Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Odaát 11. évad összefoglaló - eddig

Az évad első részét megnéztem amint kijött, nem is volt rossz, de annyira nem csigázott fel, hogy folytassam is hétről-hétre. Emberek, nehéz beismernem, de kár volt várni. Egyáltalán nem olyan katasztrofális a helyzet, mint vártam, főleg a 10. évad bugyuta fináléja után. Még az is lehet, hogy valami egészen jó fog ebből kisülni.

supn2.jpg

Megpróbálom röviden összefoglalni az eseményeket egészen a 9. részig.

Sam és Dean megölték a Halált, leszedték Dean-ről Káin jelét és ezzel együtt kiszabadították a Sötétséget, ami még azelőtt létezett, hogy Isten megteremtette volna a világot. A Sötétségnek időközben neve is lett, Amara, és emberi formában született újjá, hogy a Földön járhasson. Dean-hez láthatóan eléggé kötődik, hiszen hálás neki amiért szabaddá tette, viszont ahogy az várható volt, hamar eltűnik szem elől, azonban nem más talál rá, mint a Pokol Királya, aki nagyon szeretné a saját csapatában tudni a kislányt, amikor eljön az idő.

supn3.jpg

Időközben Castiel szerencsésen kilábal Rowena átkának utóhatásaiból, persze csak miután leoszt Dean-nek néhány igencsak emberes balhorgot (utána persze meg akarja gyógyítani és óriási kiskutya szemekkel nézve bocsánatot kér, de Dean leinti, mondván, megérdemelte a verést, utalva ezzel a 10. évad végére, amikor ő ütötte ájultra Castielt). Ezután kis csapatunk igyekszik kézre keríteni Amarát (bár fogalmuk sincs mi lenne azután, mivel megölni nem nagyon lehet), vagy Metatront, aki mivel Isten írnoka volt, nyilvánvalóan tud egyet s mást arról, ki is Amara valójában. Metatron eme tudását meg is osztja Castiellel, azonban senki nem tud mihez kezdeni a tényekkel. Sam-nek időközben időről időre furcsa látomásai vannak, méghozzá Lucifer pokolbeli ketrecéről, ahol egykor raboskodott a lelke. Meggyőződése, hogy a víziókat Isten láttatja vele, mintegy útmutatásként, és hogy talán Lucifer tudhatja a megoldást. Így hát mit van mit tenni, Sam, Crowley és Rowena megszerveznek egy kis nyaralást a Pokolba, hogy Sam elbeszélgethessen Luciferrel.

supn4.jpg

A legérdekesebb dolog az, hogy alig volt filler epizód, sőt, még azok is érdekesek voltak és ha csak egy hangyányit is, de még ott haladt előre a sztori. A 2. rész teljes mértékben sztoris volt, a 3. is, és csak a 4.-re tudnám rásütni, hogy filler, na de ki tudna nemet mondani egy olyan 45 percre, ami végig az Impala "szemszögéből" látszik?! Bocsánat, de ez túl jó. Mindig is szerettem volna egy részt, amikor az Impala megjelenik emberként (a legviccesebb az lenne, ha pasi lenne, már csak Dean arca miatt is megérné, hiszen "Baby"-nek hívja a kocsit :D), de erre még várni kell, viszont addig is, ezért is jár a pirospont.

Az 5. epizód is félig-meddig filler, de a sztori ott is megy előre, a 6. rész pedig egyszerűen zseniális. Együtt a régi csapat, Sam, Dean és Castiel, na meg persze közben Crowley is tevékenykedik. Mindenki elemében van, végre megint éreztem egy kicsit a régi feeling-et, ami még talán az 5. évad környékén jellemezte a sorozatot, és nem hittem volna, hogy ez lehetséges. Mármint, komolyan, egy pár pillanatig még izgultam is, és ez azért engem is meglepett, mert 4-5 évad óta már eléggé belenyugodtam, hogy úgysem hal meg senki ebben a sorozatban, legalábbis a fontosabbak mindig visszajönnek valahogy. De ennek ellenére is, őszintén mondom, nagyzserű rész volt. Személyes kedvencem Castiel volt, aki végre visszatért a régi badass önmagához és kellően elintézte Metatront. Végre.

supnat1.jpg

A 7. és a 8. rész filler, de nagyon jók, és véleményem szerint csak azért szúrták be őket, hogy kicsit lenyugodjanak a kedélyek a 6. rész után, na meg hogy felkészüljünk a 9.-re, ami az évad felének lezárása volt (mid-season finale). De én tudtam, hogy ez a sorozat a cliffhanger-ek szakértője, és szándékosan csak most néztem meg ezt a részt, tudván, hogy január 20-án (azaz ma este) jön a folytatás. Mert ez a rész, emberek, egyszerűen epic volt. A várakozás, ami megelőzte Sam és Lucifer találkozását, annyira jól sikerült, hogy libabőrös lettem, és az a zene, már-már filmszerűen fenomenális aláfestést adott. Lucifer még mindig nagyon gonosz és nagyon ravasz, de az is tisztán látszik, hogy tényleg csak egy nagyranőtt, hisztis gyerek. Sam természetesen nem vevő semmilyen ajánlatra, de Lucifernek nem könnyű nemet mondani, meggyőző tud ő lenni, ha akar. 

És kérem, így zárták le az eddig történteket, de a 10. rész promójából megtudhatjuk, hogy bizony nem ment minden simán, és Lucifer kicsit tovább marasztalta Sam-et a tervezettnél. De sebaj, megy a felmentő sereg, Dean és Castiel nem haboznak rögtön leutazni hozzá, hogy kiderítsék, mekkora a baj. Elárulom: nagy.

Összesítve az évad eddig simán megér 8/10-et, kíváncsian várjuk a folytatást. 

(Csak egy kérdésem van: Ha már ketrec... hol van Adam?????? o.O)

Címkék: sorozat supernatural odaát

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr68287076

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása