Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

A mágikus könyv (2002) – Maléfique

2017.02.09. 07:37 wodahs krad

malefique_2002_reference.jpgA történet egy fegyházban játszódik, ahol 4 elítélt: Lassalle, Carrére, Marcus és Paquerette. Mind a 4 fogolynak megvan a maga bűne. Ezek közül szerintem a legdurvább Paquerette bűne, melyet most nem lőnék el, de annyit nem árt tudni a fazonról, hogy MINDENT fel zabál amit csak tud. Eléggé hibbant is az ürge. Neki nem sok jövőt sorsolunk. Marcus egy transzi csávó aki külsőleg már félig mondható, mert női melle van mellyel szoptatja is a kis Paquerettet. Tudom kicsit durva. Ráadásul nagyon sokat edzi a karját azt tervezve, hogy átmászik a falon és kiszabadul a sittről. Lassalle egy öreg veterán a börtönben. Első benyomásra talán még ő a legnormálisabb, de a film előre haladtával talán ő lesz a legzakkantabb. Végezetül Carrére aki meg van róla győződve, hogy felesége leteszi érte az óvadékot és végre hazamehet. Különben a 4 férfi egész jól kijön egymással. Nem sűrűn van köztük konfliktus, egészen addig, amíg a cella falából ki nem türemkedik egy tégla, amely egy titkos naplót rejt magában. A könyvet Carrére veszi magához és varázslatos áhítattal bújja a lapokat.

1375007622_2143555.jpg A napló egy Danvers nevű fegyencé volt aki az 1920-as években raboskodott ezen a helyen. A könyvecskéjét teleírta varázslatokkal, melyek segítségével szökött meg. Eleinte nem hittek ezekben a varázslatokban, de a lökött Paquerette kívánságára kipróbáltak egyet, ami sikerült is. Felcsillant a remény a szökésre ám a varázslat balul sül el és az agyalágyult mindenevő (Paquerette) fizeti meg az árát. Marcus besokall, ezért kihajítja a könyvet, ám az késöbb egy új rabbal egyetemben visszakerül a cellába. Az új cellatárs kicsit furcsa, folyton kamerázik és az éjszaka közepén a napló segítségével megszökik a börtönből. A videót ott hagyja a társainak, akik felhasználva a felvételt megnyitnak egy kaput a könyv segítségével ami kivezeti őket a börtönből… vagy mégse?malefique_2002_reference (1).jpg

A filmet Eric Valette rendezésének köszönhetjük (Nem fogadott hívás). A film költségvetése 1 millió euró volt. Legelső a címe a 2Négy fal között” lett volna, de ezt nem tartották elég érdekfeszítőnek így hát Maléfique lett a címe. A kritikusok nagyon díjazták a filmet ahogy mondták: sikeres horrorfilm. A film elnyerte a Special Jury Award díjat.

A szereplőkről nem sokat tudok mondani. Így remélem beéritek a nevükkel és, hogy melyik filmből ismerhetitek őket. Gérald Laroche (Carrére) aki a Tulipános Fanfan c. filmben játszotta a gonoszt. Philippe Laudenbach (Lassalle), Az igazi télapó. Csak megjegyzés szerintem kicsit elmebeteg képe van a bácsinak. A transzi szerepében Clovis Cornillac azaz Marcus. Hát az Asterix az Olimpián c. filmben furcsán nézett volna ki Asterix szerepében mellekkel. És végül Dimitri Rataud akinek sajnos ez az egyetlen filmje. Ráadásul szerencsétlen Paquerettet játsza… túl meggyőzően.malefique-2002-L-Gelupf.jpeg

Biztos lesz olyan ember kinek tetszik ez a film. nekem unaloműzésnek elment így hát 10/4-re pontozom. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr965805486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása