Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Klaatu..Barada..Nikto.. Ash vs Evil Dead évadértékelő

2016.01.06. 12:29 Fat23

Vége egy évadnak. Azt hiszem aki szerette az Evil Dead filmeket az azt kapta amit várt, köztük én is. Imádtam minden percét,szerettem, hogy a CGI keveset dolgozott, helyette kaptunk annyi művért, hogy nincs az a téli véres hurka mennyiség, ami elvinné. Muszáj vagyok kitérni az utolsó részre ahol a Kellyt alakító Dana Delorenzo frankón kiönti a csizmájából forgatási szünetben. Végre..egy kis oldschool .. elfogult leszek jelzem, csak aki nem venné észre.

ash-vs-evil-dead1_1.jpg

Kedvenceim a nyolcvanas évekbeli horrorok és azon belül is imádtam a Gonosz Halott filmeket. Megvolt a hangulata, para volt-e vagy nem ezt mindenki maga döntse el, de mai napig belém van égve mikor a második részben Ash-en vagy vele nevet az egész faház. Ilyet ma nem kapsz, sőt talán az egész horrorkorszakot ide sírom vissza. Mindenesetre a sorozat egy elég erős kezdést kapott, ami elvárás is volt tőlem ha Sam Raimi neve felmerül a rendezőszékben. Az első részt ő vezényelte le és csalódásra nem adott okot, érdekessé tette azt a 45 percet. Sajnos mára rövidebb lett a sorozat játékideje és lejjebb is adott, egészen a 10. részig, ami baszd ki, remekelt.

Elkerülhetetlen innentől a spoiler, úgyhogy csak ha láttad... ha nem akkor nézd meg.

ash-vs-the-evil-dead-tv-show-images_1.jpg

Ashley éli az amerikai kispolgárok életét. Lepattant lakókocsipark, egy gyászos góré egy még gyászosabb bevásárlóközpontban. Tegyük hozzá, hogy Ash csak akkor jár be dolgozni amikor rosszul alszik, mivel testi (és agyi) fogyatékossága ezt lehetővé teszi, na jó, ki is használja. De mikor az utolsó munkanapja nagyon rosszul sül el, akkor nincs más lehetőség, mint újra láncfűrészt ragadni és darabolni a holtakat, még az anyukákat is.

Mindezek tetejében még olyan drogos utazást is kapunk amit Johnny Depp sem látott denevérországban. El Jefe démont idéz, hogy biztosra menjünk és mivel nem élethű a necronomicon rajzkészlete, így a kis mindent tudó démon egy igazi vérengző dög. Még jó, hogy a legvisszafogottabb darabot keresték a vérrel írt háború és békében. Na és ki más bonyolítaná az igen egyszerű sztorit mint maga Xena. Szó se róla tényleg bonyolítja, de ez csak akkor kezd érződni, mikor a tűzjáró Lucy Lawless meztelenkedik picit a sivatagban. Teszem hozzá, hogy gyerekkoromban nagyon vártam erre és most a harmincas korosztály tegye a szívére a kezét és úgy mondja, hogy ő bizony nem... megtette, mondtam, nézd meg .

ash-evil-dead.jpg

Mindeközben kezd rendesen elszabadulni a pokol, pár vidéki faszagyerek ezt meg is tapasztalja. Lassan el is érünk oda ahol minden kezdődött, a kis erdei faházba. Itt végképp szabadjára engedik a gonoszt és ilyen vérfürdőt tényleg nem láttam az igazi nyolcvanas évek filmjei óta, ahol még a robotzsaruban is több vér folyt, mint a mai filmekben egy év alatt. Két Ash, dupla gore, darabolás, hentelés, vérengzés, hullanak az ártatlanok is. Ajánlott megnézni a részek vége után a hogyan készült 2 percet is, mert itt tényleg minimális a CGI. Kőkemény munka van minden epizód mögött, méghozzá kétkezi. Maszkokat használnak, festéket és tényleg annyi a művér, hogy a Titanicot mozgásban tartaná.

ash-vs-evil-dead-02.jpg

Félek, hogy ezt Így folytatni nehéz lesz, de remélem, hogy a Raimi fivérek ott lesznek a show mögött és megmutatják, még most is hasít az eredetiség, a bábok, a bél és az a rengeteg vér. Alkottak valamit 2015-ben a 80-as évek cuccaival és működött. Mindezek mellett leginkább azoknak ajánlom akik az Evil Dead filmeket még rettegve rakták be a VHS lejátszókba. Ti azt kapjátok amit már sok éve vártok, igazi darálós horrort rengeteg fekete humorral a Raimi tesóktol és nem mást mint Ashley Williamst, magát Bruce Campbellt és a Necronomicon gonosz halottjait. Várom a második évadot.

ash-vs-evil-dead-bruce-campbell-wink_1.jpg

Címkék: sorozat ash vs evil dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr548244498

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása