Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Eden Log - A titokzatos faj (2007)

2011.12.06. 19:35 Csabi87

Ez mi ez? És talán itt véget is érhetne a kritika, ismertető, ajánló vagy nevezzük akárminek. Mondjuk ajánlónak ne, mert ez a film picivel több mint másfél óra az életünkből, amit akár gyöngyfűzéssel, alvással vagy egy helyben üléssel is tölthetnénk.

Az Eden Log egy francia horror, ami már önmagában is okot adhat arra, hogy bizakodjunk, hogy kedvet kapjunk hozzá és, hogy kellemes borzongás fusson végig a hátunkon. Sőt a magyar cím, ki tudja miért még egy alcímet is kapott: A titokzatos faj. Hát ki a csuda ne szeretné a titokzatos fajokat. Mondjuk ez az alcím már megint egy jól eltalált marketing fogás... mert A titokzatos faj helyett A bácsi a sötét barlangban is lehetett volna az alcím... és akkor még az igazsághoz is közelebb álltunk volna, sőt már sugallták volna nekünk, hogy ezt nem muszáj megnézni.

A történet szerint adott egy bácsi, aki egyszer csak felébred valahol, majd egy hullát is talál. Hamar kiderül, hogy a föld alatt van valamiért, és valakik üldözik és vannak szörnyek is (nyilván a titokzatos faj) és aztán jön egy nő is, aki egyszer el is megy... majd egy csavar és még jobban nem értünk semmit. Nekem nagyjából ez jött le. Nyilván túlzok egy picit, de higgyétek el: ez egy katyvasz. 

Persze lehet a hiba bennem keresendő, de egyszerűen nem értettem sok mindent a filmből. Az oké, hogy a föld alatt vagyunk és valami új társadalomról hablatyolnak... meg hogy vannak a munkások, meg a katonák, meg ugye a szörnyek... ja meg a gonosz növény, ami asszem egy gyökér. Meg aztán a nő, aki régóta ott él és ilyen madzagokon csüng... annyira überfuturisztikusra sikerült ez a produkció, hogy az már rossz. Egyébként azt gondolom, hogy tényleg... persze könnyen lehet, hogy nem nagy közönségnek szánták az alkotást, mivel ahhoz egyértelműen tömör az egész. Elhiszem, hogy a mondanivaló tök nagy... és wáááóóó, de kérem szépen, egy egyszerű halandó számára nem feltétlen érthető. Vagy csak tényleg hót hülye vagyok. De tegye fel a kezét, aki összetudja nekem foglalni ezt és a mély mondanivalót is megérteti velem... 

Ami viszont jó volt, hogy a képi megoldások egész jók... illetve most megint túlzok, mert elég sötétben játszódik az egész film, emiatt pedig talán keveset látunk, na meg hál Istennek azt a rohadt kamerát is rángatják ha akció van... viszont ha valamit ki lehet emelni pozitívumként, akkor sajnos ez talán az.
Valamint a helyszínek berendezése is fain, ez is dob a filmen.

A színészi játék... hmm hát erről nem igazán beszélhetünk vagy nem tudom... szóval ez is olyan semmilyen, se nem rossz, se nem jó, de hát marha nehéz nem lehetett eljátszani azt hogy megy valaki valahol.

A filmet Franck Vestiel rendezte, akinek ez volt az első nagy filmje, korábban egyébként dolgozott olyan produkciókon is, mint az Ils című francia film, vagy a Femme Fatale. A forgatókönyvet Vestiel és Pierre Bordage írta, aki a Dante 01 című francia thrillernél is társíró volt és amennyire tudom, az is egy hasonlóan futurista és szürreális alkotás.

A főszerepben pedig Clovis Cornillac (Vadászpilóták) volt látható.

Ami a pontokat illeti legyen 3/10... és kicsit furdal is a lelkiismeretem, hogy túl pontoztam. Ja igen... a poszter az jó.

Címkék: 2007 sci fi francia film 3/10 ajánlók szörnyes

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr873394688

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Cyril 2011.12.09. 10:15:30

Na ez az a film amit nem tudtam végignézni, nagyon 'nem tetszett', pedig nekifutottam vagy 2x. Szerintem ez NULLA pont...

süti beállítások módosítása