Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Itt a kezem, hol a kezem?

2015.11.29. 09:42 Csabi87

A különféle csonkítások horrorfilmek százainak képezik alapját. A forgatókönyvírók elképesztő és elborzasztó jelentek százaiban igyekeznek sokkolni és testrészek nélkülivé varázsolni hőseiket. Csonkítás témakörben talán a Gyaloggalopp idevágó jelenete a legkönnyedebb, a horrorfilmesek fantáziája viszont az ott láthatóakhoz képest már kevésbé kacagtató.

evil-hand.jpg

Ez alkalommal 5 olyan jelenetet gyűjtöttünk össze, amelyben főhőseink elvesztik a kezüket, az adott jeleneteket videókkal is szemléltetnénk.

A kéz (1981) – The Hand

A listát kezdjük egy remekbe szabott Michael Cain filmmel, egy olyannal, amelynek Marc Brandel regénye adta az alapot és a többszörös Oscar-díjas Oliver Stone álmodta vászonra. A kéz a Született gyilkosok direktorának egy korai próbálkozása volt, ami azért talán bőven több ennél, egy jól sikerült történet, amelyben egy képregényrajzoló a főhősünk, aki egy balesetben elveszti a kezét, ami aztán tovább kísérti és szörnyű dolgokat művel. Láttad már? Még nem? Hiba. Mutatom az ominózus jelenetet.

Kabinláz 2. (2009) – Cabin Fever 2: Spring Fever

Egyszerű dolga a Kabinláz 2. részében szereplő hőseinknek sem volt. Ti West pedig nem az a rendező, aki a szomszédba megy egy kis vérengzésért. Húszabáló vírusa ellen viszont kifejezetten jó lehet egy amputáció, mondjuk csuklóból. Természetesen szakszerűen bemutatva a fontosabb lépéseket.

Amityville: The Evil Escapes (1989)

Gyerekkoromban két dologtól féltem nagyon. A pókoktól és a konyhamalacoktól. Mondjuk otthon utóbbi nem volt és a pókok is csak elvétve fordultak elő, mit is mondhatnék boldog gyerekkorom volt. A konyhamalacokat viszont sose értettem, főleg a „szájukban” való turkálást. Kezet daráló konyhamalac pedig vélhetően több erre szakosodott filmalkotásban is előfordult. Ezek közül talán nem is az 1989-es Amityville film a legautentikusabb, hiszen egy kis költségvetésű és kvázi gyenge filmről van szó, de hátha pont ez hiányzik a mai napodból.

Kéz-őrület (1999) – Idle Hands

Azt hitted, hogy a Kéz-őrület lemarad? Öreg hiba lett volna, hiszen kéz lenyisszantásban talán élenjáró filmről van szó, aminek idevágó jelenete egész kellemes perceket okoz az arra fogékonyaknak. Rodman Flender filmje egyébként is erősen kötelezőnek számít, ha bírod a viccesebb horrorfilmeket.

Gonosz halott 2. (1987) – Evil Dead II

Végül pedig jöjjön személyes kedvencem, ami talán sokunknál number one. A Gonosz halott 2. részét nem kell bemutatni, inkább többször újra kell nézni, abban van a vitamin. A szóban forgó „kezes” jelenet pedig a legjobb két perc a filmben.

A lista a bloody-disgusting.com írása alapján készült.

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr218123906

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Tepes 2015.11.30. 19:34:49

A Hullajóban is van egy ilyen jelenet, igaz abban tovább is mennek :-)

www.youtube.com/watch?v=Nat2gjSwWjA

süti beállítások módosítása