Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A legveszélyesebb játék (1932) - The Most Dangerous Game

2017.07.15. 18:29 Csabi87

alegveszelyesebbjatek-poster.jpg1932-öt írunk. A legveszélyesebb játék pedig egy olyan sztorit mutat meg, amelyet azóta már számtalanszor láthattunk. A különbség talán annyi, hogy ez a film saját korában még egyáltalán nem számított elcsépeltnek.

A filmről a Horror-Filmek.hu oldalon találod meg a kritikánkat.

 

Címkék: amerikai film 6/10 ajánlók 1932

A szem (2008) - The Eye

Gyenge utánzat az Államokból

2017.07.07. 17:53 Csabi87

Hogy hány remakere rá lehetne sütni ezt az alcímet... de mindegy is, ne menjünk bele.

A helyzet az, hogy valamikor marha régen volt szerencsém megnézni a japán The Eye filmeket, mindkettőt, azonban mostanra csak annyi maradt meg, hogy nem feltétlen tetszett, de egynek elment. Gondoltam az emlékeket talán az amerikai változattal is fel lehet frissíteni, már csak azért is, mert Jessica Alba figyelemreméltóbb teremtés mint mondjuk Angelica Lee - persze ízlések és pofonok, utóbbi sem bányarém.

Azonban a helyzet az, hogy valami ilyen lehet, amikor az ember olcsó kurváért fizet. Sótlan, íztelen és kétszer elalszol közben. Valami ilyesmi élménnyel gazdagodtam, de lehet velem van a gond.

A történet egy fiatal lányról szól Sydneyről, aki gyerekkora óta vak. Ennek ellenére viszont teljes értékű életét él, zenél és boldogan el van a világban - ez a rész mondjuk valahol megható és "durva", nem rég volt szerencsém találkozni egy vaklánnyal, korábban pedig egy sráccal is, csodálom őket és bármikor kalapot emelek előttük, mert annyira életvidámak és pozitívak, hogy megőrül az ember, de vissza a sztorihoz.

Sydney életébe viszont változás köszön be, végre találtak donort a retina átültetéshez, így újra visszanyerheti a látását. Ezzel nem is volna gond, azonban a szemcsere után a lány furcsa dolgokat vél látni, illetve ijesztő hallucinációk is gyötrik, ettől pedig nem bont pezsgőt, sőt picit az őrület határára is sodródik.

Ahogy az lenni szokott eleinte mindenki csak legyint rá, viszont hősnőnk kitartó és karakán természet, így nyomozni kezd a szem eredeti tulajdonosa után és rejtélyes dolgokra derít fényt.

A tovább mögött folytatom.

tovább »

Árnykép (2008) - Shutter

Thaiföldről lopni jó

2017.07.03. 13:35 Csabi87

Annak idején még Töki bá írt nálunk az Árnykép eredeti thai változatáról, amire 9 pontot szórt ki. A helyzet az, hogy eddig még azt a filmet nem sikerült megnéznem, de múltkor egy unalmas délután rátaláltam a 2008-as amerikai változat DVD-jére és naná, hogy csak hamar a lejátszóba röppent a lemez.

A helyzet az, hogy talán jobb lett volna az eredetivel kezdeni vagy a jó kedv faktor miatt azt is megnézni, mivel többet vártam - még akkor is, ha tudtam, hogy ez bizony látatlanban is gyengébb lesz, mint az ázsiai változat - és sajnos csalódtam is.

Abba nem is feltétlen mennék bele, hogy a remake áradatot minősítsem, talán annyi elég hozzá, hogy az Államokban az emberek szeretnek a saját színészeikkel izgulni a producerek részéről meg nyilvánvalóan a pénzről szól az egész, így ez a kis folyamat valószínűleg addig meg is marad, amíg az USA és a pénz létezik - már pedig ez valószínűleg még egy darabig így lesz.

Töki bá írása alapján a történet egy az egybe átvételre került. Adott egy ifjú házas pár, akiket itt Bennek és Jane-nek hívnak, előbbi pedig profi fotós és ennek okán Ázsiába is utazik, hogy ott dolgozzon. Ezzel eddig nem is volna baj, hiszen remek kis házat kapnak és a felhőtlen jövő lebeg a szemük előtt, viszont az odaút során autóbalesetet szenvednek. Elütnek egy lányt, aki az eset után kámforrá válik. A dolog talán már itt különösnek tűnik, de amikor néhány fotón fura szellem alakok jelennek meg, akkor Jane már nem fér a bőrébe és nyomozgatni kezd és ahogy az Colomboval is lenni szokott szörnyű titkokról rántja le a leplet.

A tovább mögött folytatom.

tovább »

Alkonyattól pirkadatig (1996) - From Dusk Till Dawn

alkonyattol-pirkadatig-1.jpgGondolom ez a film megvan? Vélhetően többször is megvolt. Nagyon helyes, hiszen egy zseniális alkotásról van szó.

A filmről készült írásunkat a Horror-Filmek.hu oldalon találod.

 

Címkék: 1996 amerikai film 9/10 ajánlók

Fekete hattyú (2010) - Black Swan

black-swan-2.jpgNatalie Portman és az Oscar-díjat érő alakítás. A Fekete hattyú egy igazán remek film, amit érdemes látnod.

A kritikánkat a Horror-Filmek.hu oldalon találod.

 

Címkék: 2010 amerikai film 9/10 ajánlók

Kísértetház (1987) - Hellraiser

A legenda születése

2017.06.18. 20:41 Jason13

hellraiser_1_04.jpgClive Barker-t gondolom nem kell bemutatni senkinek. Munkássága legjobbja pedig talán az 1987-ben bemutatott Hellraiser.

A filmről készült írásunkat a Horror-Filmek.hu oldalon találod.

Címkék: 1987 9/10 angol film ajánlók

Horror klippek 51.

2017.06.05. 18:25 SZANDRA

Az alábbi klip a Helmet együttesé, és a Monochrome című számukat a Fűrész harmadik részéhez használták fel az alkotók, a Helmet pedig készített egy a filmhez kapcsolódó ötletes, egész jó klipet is.

 

Horror klippek 50.

2017.06.05. 18:25 SZANDRA

A Fűrész filmek is büszkélkedhetnek filmzenével, Charlie Clouser mellett több zenekar is támogatta a filmeket néhány dallal, és ehhez készült klippel. Az első részben ilyen az alábbi klip a Fear Factory-tól:

tovább »

Rémálmok és lidércek - Umney utolsó esete

2017.05.27. 12:18 Csabi87

Jöjjön a TNT Stephen King sorozatának harmadik felvonása az Umney utolsóő esete, amely egyáltalán nem nevezhető ugyan horrortörténetnek, hiszen sem lovecrafti szörnyek nem találhatóak benne, de még csak életre kelt műanyag katonák sem borzolják a kedélyeket.

Ennek ellenére viszont egy izgalmas kis mesével van dolgunk. Szőrmentén talán a Truman-show is eszünkbe juthat Umney története kapcsán. Főhősünk egy magánnyomozó, aki a '30-as évekbeli Los Angelesben praktizál és meglehetősen jól megy a dolga. Szereti, amit csinál, ráadásul jól is csinálja, no meg a nők is a lába előtt hevernek, egy igazi Casanova.

Nyomozónk élete viszont egy nap fenekestül felfordul, ugyanis kiderül, hogy amit eddig az életének hitt az nem más, mint egy jól megírt regény, egy bestseller, ő pedig mindösszesen csak egy kitalált figura, akit Sam Landry talált ki.

A Teremtő pedig egy nap felüti a fejét a színen és úgy dönt, hogy átveszi Umney szerepét, a férfit pedig a valóságba röpíti, hogy ott küzdjön meg azokkal a helyzetekkel, amelyekben Landry tehetetlen volt.

tovább »

Végső menedék (2010) - 6 Souls

2017.05.22. 10:15 Csabi87

A svéd rendező páros Björn Stein és Mans Marlind 2010-es közös produkciója volt a Végső menedék, az úri emberekről pedig talán azt érdemes tudni, hogy szeretik a horrort és egymást, legalábbis, ami a közös munkát illeti, mielőtt conchitai vonalakra tévednek. A páros korábban a Vihar cÍmű svéd filmet hozta tető alá, illetve később az Underworld: Az ébredés című részét is ledirigálhatták, illetve a teljesség igénye nélkül talán még A híd című svéd krimit érdemes megemlíteni, amit mondjuk íróként jegyeznek.

Azonban vissza a 2010-es filmhez, amelyet Michael Cooney írt, akinek a nevéhez a hóemberes Jack Frost filmeket köthetjük, illetve egy picivel komolyabb alkotást is az Azonosságot. Cooney az ott felvetett skizofrénia témáját vette ismét elő, csak újabb köntösbe bugyolálta azt.

A történet főhőse Cara Harding - egyébként érdekes lehet, hogy Julianne Moore alakítja, akinek a karakterét a Jurassic Park-ban Sarah Hardingnak hívták - egy doktornő, aki a többszörös személyiségzavarral küzdő betegek tanulmányozásának szenteli az életét. A nő célja első sorban bizonyítani azt, hogy ez a betegség nem létezik, legalábbis nem abban a formában, amit a tudomány állít. Cara szerint ugyanis a betegek mindvégig tisztában vannak az összes cselekedetükkel. 

Ekkor kerül a képbe a nő édesapja, aki bemutatja a lányának Adam-et, egy szintén skizofrén beteget, aki talán megváltoztatja Cara világképét, hiszen úgy tűnik valóban több ember van bezárva a férfi testébe. Az egyes személyiségek pedig nem feltétlen jó pofák és hamarosan veszélyt is jelentenek a nőre és családjára.

Folytatás a lapozás mögött.

tovább »

Csonttörő (2000) – Bruiser

2017.05.12. 08:52 wodahs krad

Csonttörő (2000) – Bruiserbruiser.jpg

Íme, George A. Romero egy régebbi alkotása a Csonttörő. A Romero-tól már jól meg szokott zombi-filmekkel ellentétben ez a film inkább valami sorozat gyilkosos próbálkozás akarna lenni, de még annak sem a legjobb. Pedig bíztam benne, hogy jó kis öldöklős film lesz, mivel a borító erre engedett következtetni. Reméltem, hogy egy újabb maszkos gyilkos lát napvilágot. De nem így történt. Elkezdeném a sztori bemutatását. Kaptunk egy főszereplőt, kit Henry Creedlow-ként ismerhetünk meg a filmben. Ő az örökös balek, a lúzer, akinek külső szemlélő még úgy is gondolhatja, hogy rendbe van az élete. Hiszen van egy dögös felesége, kiváló állása egy odaadó főnökkel és egy olyan haverja ki megpróbál a kedvére tenni. Sajnos egyik sem stimmel. Minden kapcsolatában ott az a durva negatívum, mint például a feleség félrelép ráadásul a főnökkel. Ezzel már két személyt ki is pipálhatunk. Ide jön még a legjobb barát is, aki szépen nullázza le a haverja bankszámláját. Ezzel máris teljes az „ellenségek” listája. De Henry annyira megvan a maga valóságában, hogy mindezeket elviseli. Utolsó megbízható emberi kapcsolata a munkatársa, aki egyben a főnöke ex neje. Ő az egyetlen személy, aki nem nézi le és tiporja el szerencsétlen főhősünket.Bruiser (1).jpg Egy céges bulin mindenki kap egy maszkot, melyet a saját arcukról mintáztak és kedvükre kifesthetik egyéniségüknek megfelelően. Itt ugrik be, hogy Henry-nek nem nagyon van személyisége, hiszen ő fehéren hagyja a saját maszkját. Az ezt követő napon Henry váratlan dologra ébred. Eltűnt az arca, vagy inkább jobb, ha úgy fejezem ki maga, hogy az arca eggyé vált a maszkkal. Innentől fogva kicsit megkattan a főszereplőnk, mert egyre inkább vesz revansot mindazokon, akik ártottak neki. Továbbá valahányszor elkövet egy gyilkosságot, az arcát újabb és újabb színekkel díszíti ezzel is szimbolizálva, hogy kezd felszínre törni a személyisége. Elsőnek a bejárónőjén áll bosszút ki sokszor visszaélt munkáltatója bizalmával és azt lopott el a házból, amit csak akart. De most megfordult a szél és Henry kit ezen túl Arctalannak neveznek, meggyilkolja alkalmazottját. És kezdetét veszi a mészárlás!bruiser2.jpg

A véleményem javarészét már kifejtettem a fentiekben. Nem épp olyan lett a film amilyet vártam. Sok a fölösleges rizsa benne és a gyilkosnak is mindössze azt a pár embert kell megölnie, akikkel problémája, van. Nem kezd eszeveszett ámokfutásba. A maszk ötlete még annyira nem rossz. Bár hiába van Henry-n maszk ettől függetlenül mindenki tudja róla, hogy kicsoda. azért az ilyen filmektől kicsit elvárnám, hogy legyen egy nagy csattanó a végén, de igazából minden a gyilkos terve szerint történik. Az egész film nekem a V, mint vérbosszú-t juttatta eszembe. Főleg, hogy a gyilkos jelmeze az utolsó jelenetekben nagyon is hasonlít V kosztümére. Fekete köpeny, fekete kalap és fehér maszk. Azért egy vicces rész volt a filmben, amikor a drogos csávót ütötte le, de az mindig fel kelt.

A film nagyon bukott. kevés olyan ember lehet, akinek nagyon is tetszik. A színészek pedig jól játszottak. Mint például a főszereplőt játszó Jason Flemyng kit már láthattunk olyan filmekben, mint a Lovagok háborúja: Harc a végsőkig vagy pedig a Chucky ivadékában (ő volt a Mikulás az egyik jelenetben). A főnököt név szerint Milo Styles-t Peter Stormare alakítja, aki egy szex mániás, egoista mocsok a filmben, De ezt majd ti is láthatjátok a filmben. Szerintem az ő halálát tervezték meg a legjobban. A góré ex feleségét Leslie Hope játssza, ki talán a Robotzsaru filmekből tűnhet ismerősnek.

Ideje pontozni a filmet. Hát a szereplők játékának köszönhetően 10/4-re értékelem eme eltúlzott thrillert.

 

Rémálmok és lidércek - Crouch End

Nightmares & Dreamscapes: From the Stories of Stephen King (2006)

2017.04.23. 11:17 Csabi87

A TNT sorozatával tovább szökellve, az első felvonás után, őrületes csavart követően, hatalmas meglepetésre a második rész jön velünk szembe. Az epizód a Crouch End címet viseli és őszintén szólva egyike volt azoknak, amelyeknek utána kellett néznem. Előkerestem a novellás gyűjteményt és gyorsan végig szaladtam, mert valahogy az évek során teljesen kiment a fejemből, hogy melyik sztori is ez.

A történet még annak idején, 1980-ban a New Tales of the Cthulhu Mythos című novellás kötetben jelent meg. Az egyébként könyvsorozatnak nevezhető kötetekben értelemszerűen Lovecraft világába kalauzolták el az egyes történetek az olvasókat. A széria 1969-ben jelent meg először, a legutóbbi kötet pedig idén áprilisban látott napvilágot.

King pedig aztán úgy döntött, hogy a történet a Rémálmok és lidércekben is helyet kap, ami olyan szempontból mindenképpen ildomos volt, hogy a Crouch End tényleg egy borzalmas rémálomra hasonlít, amit egyébként a megsorozatosított változat is rendkívül jól hoz.

tovább »

A sebezhetetlen (2000)

Misztikus dráma, hogy ne mindig csak a vér folyjon

2017.04.13. 18:42 tfsello

sebezhetetlen-poster.jpgM. Night Shyamalan filmes pályafutása parádésan kezdődött a Hatodik érzékkel. A folytatásban pedig nem engedett a profizmusból. A sebezhetetlen legalább annyira jó lett, ha nem jobb, mint első filmes produktuma. 

A filmről a Horror-Filmek.hu oldalán találsz kritikát.

 

 

 

Címkék: 2000 amerikai film 9/10 ajánlók

süti beállítások módosítása