Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Wrong Turn 4. (2011)

2011.10.28. 19:43 Csabi87

A Wrong Turn (magyar címén Halálos kitérő) 2003-ban jelent meg a piacon és az a helyzet, hogy egy kellemes horrorfilmnek örülhettünk mi rajongók, sőt pénzügyi szempontból sem teljesített olyan szörnyen rosszul a film, végtére is pozitív lett a mérlege. Sejthettük, hogy egy második résznek kell következnie, mert a rókabőrt mindenről le kell húzni. 4 évet kellett várnunk és jött az a bizonyos második rész. Egy kis visszaesést megfigyelhettünk, de azért viszonylag korrekt volt ez is.

Aztán viszont talán mondhatjuk, hogy a nagyüzem beindult. Declan O'Brien (Pokol bárkája) ugyanis 2009-ben megrendezte a már talán inkább felejthetőnek nevezhető 3. részt, idén Halloweenre pedig a 20th Century Fox asszonta legyen egy 4. rész is, amit már O'Brien maga írt. 

Nos elöljáróban annyit, hogy ez sem egy telitalálat, mint ahogy a 3. rész sem volt az. Ez van!

A terv az volt, hogy rettegett mutáns barátaink első lépeseit mutassák be nekünk, aminek folyományaként a film elején főhőseink egy szanatórium vendégszeretetét élvezik, viszont nem sokáig, mert fondorlatos módon kiszabadulnak, majd a többi őrültet is kiszabadítják, majd pedig az egységben az erő elvet alkalmazva legyilkolják a szanatórium dolgozóit. Természetesen kegyetlenséggel fűszerezve.

Ezek után ugrunk egyet az időben és máris szexelő fiatalokat látunk, mert O'Brien fantáziája nem ismer határokat és egy horror filmbe mindenképpen kell legalább két csöcs. Itt viszont egyből kapunk 6-ot is, amiből a matek-biosz szakosok könnyen kiszámolhatják, hogy 3 csaj is van. Az annyát. 

Miután a kis közjáték véget ért hamar kiderül, hogy főhőseink más főhősökkel együtt éppen elindulnak a hóba, viszont aztán el is tévednek. Nahát. Viszont szerencséjükre felfedeznek egy épületet, ami mindenképpen jól jön, mert a hóban hideg van. Ám de balszerencséjükre nem találnátok ki milyen épületre leltek rá: a szanatóriumra. A nagyobbik gond pedig az, hogy a 3 elmebajos csúnyaság éppen ott vert tanyát.

A többit pedig könnyedén kitalálhatjuk. No hát tény, hogy O'Brien úr nem erőltette meg túlságosan azt a bizonyos fantáziát. Sajnos ez nem csak a sztoriról mondható el, ugyanis a karakterek is leginkább a "dögölnének-meg" kategóriába tartoznak (nyugi megfognak), vagy az "észre-se-veszem-hogy-ott-vannak" kategóriába. Na és olyan bődületes logika bosszantásokat is belezsúfoltak a filmbe, hogy áú. Pedig én általában bírom az ilyeneket... most nem annyira.

Viszont azért nem szeretnék  senkit se elkeseríteni, mert nem olyan rossz ez. A gyilkolások kifejezetten jónak mondhatóak, már csak azért is, mert legalább fogynak az idióták, meg mert jól kivitelezettek. Sőt az egyik tagot kínozzák is egy darabig, ami megint csak egy eltalált jelenetsorozat szerintem.

Illetve az is kifejezetten tetszett, hogy ezúttal egy belső helyszínen játszódott a film nagy része, pedig az elején azt hittem majd rámennek arra, hogy a hóba szépen mutat a vér... a végén mondjuk kapunk ilyen jeleneteket.
Itt ki is emelném, hogy a végén van két kameraállás, ami valami fenomenálisan fasza lett... kék ég... hó... gyönyörű az egész, akit nem érdekel a film, tekerjen a végére és nézze meg ezt... nagyon eltalált.

Valamint a befejezés is kellően jó lett.

Szóval nyugodtak maradhatunk nem ez lesz életünk legrosszabb horrorja, persze a legjobb se, de azt a másfél órát bőven kilehet bírni és aki nem bosszankodik azon az egy-két szarságon még élvezni is fogja a Wrong Turn 4. részét.

A szereplőkről még azért pár szót, így a pontozás előtt. Láthatjuk Jennifer Pudavick-et, aki szép és korábban a Whismaster 3. és 4. részében is feltűnt. Rajtakívül Tenika Davis (Fűrész 6.), Kaitlyn Wong (Locked Down), Terre Vnesa, Sean Skene (A Lazarus-terv) és Dean Armstrong (Fűrész 3D).

Ami pedig a pontokat illeti egy 5-öt tudnék kiosztani erre, ami szerintem kifejezetten jó fejség a részemről.

Címkék: 2011 amerikai film 5/10 ajánlók német film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr743334054

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása