Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Cooties (2014)

Amikor Elijah Wood körmöst osztogat a zombigyerekeknek

2015.09.30. 18:01 Csabi87

cooties-2.jpgIgazából már az előzetesek alapján lehetett sejteni, hogy a Cooties nem lesz egy csapnivaló film. Az ottani képsorok meggyőzőek voltak, a poénok is ültek, a szereposztás pedig szintén az a fajta volt, ami után még akár csettint is egyet az ember.

Ilyen szempontból pedig valóban kellemes csalódás a produkció, hiszen hozza, amit sejteni lehetett, ügyesen szórakoztat.

A történet főhőse Clint, aki éppen az anyjával él és a első nagy regényén dolgozik. A sztori egyébként egy gonosz hajóról szólna, de az ihlet csak nem akar olyan könnyen jönni. Mivel viszont, hogy Clintnek szüksége van a pénzre helyettes tanári állást vállal a közeli általános iskolában. A hely egy igazi ökörkarám és nem is biztos, hogy csak a gyerekek miatt, hiszen a tanárok sem épelméjűek. 

Az első munkanapon pedig annak rendje és módja szerint be is üt a ménkű, de talán úgy, ahogy azt Clint sem várta volna. A gyerekek ugyanis összeszednek valami fertőzést, amitől megvadulnak, egymásnak esnek és mindenkit megpróbálnak levadászni, aki él.

cooties-1.jpg

A Cooties azért nem egy klasszikus zombis film, legalábbis, a megfertőzött gyerekek kicsivel talán okosabbak az átlagzombinál, másrészt pedig talán a vérengzés sem annyira kap helyet, bár természetesen akadnak ilyen jelenetek, ezek korrektek is, de inkább a humoron és a politikailag inkorrekt dmegnyilvánuláson van a hangsúly.

cooties-poszter.jpgEzekben pedig nagyon üt a Cooties. Igazából szinte minden percre jut valami humorosabb beszólás és mókásabb jelenet, ahogy azt egy paródia jellegű filmben illik.

Mindezek mellé pedig még ott a szereposztás. Elijah Wood az utóbbi időben egyébként is jó szerepeket választott - hogy csak a blogtémakörébe vágó dolgokat említsem: Maniac, Hibátlan előadás és a Nyitott ablakban is akadt fantázia.

Rain Wilsonról A hivatal óta tudjuk, hogy nem százas, de neki pont ez áll jól, aztán Alison Pill is ismerős lehet akár sorozatos fronton is, Leigh Whannell pedig az a fazon, aki az Insidious-filmekben is emlékezetes mellékszereplőt alakított, de ugye íróként is ismert lehet, hiszen James Wannal közösködött sokat, a Fűrészt pedig nem csak írta, hanem szerepelt is benne.

A humor és az óvatos horror mellett pedig kicsi akció és thriller is helyet kapott a fűszerezésnél, így nagy bajunk azt gondolom tényleg nem lehet a Cooties-zal. Nem biztos, hogy a legemlékezetesebb zombis vígjáték lesz, amit valaha láttál, de korrekt darabnak bőven nevezhető és megéri a belefektetett idő.

7/10

Címkék: 2014 amerikai film 7/10 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr117870512

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Intelli 2015.10.01. 15:29:13

"Igazából már az előzetesek alapján lehetett sejteni, hogy a Cooties nem lesz egy csapnivaló film."

Nem? Szerintem meg csapnivaló lesz.

süti beállítások módosítása