Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead 6. évad 14. rész

2016.03.22. 06:27 Fat23

Folytatódott Alexandria túlélőinek története és azt kell mondanom még mindig, hogy a 6. évad második fele torony magasan a legjobban sikerült szakasza eddig a sorozatnak. Nagyon jól adagolja a feszültséget, majd hogy nem hibátlanul. Persze fanyalgók mindig akadnak, hiszen mindenkinek megfelelni lehetetlen, de azt hiszem a többség hasonló véleménnyel van a sorozattal kapcsolatban. 

Alexandriában is változnak a dolgok napról napra. Az aki eddig leginkább az öldöklés pártján volt nem akar többet ölni, aki mindenkit szeretett volna megmenteni úgy látja, hogy jobb ha öl. Persze ebben a világban nem is nehéz összezavarodni jó és rossz döntés között, hisz talán jó döntés már nem is nagyon van. Ha gyilkos leszel, előbb-utóbb megvisel és felemészt belülről, ha nem, akkor pedig lehet a te életed veszik el. Ez alapján mindkét esetben messze kerülsz az emberi léttől. Választási lehetőség viszont nem igazán van.

Innentől spoileres lesz az értekezés, mert érdemes a cselekménnyel foglalkozni.

the-walking-dead-episode-614-daryl-reedus-2-935_0_0.jpg

Jó néhány nap eltelt az előző epizód óta ahogy elnézem. Alexandriába egy kis béke költözött. Mosolyognak az emberek, élik a mindennapjaikat, van aki romantikázik, van aki csak ágyat melegít és van aki próbálja magában rendbe rakni a dolgokat. De amint azt már megszokhattuk ez sem lesz végleges állapot, újra és újra harcolni kell azért a csipet békéért.

Leginkább két szálon fut a történet, ami aztán szépen egyesül. Az egyik szálon Abraham és Eugene  keresnek fel egy öntödét, ahol az áltudós úgy viselkedik mint egy sértődött hülye gyerek, miután nem tudott elbánni egy ólomkatonával. Mivel Abraham nem tudta sokáig nézni a töketlenkedését ezért besegített. Kész is a nagy sértődés. Hulk magára is hagyja a droidot, de úgy tűnik, hogy azért a távolból rajta tartotta a szemét.

the-walking-dead-episode-614-eugene-mcdermitt-2-935-e1458531510250.jpg

A másik szálon Rosita és Daryl mennek dadának Denise mellé, aki szeretne felkutatni egy gyógyszertárat. Itt azért meglepet, hogy az igazi redneck figura nem tud bánni egy lepattant tragacs botváltójával. Miután gyaloglásra kényszerülnek, Daryl inkább a hosszabb utat választja. Nincs az az isten, hogy ő még egyszer sínen sétáljon valahova. Elég tipptopp kis gyógyszerlerakatot találnak, van ott minden mint a búcsúban. Mindig nyomasztó mikor kiságyat, vagy hasonló gyerekholmit mutogatnak ebben a sorozatban, pláne hogy most még egy pici láb is társult hozzá kicsivel arrébb. Denise mindenáron bizonyítani szeretne, gondolom leginkább magának. Mindenesetre szerez egy üdítőt Taranak, de úgy tűnik ezek a piák vonzzák a bajt.

0318-denise-1.jpg

Az átszabott arcú Dwight és Daryl számszeríjának ismételt feltűnése szegény doktornőnk életébe kerül, hisz fontos a hatásos bemutatkozás. A két szál itt ér össze, mivel túszként ott van Eugene is Dwight brigádjával. Eugene rácuppan a kukira, de erőteljesen fogazik, amivel megbontja a rendet így a rejtőzködő Abraham támadásba lendülhet. Visszavonulásra kényszerítik az ellenfeleiket, így hazatérve mindenki előtt bebizonyosodik, hogy a harcoknak még mindig nincs vége. Mindig lesznek olyanok akik azt akarják, ami az ő tulajdonuk és most egy edzett brigáddal állnak szemben. 

the-walking-dead-season-6-episode-14-dwight.jpg

Carolon láthattuk, hogy egyre megviseltebb epizódról epizódra, de mindenesetre azt nem gondoltam, hogy elhagyja Alexandriát emiatt. Persze ezzel nagyobb bajt kavar valószínűleg mint azzal, hogy nem akar többé gyilkolni, mivel nem egy ember fog a megkeresésére indulni. Most kint császkálni nem életbiztosítás, mert már biztos, hogy vadásznak rájuk. Sajnos már csak két epizód van hátra ebből az évadból, így egyre közelebb kerül a várhatóan véres végkifejlet, ami minimum egy kedvencünk életébe fog kerülni elvileg.

Andrew Lincoln és Lauren Cohan is azt nyilatkozta, hogy az a forgatási nap volt a legnehezebb számukra. Nem akarok találgatásokba kezdeni, teljesen felesleges, mert ugye van egy képregényes lehetőség, de ez szerintem nem jelent semmit, a mai epizódban is eltértek ettől. Így van ez jól. Mindent egybevéve szerintem ismét erős epizódot kaptunk és várhatóan a következő kettő sem lesz elgyengülve. Kíváncsian várom a folytatást és úgy sejtem ti is, de amíg várakoztok olvasgassátok a blogot és a hazai The Walking Dead rajongói oldalt a Facebookon!

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr808509670

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása