Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Parajelenségek 3. (2011) - Paranormal Activity 3.

2011.11.30. 19:37 Csabi87

Hol is kezdjem. De komolyan, annyi minden motoszkál a fejemben. Például a kérdés: ez mi ez? Meg az az érzés, hogy a Paramount marketingesei zseniálisak és fizetésemelést, bónuszt és két méteres karácsonyfát érdemelnek, mert ezt a filmet így eladni kifejezetten profi munka. Nézzük is gyorsan azokat a számokat, mert komolyan mondom, hogy megdöbbentő:
5 millió dollár volt köbö az elkészítése ennek a nagy volumenű produkciónak és november 20-ig bezárólag (most ilyen adatot találtam hirtelen, de szemléltetni tökéletes) 102,5 millió dolláros bevételnél tartunk, egy 52 milliós nyitóhétvégével számolva. Bődületes mi?

Viszont, hogy mire fel ez a pénzszórási hajlam hónap végén, Karácsony előtt 2 hónappal, válság idején (jó az lehet néhol véget ért már, itthon még nem és mondjuk nem is fog, de ebbe ne menjünk bele). Nem értem.

Illetve de... nagyon, szakszóval élve kurvára felkapott filmről van szó. Az első rész hatalmasat durrant... és oké, azt mondom az elment, persze messze maradt a várakozásaimtól, mert az ismerősök úgy ajánlották, hogy befosok, szarok, hányok, ijedek és többet nem merek sötétbe aludni. Mertem és a biológiai reakciók is elmaradtak. Utóbbit mondjuk édesanyám nem is bánta.
Aztán jött a második rész, ami a "Hé én ezt már láttam" deja vu érzést keltette bennem és most itt a harmadik, amit röviden a "Mán megint?" szavakkal tudnék jellemezni.

A sztorit nem gépelném túl: ugyanaz, ami eddig volt, egy kis kapoccsal megtűzve, ami abban merül ki, hogy a kislányok azok a kislányok, akik a második részben már nagy lányok voltak. De a menetrend a szokásos. Persze lehet ezt nem is lehet tovább gondolni, de hogy a próbálkozás szikráját se lehet észrevenni, na az már baj.

Az az igazság, hogy az előzetes nekem egy picit tetszett, pedig nem vagyok fan, mert nem érzem akkora megváltásnak ezt a sorozatot, mint amekkora a világ populációjának többsége szerint. Viszont ugye, mint azt egy itt megtalálható interjú fordításban (segítek: ebben) is lehetett olvasni, az előzetesbe bekerült egy-két rész, ami a végleges filmbe nem. Így csábítunk nézőket? Picit aljasnak és körmönfontnak, ám marketing szempontból ügyesnek érzem ezt.

Persze akadtak a filmben jó részek (ezek nagy része a konyhában történt), de basszus megint a köbö 80 perces játékidőből talán 30 perc volt valamire való és most valószínűleg 10 perccel még túloztam is. Rövidfilmnek baromi jól elmenne, de perceken keresztül azt nézni, hogy valaki alszik, aztán meg egy árnyék jelenik meg piciben vagy még az se, és azt, hogy az idegesítő ventilátorra szerelt kamera forog ide-oda, miközben az ideg megesz... és nem azért, mert izgulok, hanem mert UNALMAAAS. Így nagybetűkkel és három "A"-val. Összesen néggyel.

Tény, hogy a vége az elment, bár nem hiszem, hogy bárki is meglepődött volna, vagy ha igen kérem e-mailben jelezze és kap tőlem egy... ööö... válaszlevelet... mint említettem válság van.

Sajnos tényleg sokként ért engem ez az egész, főként a pénzügyi rész, hogy ezt harmadszor is el lehet adni és van, aki még fél és izgul. Vagy fel és izgul. Persze lehet, hogy én már túl sok horrort láttam, ahhoz, hogy bármilyen érzelmi reakcióra képes legyek, de egyébként ez nincs így, a kis hörcsögöm tanúsíthatná... csak ráültem. Muhahaha.

Ja és igen, jön a negyedik rész amely valószínűleg a "Bevált dolgon ne változtass!" alapelv értelmében megint ugyanez lesz... esetleg annyi csavarral, hogy a jövőben fog játszódni.
Mondjuk azért titkon bízom benne, hogy valami kis újdonságot, varázst ezúttal majd becsempésznek a készítők, talán egy megvadult borz láthatatlan szelleme fog kísérteni és minden este döglött galambokat visz főhőseink ágyához, akik majd először a macskára gyanakodnak, majd rájönnek, hogy nekik nincs is, ezért vesznek pár kamerát és bekamerázzák a házat.

Szóval hát nekem nem tetszett. Persze tessék csak megnézni, mert nem arról van szó, hogy nézhetetlen, végig szenvedős darabbal állunk szembe, azt a 80 percet bőven ki lehet bírni, csak ez nem egy jó film. Erről nem fog meggyőzni senki sem. Maximum Chuck Norris.

4/10

Ja igen... a lepedő "összeomlós" trükköt én is megtudom csinálni, kipróbáltam... csak kicsit ütöttem meg a seggem.

Címkék: szellem 2011 amerikai film 4/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr873416483

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

gorre126 2011.12.01. 21:14:47

Az emberi hülyeség ismét megmutatta mit tud, nem értem hogy a picsába lehet szeretni egy ilyen kurvaunalmas filmet, főleg ennyi bevétellel, úristen... Már az első kettő is olyan, de olyan unalmas szarok voltak, hogy szenvedtem már szinte... És sajnos ennyi bevételből folytatásra is telik rendesen...

Az első kettőre hány pontot adnál?

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2011.12.01. 22:15:40

Igazából mondjuk az első rész egy 5 pontot talán megér... de maximum az ötlet miatt, mert szerintem abban van potenciál... csak unalmasra sikerült... lásd ott az általam sokat emlegetett Grave Encounters, ami egészen hasonló és mégis bőven jobb.
A második rész meg szintén ezen a 4, esetleg 3 pontos szinten mozog... az a bajom nekem is, amit Te írsz... unalmas... egy-két jó jelenet van... ami mondjuk izgalmas, esetleg picit félelmetes... de ezekhez dögunalmon keresztül vezet az út...
Na meg ugye, hogy egy kaptafára csináltak 3 részt... ami picit megint csak fura...
pedig hasonló áldoku stílusban vannak remek filmek, szóval ez a stílus nem feltétlen jelenti az unalmat... viszont a paranormal esetében mégis... ennek ellenére a jegypénztáraknál mégis ez a film teljesít a legjobban...
számomra picit rejtély...

gorre126 2011.12.02. 15:07:52

Na igen, nem elég hogy unalmas, leforgatják 3x ugyanazt, más szereplőkkel, egyre gyatrább kivitelezésben... Ajánlom a Paranormal Entity című borzadályt, az Asylum másolata egy már amúgy is rossz filmről, képzelheted milyen lett...

És egyébként tényleg lenne potenciál az áldoku/kézikamerás témában, de egyszerűen a kivitelezésnél bukik el az egész, legyen az Paranormal, Apollo 18, Blair Witch Project, sőt, nekem a Cloverfield sem tetszett túlzottan. A [REC] az, amire azt mondom jó lett, de a második része már annak is felejthető... Ja meg a Cannibal Holocaust még jó.

Csabi87 · http://talesfromtheblog.blog.hu 2011.12.02. 15:36:05

Érdekes, amiket írsz, mert az Entity-t láttam és nem gondoltam, hogy rosszabb, mint a PA, sőt tekintve, hogy Asylum még jó is, mert nekik aztán vannak borzasztó filmjeik :D

Igen a kivitelezésnél van valami, amitől nem lesz elég félelmetes az egész... a Blair Witch egyébként nekem kifejezetten nem tetszett... máig a legunalmasabb áldokunak tartom... mondjuk egészen régen láttam, de hát basszus...
A Cloverfield elmegy, de én ott jobbra számítottam, a [REC] meg nagy kedvenc, a második része meg jobban tetszett, mint az első :) No de persze ízlések és pofonok.
Egyébként nem tudom a The Tunnel című ausztrál filmet láttad-e már, szintén áldoku, nem mondom, hogy hű de izgalmas, viszont az tetszett és nem unatkoztam rajta... persze lehet akkor a hangulatom is olyan volt :D

gorre126 2011.12.02. 17:03:32

A Cloverfield-től én is sokkal többet vártam, főleg a trailer, meg hasonló apróságok miatt, erre bumm, nagyon rövid a film, meg nem is túl izgalmas...

A [REC] második részénél a logikátlanságokkal volt gondom, meg ez a szelleműzős vonal, démonok, miegymás, hát nem illett az első rész zombis témájához. A gyerek szereplőkről nem is beszélve, főleg amelyik fél méterről nem találta el a zombit, hanem a tűzoltót lőtte fejbe...

A The Tunnel-t még nem láttam, de haverok elmondása szerint az sem volt nagy durranás. Viszont mindenképpen bepótlom előbb-utóbb.

Amúgy az Asylum tényleg rossz filmeket csinál, de ugyanakkor szerethetőeket, tehát hiába béna, ha pont emiatt lehet megkedvelni, igazi piálós partifilmek.

süti beállítások módosítása