Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Feltámadás (1999) - Resurrection

2016.03.22. 17:42 Csabi87

resurrection-2.jpgNem is olyan régen, szinte teljesen véletlen bukkantam rá erre a filmre, tulajdonképpen bármiféle különösebb szándék nélkül. Kis párommal megnéztük a Hetediket, aztán tettünk egy próbát a Gyilkos ösztönnel, majd gondoltuk valami hasonló jó lehetne, így jött szembe a Feltámadás.

Nekem valahogy kimaradtak Christopher Lambert filmjei. Nyilván a Hegylakót láttam, a Mortal Kombat is megvolt, de ezzel nagyjából a végére is értem a felsorolásnak. A Feltámadás viszont egy olyan filmélmény, amit kár volna kihagyni, ha szereted a sorozatgyilkosokkal megspékelt thrillereket.

Főhősünk John, nyomozó, akinek nincs könnyű élete. A házassága éppen hullámvölgyben van, ami nem is csoda, hiszen kiderül, hogy feleségével elvesztették a gyereküket egy balesetben. John így inkább a munkába temetkezik, ezért neki talán még kapóra is jön egy újabb gyilkossági eset.

Ez alkalommal viszont nem holmi hirtelen felindulásból elkövetett emberölésről van szó, hanem egy igazi bűnöző zsenivel állnak szemben a hatóságok, hiszen gyilkosunk emberek testrészei vágja le és viszi magával, mint kiderül azért, mert Húsvétra szeretné ezekből összeállítani és feltámasztani Jézust.

resurrection-1.jpg

A Feltámadás cseppet sem finomkodós, sőt szerintem a Hetediknél durvábbra sikerült, jó néhány megrázó képsorral, már ha a kedves beled nem bírja az olykor gusztustalanságba menő látványt. Állítólag néhány jelenet még így is el lett távolítva annak idején, mert nem bírták el a korhatár besorolást, sőt az amerikai DVD kiadásban néhány durvább jelenetet meg is kurtítottak, hogy barátibb legyen a végeredmény - mondjuk a tengerentúlon a mozikba nem is jutott el a film.

resurrection-poszter.jpgEttől függetlenül persze gyilkosunkat itt sem láthatjuk akcióban, viszont szörnyű nyomokat és holttesteket hagy maga után, amitől már is inkább horror-thriller színezete lesz az egésznek.

Érdekesen sikerültek a karakterek is, persze leginkább a főhősünk és a sorozatgyilkos vannak kidolgozva, ők ketten pedig jó alakítást nyújtanak, de probléma persze a többiekkel sincs. Érdekesség lehet, hogy David Cronenberg is feltűnik a Feltámadásban.

A film ötlete egyébként Christopher Lambert, a rendező Russell Mulcahy és a forgatókönyvet megíró Brad Mirman fejéből pattant ki. Egy Los Angeles-i szállodában egy teljesen másik filmen dolgoztak, de közben körvonalazódni kezdett a Feltámadás, végül pedig odáig jutottak, hogy leginkább ezzel kapcsolatban dobálták egymásnak az ötleteket.

Sajnos a Feltámadás nem lett akkor kult film, mint a Hetedik, pedig talán nem sokban marad el mögötte, sőt megmerem kockáztatni, hogy egyes részleteiben sokkal ütősebb David Fincher filmjénél. 

Mint említettem, ha bírod a hasonló sztorikat és valamiért eddig kimaradt az életedből ez a film, akkor tégy vele egy próbát.

7/10

Címkék: 1999 amerikai film 7/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr698405032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása