párhuzamot vonnom, akkor, az, aki látta a Devil's Playground-ot visszaemlékezhet, hogy milyen film is volt. Szerintem egész pofás, rohangáló már-már akrobatikus képességekkel megáldott zombikkal a főszerepben... nos a The Dead című film esetében pont az ellenkezőjét kapjuk. Mármint, ami a zombikat illeti, ugyanis rémséges "főszereplőink" csigákat és teknősöket megszégyenítő sebességgel vetődnek a préda nyomába. Bár ez többnyire az ő problémájuk és nem a mienk.

A történet Afrikában játszódik és amolyan egyből a közepébe módon máris szembesülünk azzal, hogy a fekete kontinensen bizony gomba módjára szaporodtak el a zombik. Főhősünk egy menekülő amerikai katonai egység szerelője, aki már egy távozó gépen ül, amikor a gép lezuhan, bele a tengerbe, és Brian Murphy éli túl ezt a történetet, lévén, hogy a még partra úszó cimborákkal a zombik végeznek. 

A másik történet szálon pedig az egyik helybéli törzs tagját figyelhetjük, aki a helyi katonaságnál katonáskodik, de mikor kiderül, hogy kis falujában is zombi rajtaütés történt, ezért hazafelé veszi az irányt, hogy megmentse gyermekét és feleséget. Az asszonynak már mindegy, a fiút meg egy katonai egység hurcolta magával, így főhősünknek nem marad más lehetősége, mint hogy fia után eredjen. 

Egy kis idő elteltével pedig főhőseink összefutnak és együtt folytatják az utat, sőt mi több még pajtik is lesznek. Útjukat viszont természetesen zombik hada szegélyezi.

Az a véleményem, hogy egy egész korrekt történetet sikerült fabrikálni a zombi téma köré... mindenkinek van motivációja és ez szerintem picit közelebb hozza a sztorit. Bár tény, hogy a lassú mozgású zombik (akik egyébként tényleg szó szerint ellepték a kontinenst) egy picit az egész filmet lassúvá teszik, de nem feltétlen nevezném emiatt vontatottnak a produkciót.

Apró butaságokkal is találkozhatunk, sőt én egy-két felesleges jelenetet is véltem felfedezni, de biztos annak is szorosan köze volt a mondanivalóhoz, csak én nem figyeltem eléggé.

Az operatőri munka szerintem szintén korrekt és a szereplőkkel sincs különösebb probléma. A zombikba talán bele lehet kötni, mivel köbö egy kontaktlencsével megoldották ezt a kérdést, legalábbis néhány esetben kifejezetten ezt látni.

Egyébként különösebben nem volt izgalmas a 100 perc körüli játékidő, viszont mégse untam halálra magam, szóval emiatt is mindenképpen jár a pacsi a készítőknek. 

A Ford testérek: Howard J. Ford, illetve Jonathan Ford érdeme a rendezés és a forgatókönyv egyaránt. Ez volt az első közös rendezésük, bár egy dráma és egy akciófilmen már dolgoztak közösen.

A szereplők közül egyébként csak a két főszereplőt emelném ki Rob Freemant, akit horrorvonalon a Pumpkinhead: Blood Feud című részében láthattunk, illetve a ghánai származású Prince David Oseia-t, aki eddig többnyire hazai filmekben tűnt fel.

Érdekesség-e lehet még a filmnek, hogy viszonylag kevés párbeszédet hallhatunk, persze ennek oka az is, hogy szereplőink többnyire egyedül próbálnak túlélni, illetve mikor egymásra lelnek akkor sem sokat beszélnek.

Végül pedig, amit megemlítenék és talán a film egyetlen kirívó gyengesége, hogy rengetege a sötét helyszín és néhány akciót is ilyen környezetben ábrázolnak, aminek eredményeképpen könnyen azt érezhetjük, hogy lószart se látunk. 

Mindezek ellenére nem volt rossz film és részemről a 6 pont abszolút megérdemelt, szóval ne számítson senki nagy durranásra, de egynek tök jó.

Címkék: zombi 2010 6/10 angol film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr783366804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása