Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Shortcut (2009)

2011.10.31. 19:00 Csabi87

Mielőtt bármi mást is mondanék erről a filmről fontos megjegyezni, hogy annak ellenére, hogy egy horror-thriller megjelölésű filmről beszélhetünk tisztában kell lennünk azzal, hogy az Egyesült Államokban PG-13-as korhatárral futott a film. Ez köbö a 13 éven aluliak számára nem ajánlott kategóriának felel meg. És ja... olyan is.

Egy bő 10 évvel ezelőtt szerintem tetszett volna ez a film, hiszen misztikus, rejtélyes és wáó, viszont az elmúlt 10 évben meg is nőttem, szőrösebb is lettem, az ingerküszöböm is nőt, mivel egy rakat horrorfilmen átverekedtem magam... így pedig a The Shortcut nem üt... sőt, sablonos és béna.

A történet szerint egy már nem emlékszem milyen nevű kisvárosban van egy erdő, amin át egy út is vezet, ahol tök jól le lehet vágni a távolságot. A gyerekek pedig ugye szeretik az ilyet, főleg az amerikaiak ezért is lusták és kövérek. Igen ám, de ez a rövid út napjainkban már zárva van, mivel, hogy szörnyű dolgok és eltűnt emberek szegélyezik az ösvényt, ezért a városka úgy döntött, jól körbeveszi egy kerítéssel, mert hogy azon majd nem megy át senki, csak a pockok.

A terv azonban nem jön be, hiszen egy fiatal srác heccből és azért is, mert tanúbizonyságát akarja tenni annak, hogy a heréi már félig leszálltak átverekszi magát az erdőn, ám de ott találkozik a gonosz bácsival, aki ott él és gonosz. A bácsi pedig még oda is kiabál neki, sőt ha jól rémlik egy döglött kutyus is befigyel nyomatékosítás gyanánt.
Kis főhősünk pedig haza megy és elmeséli testvérének a már nagyobb főhősnek, hogy mi a lóf*** történt vele, a bátyó pedig annak rendje és módja szerint elhatározza, hogy na majd ő megmutatja. Szerencsére többen is csatlakoznak hozzá, hiszen a sablonos karakterekről tudjuk, hogy csapatban járnak.

Aztán pedig egyébként kiderül minden. Eközben egyébként flashback részeket is kapunk, ami nagyon kellhet, illetve merő unalomból és kliséből sincs hiány.

A film vége pedig... katasztrófa... szóval annál nagyobb sablont már nem is nagyon találhattak volna ki. Persze rögvest hozzátenném, hogy valószínűleg nem én voltam a célközönség, hanem egy fiatalabb és jobb esetben olyan korosztály, aki még csak ismerkedik a műfajjal. Azt gondolom számukra jó lehet a film, sőt talán olyan szempontból szerencsés is, hogy nem egy vérben tocsogó, undormányt nyomnak a gyerek pofájába... nem is tartom jónak, hogy 12-13 éves gyerekek olyan filmeket nézzenek. Én is féltem akkoriban... meg egyébként is... tessék... mi lett belőlem. Hahahaha.

Szóval az előbbi szempontok szerint a film korrekt, nem egy 10/10-es még úgysem, hanem egy erős közepes... bár lehet csak azért, mert nem tudok elvonatkoztatni a hátam mögött lévő filmélményektől... így pedig nem működött a The Shortcut.

A rendezés Nicholaus Goossen nevéhez köthető, akiről talán annyit elég is elmondani, hogy előző filmje a Nagy szeme fénye címre hallgató, valószínűleg zseniális komédia volt.

A forgatókönyvet Dan Hannon és Scott Sandler vetette papírra, ők mindketten először tettek ilyet és mondjuk azt hiszem az eredetiségről még van mit tanulniuk.

A filmben szereplőként találkozhatunk Nicholas Elia-val, aki a Fehér zaj első részében már ott volt a Supernaturalben pedig Dean fiát alakítja. Rajta kívül Kent Allen, Katrina Bowden (Piranha 3DD, Tucker and Dale vs. Evil) és Raymond J. Barry (Döglött akták, Összeomlás) és feltűnik. Közülük az utóbbi volt talán az egész film legkorrektebb karaktere.

Tehát összességében azt mondanám, hogy a fiatalabb korosztály bőven nézheti ezt a filmet, valószínűleg még tetszeni is fog nekik. Az idősebbeknek meg talán nosztalgiázás címszó alatt lehet egy indoka, de ha valaki esetleg lemarad a The Shortcut-ról, hát nem veszít sokat.

Részemről ez 3/10, így mai fejjel.

Címkék: 2009 gyilkos amerikai film 3/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr483305210

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása