Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Csonttörő (2000) – Bruiser

2017.05.12. 08:52 wodahs krad

Csonttörő (2000) – Bruiserbruiser.jpg

Íme, George A. Romero egy régebbi alkotása a Csonttörő. A Romero-tól már jól meg szokott zombi-filmekkel ellentétben ez a film inkább valami sorozat gyilkosos próbálkozás akarna lenni, de még annak sem a legjobb. Pedig bíztam benne, hogy jó kis öldöklős film lesz, mivel a borító erre engedett következtetni. Reméltem, hogy egy újabb maszkos gyilkos lát napvilágot. De nem így történt. Elkezdeném a sztori bemutatását. Kaptunk egy főszereplőt, kit Henry Creedlow-ként ismerhetünk meg a filmben. Ő az örökös balek, a lúzer, akinek külső szemlélő még úgy is gondolhatja, hogy rendbe van az élete. Hiszen van egy dögös felesége, kiváló állása egy odaadó főnökkel és egy olyan haverja ki megpróbál a kedvére tenni. Sajnos egyik sem stimmel. Minden kapcsolatában ott az a durva negatívum, mint például a feleség félrelép ráadásul a főnökkel. Ezzel már két személyt ki is pipálhatunk. Ide jön még a legjobb barát is, aki szépen nullázza le a haverja bankszámláját. Ezzel máris teljes az „ellenségek” listája. De Henry annyira megvan a maga valóságában, hogy mindezeket elviseli. Utolsó megbízható emberi kapcsolata a munkatársa, aki egyben a főnöke ex neje. Ő az egyetlen személy, aki nem nézi le és tiporja el szerencsétlen főhősünket.Bruiser (1).jpg Egy céges bulin mindenki kap egy maszkot, melyet a saját arcukról mintáztak és kedvükre kifesthetik egyéniségüknek megfelelően. Itt ugrik be, hogy Henry-nek nem nagyon van személyisége, hiszen ő fehéren hagyja a saját maszkját. Az ezt követő napon Henry váratlan dologra ébred. Eltűnt az arca, vagy inkább jobb, ha úgy fejezem ki maga, hogy az arca eggyé vált a maszkkal. Innentől fogva kicsit megkattan a főszereplőnk, mert egyre inkább vesz revansot mindazokon, akik ártottak neki. Továbbá valahányszor elkövet egy gyilkosságot, az arcát újabb és újabb színekkel díszíti ezzel is szimbolizálva, hogy kezd felszínre törni a személyisége. Elsőnek a bejárónőjén áll bosszút ki sokszor visszaélt munkáltatója bizalmával és azt lopott el a házból, amit csak akart. De most megfordult a szél és Henry kit ezen túl Arctalannak neveznek, meggyilkolja alkalmazottját. És kezdetét veszi a mészárlás!bruiser2.jpg

A véleményem javarészét már kifejtettem a fentiekben. Nem épp olyan lett a film amilyet vártam. Sok a fölösleges rizsa benne és a gyilkosnak is mindössze azt a pár embert kell megölnie, akikkel problémája, van. Nem kezd eszeveszett ámokfutásba. A maszk ötlete még annyira nem rossz. Bár hiába van Henry-n maszk ettől függetlenül mindenki tudja róla, hogy kicsoda. azért az ilyen filmektől kicsit elvárnám, hogy legyen egy nagy csattanó a végén, de igazából minden a gyilkos terve szerint történik. Az egész film nekem a V, mint vérbosszú-t juttatta eszembe. Főleg, hogy a gyilkos jelmeze az utolsó jelenetekben nagyon is hasonlít V kosztümére. Fekete köpeny, fekete kalap és fehér maszk. Azért egy vicces rész volt a filmben, amikor a drogos csávót ütötte le, de az mindig fel kelt.

A film nagyon bukott. kevés olyan ember lehet, akinek nagyon is tetszik. A színészek pedig jól játszottak. Mint például a főszereplőt játszó Jason Flemyng kit már láthattunk olyan filmekben, mint a Lovagok háborúja: Harc a végsőkig vagy pedig a Chucky ivadékában (ő volt a Mikulás az egyik jelenetben). A főnököt név szerint Milo Styles-t Peter Stormare alakítja, aki egy szex mániás, egoista mocsok a filmben, De ezt majd ti is láthatjátok a filmben. Szerintem az ő halálát tervezték meg a legjobban. A góré ex feleségét Leslie Hope játssza, ki talán a Robotzsaru filmekből tűnhet ismerősnek.

Ideje pontozni a filmet. Hát a szereplők játékának köszönhetően 10/4-re értékelem eme eltúlzott thrillert.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr325950296

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása