Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Wolf Creek Mini Széria

2016.06.15. 12:07 Fat23

Mick Taylor visszatért ismét és amint látszott nem esett át semmilyen kórházi kezelésen. Kedvenc Ausztrál pszichopatánk semmit sem változott az utolsó mozivászonra vitt mészárlása óta, még mindig hadilábon áll a turistákkal. Mi ennek csak örülhetünk, mivel tökéletesen hozza az előző filmek hangulatát a 6 epizódos sorozat, noha a 2. részt nem tudja verni, de az elsőt mindenképp lekörözi.

zor_0968441_s_01_xx_big.jpg

A történet fő szála a 19 éves amerikai turista, Eve körül forog, aki fájdalomcsillapító problémákkal küzd, ezért a családja az Ausztrál vadonba viszi kempingezni mindentől távolra. Mick Taylornak több nem is kell ahhoz, hogy laza kis vérengzést rendezzen a családi kempingben. A lány egész családja áldozatul esik, beleértve a kisöccsét is, de Eve szerencsésen megmenekül. Teljesen egyedül marad egy idegen kontinensen, ahol nem igazán számíthat a túlzott rendőri segítségre sem, így nem marad más csak a bosszú számára. Miközben átutazza a fél Ausztrál vadont azért, hogy Taylor nyomára akadjon, motorosbandákkal kerül összetűzésbe vagy épp szökött fegyenccel köt barátságot. Ez mind teljesen jól sikerült része a mini sorozatnak, mivel ezzel több szálat vontak a történetbe  és nem merült ki a 6 óra csupán egy hosszúra nyúlt embervadászatban.

Mindenképp pozitívum az is, hogy kapunk egy kis betekintést Mick gyerekkorába, bár ez elég klisésre sikerült, elég csak a szigorú szadista apát megemlíteni. Kicsit jobban örültem volna, ha többet kapunk Krokodil Dundee előéletéről, de majd talán a film 3. részében ez is jobban előtérbe kerül, amit remélhetőleg tető alá tudnak hozni és nem csak híresztelés marad belőle.

mv5bndbinjaznzytntjlmi00zdy3lwjknzgtnwm1njrmnmmzngmxxkeyxkfqcgdeqxvynjcwnzc4mdq_v1.jpg

A rendező itt is Greg McLean, akinek az előző két Wolf Creek filmet köszönhetjük, vagy a szintén Ausztráliában játszódó Fenevadat. Mellette dolgozott még Tony Tilse is aki például az Ash Vs Evil Dead-ben dirigált le két epizódot.

A színészi gárda olyan amilyen, túl mély alakításokra senki ne számítson, bár azért a Mick Taylort alakító John Jarratt kiemelhető, aki még mindig jól hozza ezt a figurát és jól is áll neki. Az Eve-t alakító Lucy Fry első komolyabb szerepe volt ez. Feltűnt néhány sorozat kisebb epizód szerepében és a vámpírakadémiában, de azt hiszem ez mind felejthető volt. A szériában köszönthetjük még Ben karakterét aki az első film túlélője volt, igaz a szerepet két különböző színész alakítja, de mindenképp pozitívumnak hozható fel a dolog.

episode_1_d7b-62_john_jarratt_as_mick_taylor_in_wolf_creek_a_screentime_production_for_stan_photo_sam_oster.jpg

Végszó ként én azt mondom, hogy tökéletes folytatása ez a filmeknek, ami akár átvezető is lehet majd a harmadik részhez. Nagyon jó volt a hangulata az egésznek, érződött a kilátástalanság ami főszereplőnket folyamatosan körbevette. Elhulló végtagok, barátságtalan emberek, a gyönyörű, de kíméletlen Ausztrál vadon és a senkit sem kímélő brutális sorozatgyilkos, Mick Taylor. Ez mind-mind a Wolf Creek.

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr1008811568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása