Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Agyrém 4. - Felejtés (1998) - Phantasm IV: Oblivion

2012.08.13. 18:54 Csabi87

phantasm-iv-poster.jpgAz Agyrém eleddig záró epizódjára 1998-ban került sor - azért írom, hogy eleddig, mert jó pár héttel korábban már beszámoltunk arról, hogy felmerült egy esetleges 5. rész is.

Sajnos ezúttal már egy meglehetősen szűk pénzösszeg állt Coscarelli-ék rendelkezésére, aminek a levét aztán ezúttal is egy picit az epizód itta meg, de előbb a történetről írnék, amely ismét csak ott folytatódott, ahol korábban abbamaradt. 

Mike-unk rájött, hogy valami nincs teljesen rendben vele, ezért úgy döntött, hogy harcostársa Reggie nélkül folytatja az utat és próbál meg végetvetni a Magas Ember kegyetlenkedéseinek. Reggie eleinte beletörődni látszik a dologba és megpróbál visszarázódni a régi kerékvágásba, ám végül csak Mike után ered, hogy ha lehet megóvja a srácot attól, hogy a vesztébe rohanjon. 

Zanzásítva pedig tulajdonképpen ennyi lenne a sztori, mivel spoilerezni nem nagyon szeretnék, bár talán az izgalmak kedvéért azt elárulhatom, hogy egy picit megismerhetjük a Magas Ember múltját, mondjuk kínosan keveset tudunk meg róla így is, illetve Jody is visszatér erre a részre is.

Folytatás a tovább mögött.

Ez alkalommal meglehetősen rövid leszek, hiszen nem feltétlen szeretném önmagamat ismételni. A záró részen valóban látszik a pénzhiány, ha lehet még kevesebb akciójelenetet kapunk (bár autórobbantás nélkül ez az epizód sem telik el), ezek egy része is elég szegényesre sikerült.

Érdekes, hogy ismét előkerültek "archív" felvételek, hiszen viszonylag sok olyan részt láthatunk, amely az első epizódból kimaradt, hiszen a fiatal Mike szerepel ezeken a képsorokon, tehát Coscarelli ismét elővett néhány korábbi szalagot, ami mondjuk jót nem feltétlen tesz a sorozatnak, hiszen szerintem kicsit kilógnak a sorból, még ha értem is, hogy miért volt ezeknek meg a maguk kis helye.

Mint említettem a Magas Ember múltjából is megismerhetünk egy darabot, amit én picit mondjuk keveselltem. Persze a négy film mindegyikében voltak részek, amelyeket a készítők a néző fantáziájára bíztak és talán pont ez a titokzatosság adja az egész varázsát, de nagyon bízom abban, hogy ha esetleg valóban elkészül a szóban forgó 5. rész, akkor nem csak Mike és Reggie téblábolását mutatják be nekünk (mondjuk szegények azért már öregedtek pont eleget), hanem a gonoszt is egy picit megismerhetjük (mondjuk másik tény, hogy Angus Scrimm sem lett fiatalabb az évek során, idén augusztusban lesz 86 éves), esetleg azt a világot, ahová az összezsugorított testeket küldi. Tényleg sokfelé indulhatna az állítólagos 5. epizód.

A picit visszábbvett tempó ellenére, azért ez a rész sem volt borzasztó, sőt tény, hogy valamelyest megszerettem ezt a sztorit és bánom is, hogy annak idején kimaradt az életemből, 7-8 éve talán még jobban élveztem volna.

A pontokat tekintve részemről egy 6-ost a befejező rész is megér. Coscarelli-nek pedig jár a köszönet a négy részen át tartó élményekért.

Címkék: 1998 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr634593095

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása