Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Maniac Cop 3. (1993) - Mániákus zsaru 3.

2011.11.20. 18:41 Csabi87

Elérkeztünk a mostani sorozatunk utolsó részéhez, amit 1993-ban forgattak és a készítők már annyira komolyan gondolták, hogy alcímet is kapott a sorozat, még hozz azt, hogy: Badge of Silence. Hát hmm.

Tegnap éppen megjegyeztem, hogy milyen jó, hogy a második részt az első rész stábja készítette és emiatt talán a színvonalat is tudták hozni. Nos a harmadik részt szintén egyazon stáb hozta tető alá, azonban a minőség és a színvonal elfogyott. Talán tényleg pont azért, mert ez a sztori annyi volt. Igazából nem is túl meglepő, hogy negyedik résszel már nem örvendeztették meg a rajongókat. 

Matt Cordell persze még mindig egy fasza kis gonosztevő, de a harmadik résznél azt éreztem, hogy szinte teljesen igyekszik levetkőzni az első két részben látottakat és valami új ruhát próbál ölteni. Ez alatt egyébként pontosan a vudu-s alapsztorira gondolok. Persze tény, hogy Cordellt, valahogy vissza kellett hozni, de nem éreztem túl jónak, hogy ilyen módszert választottak. 

Tény, hogy emiatt és egy-két más ok miatt talán valóban inkább horror színezetet kapott a harmadik rész, mint a korábbiak, viszont ezt most én hátrányként értékeltem. Picit mintha belassult volna a cselekmény és kevesebb izgalmat kaptunk volna. Az is felmerült bennem, hogy mintha Cordellt picit közelebb hozták volna az olyan klasszikus filmes sorozatgyilkosokhoz, mint Jason Voorhees, és erről se hinném, hogy előny lenne.

A forgatókönyvben is több volt a buta dolog. Arról már nem is beszélek, hogy megint láthatunk részletek a "nagy börtönbe vonulós" jelenetből... illetve Cordell ebben a részben is felgyullad, mert gondolom az előzőben is nagyon működött a trükk, csak ettől nem tűnik túl ötletesnek az egész, habár meg kell jegyezni, hogy ebben a részben jobban kihasználták az égő Cordellben rejlő lehetőségeket. Viszont az, hogy Cordell-t ebben a részben is igyekeztek szétlőni, több tárral beleeresztettek, annak ellenére, hogy ez sosem működött ellene... ez picit bután hatott, de gondolom hangtechnikailag indokolt volt.

Ismét kapunk autós üldözést is, ami szerintem jó, illetve idegesítő szereplőket is, ami nem feltétlen jó, de mondjuk talán kell az ilyen is. 

A rendezés és a forgatókönyv ismét William Lustig és Larry Cohen úrakat illeti, illetve a Matt Cordell szerepében ugyancsak Robert Z'Dar látható. 

Robert Davi is visszatér, úgy gondolom ő ebben a részben is teljesen korrekt. Míg mellettük Caitlin Dulany, Gretchen Becker (The Doors) és Jackie Earle Haley (Viharsziget, Rémálom az Elm utcában - Freddy Krueger - az újban természetesen) látható.

A helyzet az, hogy a harmadik rész már koránt sem olyan jó, mint az első kettő, picit kár is érte. Erre a részre mindössze 5 pontot tudok adni és sajnos az is benne van, hogy egy picit túlértékeltem, illetve az, hogy nagyon tetszett a sorozat összességében. 
Aki még nem találkozott a Mániákus zsaru "kalandjaival" azoknak bátran ajánlom, hiszen egy teljesen korrekt trilógia a 80-as évek végéről, a 90'-es évek elejéről. Akik pedig látták, azok azt gondolom, hogy szívesen újra néznék, én legalábbis biztos átrágom magam rajta még egyszer. 

Címkék: 1993 gyilkos amerikai film 5/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr453345590

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása