Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Ash vs. Evil Dead - Elkezdődött a sorozat

2015.10.31. 20:43 Csabi87

ash-2.jpg"Ash is back, baby!"

Amióta kiderült, hogy Sam Raimi és Bruce Campbell sorozatformájában folytatják azt, amit jóő néhány évtizeddel korábban megkezdtek, A gonosz halott történetet, akkor azt hiszem a horrorrajongók egy emberként csaptak a magasba. Nagyon régóta vártunk erre a pillanatra és valljuk be, hogy a 2013-as Gonosz halott inkább csak amolyan éhségcsillapító volt. Jól sikerült, de közelről sem sikerült az első két Gonosz halott film nyomába érnie, ráadásul Bruce Campbell nélkül az egész olyan volt, mint a rántott hús panír nélkül.

A sorozat azonban javít ilyen téren is, hiszen Campbell, azaz Ash visszatér és újra felveszi a láncfűrészt a démoni horda ellen, egy halálian vicces és véres sorozatban, aminek a kezdése azt hiszem teljesen tökéletes volt.

Raimiék nem igazán cifrázták túl a miérteket és azt, hogy u mégis hogy lehet, hogy a démonok újra felütik fejüket a világunkba. Mindösszesen annyi történt, hogy Ashnél maradt a könyv, egy beszívással fűszerezett estén pedig Ash és éppen aktuális fiatal barátnője felolvasnak a könyvből. Ennyi és ezért nem is lehet haragudni senkire, mert kezdésnek ez bőven elég. Persze azért valamit domborítania kell az írócsapatnak, mert habár úgy hiszem, hogy az agyatlan gore is működőképes lehet a hülye poénokkal, de talán egy picivel több kell ahhoz, hogy a történet sorozatként is működjön.

ash-1.jpg

Az első rész ráhangoló jellegű azonban teljesen korrekt volt, minden téren maximális szórakozást nyújtott. Kaptunk démonokat, akik pont úgy néznek ki és viselkednek, mint annak idején és szerencsére a vérszegénység sem írható a sorozat számlájára. Az egyetlen negatívum talán az, hogy a modern kornak köszönhetően egy kis CGI azért került a levesbe, de szerencsére nem amolyan biztosíték kiverő módon.

Campbellnek egyébként szerintem jót tettek az évek, bár ezt a karaktert egyébként is kisujjból játssza el. Maga mellé pedig Dana DeLorenzo-t és Ray Santiago-t kapta meg, akik majd idővel elválik, hogy mennyire lesznek jók, egyelőre azt hiszem csak asszisztáltak, de nyilván fontos szereplők lesznek a jövőben.

A történet pedig azért az Ash-vonalon túl egy rendőrnős oldalon is megindult, ahol azért Raimi nem hazudtolta meg magát és Lucy Lawlessnek is szerepet osztott, jó ez mondjuk nem újdonság, tudtuk előre, hogy így lesz.

Hibátlan kezdés és van egy olyan érzésem, hogy a folytatásban sem igazán kell majd csalódnunk. Összesen egyébként 10 rész vár ránk, viszont a Starz már bekérte a repetát, tehát egy második évadnak is neki futhatunk majd, no de hol van az még. Előbb ezt a mostani tíz felvonást kell végigszórakoznunk.

Címkék: sorozat ash vs evil dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr278039908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

desmondwallace · http://desmondwallace.wordpress.com/ 2015.11.01. 10:36:09

Annyira nem nyűgözött le a pilot humora, és a sztoriban valóban erősödhetne majd a folytatás.
Voltak jó pillanatai a résznek, de ez még kevés nekem.

pelikán80 2015.11.06. 10:39:36

Nekem nagyon bejött!

süti beállítások módosítása