Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Charlie's Farm (2014)

Slasher a kenguruk földjéről

2015.10.12. 18:19 Jason13

charlies-farm-f.jpgAz utóbbi években egész sok horrort termelt ki az ausztrál filmipar és ezzel nincs is baj, hiszen legtöbbjük kifejezetten jól sikerült. Ott van például a Wolf Creek első és második része, melyek kifejezetten brutális alkotások, az én szívemhez közel is állnak. De térjünk rá Charlie farmjára, hiszen ez is a kenguruk földjéről érkezett, viszont közel se lett olyan minőségi produkció, mint az előbb említettek. 

A történetet felvázolására nem pocsékolnék el sok karaktert, hiszen a készítők se tették. Adva van négy fiatal (két csaj, két srác), akik elindulnak egy isten háta mögötti farmra, ahol régen egy kannibál família darabolta a turistákat. Miután megérkeznek, bele is botlanak az emberhúsra éhező család legfiatalabb tagjába, Charlie barátunkba, aki egy jól megtermett kretén állat, hatalmas machetékkel felfegyverkezve. A folytatást gondolom nem nehéz elképzelni.

Félreértés ne essék, nem azzal van bajom, hogy a sztori egyszerűsége vetekszik egy lapostányéréval. Oké, a készítők lekoppintották a Péntek 13. és a Texasi láncfűrészes mészárlás motívumait, majd megfejelték a műfaj legnagyobb sablonjaival. Ezt mind elfogadnám, ha a cselekmény végig pörgős lenne, a hangulat megfogna és a színészek is hoznának alakításaikkal egy erős közepes szintet. 

charlies-farm.jpg

A helyzet viszont az, hogy maga a gyilkos a 60. perc után lép akcióba! Addig pedig élvezhetjük idióta szereplőink "izgalmas kalandozásait". Komolyan, a főhősök igazi unszimpatikus balfaszok, akikért egy percig nem lehet izgulni. Adva van két gyökér csávó, akik igazi parasztok és minden figyelmeztetés ellenére röhögve gyalogolnak be a sorozatgyilkos területére. Aztán meg csodálkoznak, mikor megjelenik a kedves Charlie. Sajnos a két csajjal se jobb a helyzet, ők igazi üresfejű tyúkok. Itt gyorsan meg is említeném, hogy egyiküket maga Tara Reid kelti életre, valami botrányosan. 

final_cf_slip_au.jpgDe ha már a színészek, felbukkan a filmben Kane Hodder és Bill Moseley is, rájuk már nem lehet panasz, csak ugye kevés időt töltenek a vásznon. A gonosz sorozatgyilkos is ismerős lehet néhány Nézőnek, hiszen az a Nathan Jones keltette életre, aki idén az új Mad Max moziban is akciózott, mint Rictus Erectus. Igazából rá se lehet panasz, mivel megjelenése kellően fenyegető, nem is rajta bukott el a produkció.

Hanem azon, hogy a forgatókönyv tele van röhejes párbeszédekkel, üresjáratok tömkelegével és elképesztően ellenszenves főhősökkel. Sőt, pluszba még azt is felhoznám, hogy az utolsó perceket is sikerült feleslegesen elnyújtani. 

Pozitívumok terén egy jelentős dolgot tudnék felhozni, ami azért egy kicsit emel is az összhatáson. A véres képsorokat. Senki ne várjon kreatív darabolásokat, de legalább az összes "akció" kellően brutális. A maszkmesterek munkájára tehát nem lehet panasz, ők megdolgoztak a pénzükért.

Kár, hogy a stáb többi tagja már nem. Így Charlie farmja nem más, mint egy könnyen feledhető, néhol meglehetősen idegesítő ausztrál slasher, amelyben itt-ott azért található pár eltalált gore jelenet. Összességében, ez egy bátran kihagyható darab. 

Játékidő: 93 perc
Rendező: Chris Sun
Forgatókönyvíró: Chris sun
Szereplők: Tara Reid, Nathan Jones, Kane Hodder

Értékelés: 3/10

Címkék: 2014 3/10 ausztrál film ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr877765598

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása