Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Rémálmok és lidércek - Umney utolsó esete

2017.05.27. 12:18 Csabi87

Jöjjön a TNT Stephen King sorozatának harmadik felvonása az Umney utolsóő esete, amely egyáltalán nem nevezhető ugyan horrortörténetnek, hiszen sem lovecrafti szörnyek nem találhatóak benne, de még csak életre kelt műanyag katonák sem borzolják a kedélyeket.

Ennek ellenére viszont egy izgalmas kis mesével van dolgunk. Szőrmentén talán a Truman-show is eszünkbe juthat Umney története kapcsán. Főhősünk egy magánnyomozó, aki a '30-as évekbeli Los Angelesben praktizál és meglehetősen jól megy a dolga. Szereti, amit csinál, ráadásul jól is csinálja, no meg a nők is a lába előtt hevernek, egy igazi Casanova.

Nyomozónk élete viszont egy nap fenekestül felfordul, ugyanis kiderül, hogy amit eddig az életének hitt az nem más, mint egy jól megírt regény, egy bestseller, ő pedig mindösszesen csak egy kitalált figura, akit Sam Landry talált ki.

A Teremtő pedig egy nap felüti a fejét a színen és úgy dönt, hogy átveszi Umney szerepét, a férfit pedig a valóságba röpíti, hogy ott küzdjön meg azokkal a helyzetekkel, amelyekben Landry tehetetlen volt.

A floridiai születésű William H. Macy szerintem mindig is egy kiváló színész volt, amolyan szerény, de korrekt fazon, Umney szerepére pedig kiváló választás volt. Amikor felidézzük őt, akkor talán nehezen hinnék, hogy sármőrként is megállja a helyét, pedig itt ez a szerep is fekszik neki.

A kaland pedig egészen izgalmas, hiszen az író a regénybe csöppen, Umney pedig a valóságba, de természetesen feltett szándéka, hogy visszavegye az oly nagyon imádott életét.

A történetből az már nem derül ki - sem itt, sem a novellában -, hogy ez sikerül-e neki, inkább csak a szituációval ismerkedhetünk meg.

Az aktuális epizódot egyébként a többszörös Emmy-jelölt Rob Bowman rendezte, aki annak idején az X-aktákon is ügyködött, újabban pedig néhány Castle epizódot dirigált. A forgatókönyvet pedig April Smith írta.

Nem egy észveszejtő tempót diktáló rész ez, igazi akciónak is híján vagyunk, de egy pofás és hangulatos végeredményt láthatunk, egy jól adaptált King történetet.

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr397495800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása