Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

The Walking Dead - Elindult a 6. évad

2015.10.13. 06:33 Csabi87

Hosszú hónapok óta várunk arra, hogy a zombik ismét kiszabaduljanak a tévéből és hogy Rick Grimes válogatott csapata, no meg az alexandriai tökkelütöttek újra izgalmas kalandokba keveredhessen.

A Fear the Walking Dead ilyen szempontból egyelőre talán még csak szomjúságunk csillapítására se volt jó, legalábbis ha az anyasorozathoz viszonyítjuk, akkor szerintem egyelőre bőven több hiányossága akad.

the-walking-dead-6x01-01.jpg

Őszintén szólva egészen eltalált kezdésről beszélhetünk, amelybe viszont egy érdekes megoldást választottak a készítők. Egy kicsit in medias res indultunk, hogy aztán az idősíkokat kettébontva tálalják a 60 percet.

Az elképzelés egyébként nem volt rossz, a visszaemlékezős részek mondjuk egészen lassúak voltak, de a jelen eseményei azt hiszem kárpótoltak - igaz így egészen funkció nélkülinek hatott a múlt, hiszen kiugróan fontos esemény ott nem történt. A fekete-fehér megoldás pedig érdekes volt. Nyilván valahogy el kellett különíteni a múlt eseményeit, de az biztos, hogy annak idején a Lostban ezt sokkal jobban megoldották. Nekem lehet egy hanghatás vagy felirat jobban tetszett volna, az kevésbé lett volna álművészies.

Önmagában viszont nem érheti szó a ház elejét, persze, ha a kezdőrészeket hasonlítjuk össze, akkor az 5. évad indítása talán jobb volt, de ez megint olyan, hogy ízlések és pofonok, ott több volt az akció, én kicsit jobban csíptem.

A zombik számát eggyel megint csak überelték, amit azért köszönünk szépen, egészen ütős felvételek születtek és egy igazi hordát kaptunk.

the-walking-dead-6x01-03.jpg

A kérdés pedig az, hogy mi történik a folytatásban, hiszen a zombihorda terelgetése nem teljesen jött be, sőt a fenevadak ugye pont Alexandria felé indultak meg. Az pedig talán nem is kérdés, hogy mi lesz, ha ennyien odaérnek, hiszen az ottaniak nagy része, azért távolról sem egy motherfucking zombie killer.

Rick és Morgan kapcsolata egyébként érdekes kérdés lesz, például az is, hogy barátok maradnak-e vagy sem, hiszen Rick nagyon megváltozott Atlanta óta és, ha Morgan nem is, de mi pontosan tudjuk, hogy azért bőven benne van egy újabb nagy fonálszakadás.

Az egyébként kinek tűnt fel, hogy Carl egy apró jelenettől eltekintve nem volt látható? Nem baj, inkább több fekete-fehér legyen. Höhö.

Kezdésként tehát kellően véres, izgalmas és pörgős volt a mostani rész, szerintem jól eltalálták az arányokat, a folytatásig viszont ajánljuk szíves figyelmedbe a hazai The Walking Dead rajongói Facebook oldalt.

Címkék: sorozat zombi the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr317963780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

doggfather · http://dogg-n-roll.blog.hu/ 2015.10.13. 15:36:15

tényleg jó kis nyitány volt, remélem később is legalább ilyen marad...

süti beállítások módosítása