Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Blue Ruin (2013)

2016.03.18. 18:43 Csabi87

blue-ruin-2.jpgAz elmúlt időszakban igazán sokan méltatták Jeremy Saulnier rendezőt. Egyrészt új filmje a Green Room kapcsán, másrészt korábbi, 2013-as munkáját is felemlegették, amit most már semmiképpen sem szerettem volna szó nélkül hagyni.

Régóta szemeztem már a Blue Ruinnal, viszont valahogy eddig kimaradt a szórásból. Mindig volt más, mindig volt jobb - legalább olyan, amiről azt hittem, hogy jobb.

Saulnier filmje mondjuk nem igazán horror, inkább egy vérbő thriller vagy krimi, abból a fajtából, amit látni kell.

A történet főhőse Dwight, akinek a karakterét szépen lassan ismerjük meg. Első ránézésre annyit tudunk róla, hogy egy csöves, aki miután egy Wade nevű fazon kiszabadul a börtönből megöli. Dwight azonban nem holmi holdkóros mámorban teszi mindezt, hanem nyomos okai vannak tettére.

blue-ruin-1.jpg

Igazából ennél többet nem árulnék el, no nem mintha őrületes csavarokra kellene számítani, de talán mégis csak sokat tesz hozzá a hangulathoz, ha előttünk bontakozik ki a történet, nem pedig agyon spoilerezi egy idióta firkász.

blue-ruin-poszter.jpgA Blue Ruin számomra kicsit a Coen-fivérek alkotásait idézte, hangulatában és tempójában is. Nagy különbség, hogy itt nem kell számítanunk A-kategóriás színészekre, bár Macon Blair kifejezetten szimpatikusan teszi a dolgát és a többi szereplővel sincs probléma.

A film elképesztően igényes fényképezést tudhat magáénak. Ez a másik pozitív érv mellette, egyszerűen jó nézni a képsorokat és az igényességet, amivel készült.

Nem elhanyagolható az sem, hogy Saulnier a vérrel sem óvatoskodott, persze trancsírpornóba nem megyünk át, nincs is rá szükség, viszont, ha valakit meglőnek az vérzik, mindezt pedig egészen úgy csinálja, mintha a készítők a biológia órán tanultakat is figyelembe vették volna. 

A lezárás is egészen kerekre sikeredett, pontot tesz a sztori végére, hogy aztán elégedetten csettintsünk, hogy nahát ez egy jól sikerült film volt. A lassabb tempóra persze érdemes felkészülni, de a látottakat szerintem bőven kárpótolnak, ráadásul a másfél órás játékidő még csak hosszúnak sem nevezhető.

7/10

Címkék: francia film amerikai film 7/10 2013 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr378356826

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása