Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A szem (2008) - The Eye

Gyenge utánzat az Államokból

2017.07.07. 17:53 Csabi87

Hogy hány remakere rá lehetne sütni ezt az alcímet... de mindegy is, ne menjünk bele.

A helyzet az, hogy valamikor marha régen volt szerencsém megnézni a japán The Eye filmeket, mindkettőt, azonban mostanra csak annyi maradt meg, hogy nem feltétlen tetszett, de egynek elment. Gondoltam az emlékeket talán az amerikai változattal is fel lehet frissíteni, már csak azért is, mert Jessica Alba figyelemreméltóbb teremtés mint mondjuk Angelica Lee - persze ízlések és pofonok, utóbbi sem bányarém.

Azonban a helyzet az, hogy valami ilyen lehet, amikor az ember olcsó kurváért fizet. Sótlan, íztelen és kétszer elalszol közben. Valami ilyesmi élménnyel gazdagodtam, de lehet velem van a gond.

A történet egy fiatal lányról szól Sydneyről, aki gyerekkora óta vak. Ennek ellenére viszont teljes értékű életét él, zenél és boldogan el van a világban - ez a rész mondjuk valahol megható és "durva", nem rég volt szerencsém találkozni egy vaklánnyal, korábban pedig egy sráccal is, csodálom őket és bármikor kalapot emelek előttük, mert annyira életvidámak és pozitívak, hogy megőrül az ember, de vissza a sztorihoz.

Sydney életébe viszont változás köszön be, végre találtak donort a retina átültetéshez, így újra visszanyerheti a látását. Ezzel nem is volna gond, azonban a szemcsere után a lány furcsa dolgokat vél látni, illetve ijesztő hallucinációk is gyötrik, ettől pedig nem bont pezsgőt, sőt picit az őrület határára is sodródik.

Ahogy az lenni szokott eleinte mindenki csak legyint rá, viszont hősnőnk kitartó és karakán természet, így nyomozni kezd a szem eredeti tulajdonosa után és rejtélyes dolgokra derít fényt.

A tovább mögött folytatom.


És akkor ennyit a marketing dumáról, ugyanis az alapfelvetésen túl nem találtam semmi pozitívumot ebben a filmben - oké még annyi talán, hogy Jessica Alba rendben van egész jól játszik, de ez kevés.

A feltűnő árnyak, akik egyfajta kaszások lehetnek még egész izgalmasnak is tűnnek, de azon túl, hogy csúnyán fodrozódnak, meg talán néha hörögnek, lófaszt se csinálnak, tehát ők nem gonoszok. Sebaj, majd akkor lesz másik gonoszunk. De nem.

Ugyanis a szem tulajdonosa sem gonosz, csak átélt néhány csúnya dolgot, itt már picit csukódik a szemünk, hiszen ki a francot érdekel, hogy horror, amiben még egy valamirevaló gonosztevő vagy rossz karakter sincs. Aggodalomra azonban semmi ok, erőt veszünk magunkon és folytatjuk. De ugyan minek?!

A végét nem szeretném elárulni, de maradjunk abban, hogy giccs, a lezárás pedig megint az, mindenféle empátiám ellenére mondom ezt.

Őszintén szólva érdemes lenne újranéznem az eredetit, de félek, hogy az se lesz fényévekkel jobb, pedig itt arra volna szükség, hiszen kétszer bóbiskoltam el, persze én vagyok a hülye, hiszen mit vártam a PG-13-as "horrortól".

A rendezést pedig két francia vitéz vezényelte: David Moreau és Xavier Palud, akiknek az Ils is köszönhető 2006-ból, ami tényleg jó volt, de ez az amerikai kitérő köbö annyit ért, mint a szúnyogcsípés az elefánt seggének.

Nagyon nem is ekézném tovább a látottakat, ha valaki Alba rajongó, akkor nosza rajta tegyen egy próbát, meg ha még pár horror van a hátunk mögött vagy szeretjük a borongósabb drámákat akkor is jól jöhet, illetve, ha imádjuk a sablonokat és a giccseket akkor is kár volna kihagyni. Minden más esetben inkább fűzzetek gyöngyöt. 4 pontocska jár csak.

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr745394842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása