Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Agyrém 3. - A holtak ura (1994) - Phantasm III: Lord of the Dead

2012.08.12. 18:50 Csabi87

phantasm-iii-poster.jpg1994-ben Don Coscarelli és kis csapata trilógiává bővítette az Agyrém filmeket, így ezúttal "csak" 6 évet kellett várni a folytatásra.

A folytatásra, amely nem feltétlen okozott nagy meglepetést, bár talán abban a tekintetben mindenképpen, hogy A. Michael Baldwin visszakapta Mike szerepét és habár ez még Barátok Köztösebb váltás volt, mint a korábbi, azért jobb ez így, hiszen anno fiatalkorában is ő alakította a loboncos kis srácot.

A történet egyébként most is az előző rész után folytatódik közvetlen, Reggie-t a hámlós fejű asszony kidobta a kocsiból, míg Mike-ot pedig elrabolta. A dolog pedig egyre inkább úgy tűnhet, hogy nem is Mike-ék akarják elkapni a Magas Embert, hanem az szeretné valahogy megkaparintani magának Mike-ot. Na és mivel ez egyelőre úgy látszik, hogy sikerült is, Reggie régi barátja nyomába ered, hogy megpróbálja megmenteni az ősz hajú vénembertől, akinek az arcán továbbra is 6 napi folyamatos hasmenés jelei tükröződnek.

Az elrablás miatt egyébként ebben az epizódban eleinte többnyire inkább Reggie kalandjait követhetjük nyomon, aki találkozik egy nem szívbajos kisfiúval, illetve szépen lassan, de csak ráakad Mike és az elrablója nyomára.

A tovább mögött folytatom.

A történettől azt hiszem ezúttal sem kell sokat várnunk, hiszen lényegében folytatódik a macska-egér harc a felek között és igazából a miértekre sem kapunk bővebb válaszokat mint eddig, bár egy-két érdekességre azért fény derül, mondjuk ezeket sem rágják a szánkba, a fantáziánkra bízzák a megoldásokat.

A harmadik részt egyébként a stáb már egy picit kevesebb pénzből forgathatta, ami egy picit mintha meg is látszott volna a filmen, hiszen habár még így is volt vagy 2-3 autófelrobbantás és néhány véres jelenet, sőt technikai trükk is, mégis hangyányit úgy érezhetjük, hogy ez kevés, legalábbis a második részhez képest mindenképpen.

Persze jó pillanatok így is akadnak. A kietlen városok, néhány zombi is felbukkan és a végén a templomos rész sem rossz, de mindezek ellenére én gyengébbnek éreztem ezt a részt, mint a korábbit.

A humor továbbra is jelen van, bár ez egyre inkább áttevődik Reggie kanosságára, ami egy darabig valóban vicces, egy idő után pedig már kevésbé.

Új szereplőt nemigen kapunk, talán a néger leányzót érdemes megemlíteni, őt Gloria Lynne Henry alakítja, aki nem futott be nagy karriert - mondjuk a játékát elnézve ezen aztán nem is csodálkozhatunk - bár anno Az ördög ügyvédjében feltűnt.

Valamint azért még egy visszatér szereplő nevét is felhoznám - talán nem lesz ez nagy spoiler - ugyanis a Jody-t alakító Bill Thornbury ismét tiszteletét tette.

Sok újat tényleg nem lehet írni erről a részről sem, picit talán gyengébb, mint az előző, ugyanakkor teljesen jól hozza az Agyrém filmek hangulatát és naná, hogy nem illik kihagyni a sorból, mert az meg, hogy nézne már ki. A pontokat illetően egy 6-os filmélmény volt ez számomra.

Címkék: 1994 amerikai film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr414592296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása