Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

War Games (2011)

2016.03.20. 17:48 Csabi87

wargames-1.jpgNéha talán mindannyian vágyunk arra, hogy egy bot egyszerű történettel bíró film szánjuk az időnket. Persze nem olyan valamire, ami az Asylum-féle trágyagyárból kerül ki, hanem a maga módján azért igényes. Nos ilyen esetben lehet jó választás az Olaszországban készült War Games.

Egy tök átlagos horrorról van szó, amelyben nem viszik túlzásba a gore-t, akad egy kis thrilleres hangulata és habár kiszámítható, mégis van szórakoztató értéke.

A sztori szerint adott egy kisebb csapat, néhány fiatalból, köztük szerelmesekkel és testvérekkel, akik egy eldugott helyre igyekeznek, egy korábban fogolytáborként működő területre, ahol egy kicsit háborúzni szeretnének. A világtól elzártan, műanyag golyóbisokkal felszerelve, talpig katonának öltözve, csak úgy játékból. A dolog pedig jól is indul, viszont kiderül, hogy a helyszín választás mégsem volt teljesen tökéletes, ugyanis a környéken él néhány elmebeteg is, akik szintén szeretnek háborúsat játszani, de leginkább éles fegyverekkel és életre-halálra.

wargames-2.jpg

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy mindenféle pozitív elvárás nélkül ültem neki Cosimo Alemá filmjének, ami ráadásul a római születésű direktor első komolyabb próbálkozása volt, az imdb-s 4,5-ös átlag pedig szintén nem sugallta azt, hogy valami ínycsiklandozó filmmel lesz dolgom.

Ennek ellenére a War Games mégis kellemes csalódás. Őszintén szólva mindig is bírtam a hasonló alapsztorikat, bármennyire is elcsépelt az egész, valahogy nem tudom megunni. Ráadásul a kivitelezés teljesen baráti, így a végeredmény egyáltalán nem förtelmes.

wargames-poszter.jpgAlemáék természetesen egy kis játékos hadakozással is meglepnek minket, amit sikerül hangulatosan tálalni, majd a gonoszok felbukkanása után, a baráti társaság egyik tagjának elhalálozását követően beindulnak az események. Igazából már a legelső perctől kezdve lehet tudni, hogy ki marad életben, bár ennek ellenére egy-két apróbb meglepetés azért akadt, de maradjunk annyira, hogy a War Games nem igazán akar újat mutatni. Csak a már jól bevált dolgokat, azt viszont szépen.

A színészekkel nem sok probléma akad, ők egyébként britek és amerikaiak, illetve a főgonosz fickó egy német faszi, ergo olaszokra nem igazán kell ezen a téren számítani. 

A fényképezés egyébként szintén hangulatos, a menekülések/üldözések közé bevágott természetképek egészen találóak, hol egy fűszálon kapaszkodó tücsök, hol egy poszáta bukkan fel.

Voltaképpen egy slasherrel van dolgunk, de a gyomorbajosok is könnyedén túllendülhetnek rajta, mert igazán nagy durvulás nem akad, habár nyomasztó képsorok és torokvágás szerepel a repertoárban, de olyan polgárpukkasztó gusztustalansággal nem készültek számunkra.

Szerintem korrekt, de egynél többször egyáltalán nem nézős darab a War Games, ennek megfelelően pedig 6 pontosra értékelném.

A feliratot köszönjük Pedro-nak.

Címkék: 2011 olasz film 6/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr17734648

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Terror Dzsoni 2016.03.22. 17:32:30

Hát a történet szinte pontosan az, mint a "kult" státuszban lévő hangalámondásos Zero boys c. filmnek amit kölök koromban láttam . De egy újszülöttnek minden vicc új...

süti beállítások módosítása