Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Contracted: Phase II (2015)

2015.09.09. 18:13 Csabi87

contracted-1.jpgEric England néhány évvel ezelőtti horrorja, a Contracted szerintem egészen jól sikerült, kicsit talán lassú volt, gore-ból is elbírt volna többet, de akkor úgy éreztem, hogy van benne fantázia.

A producerek is így voltak ezzel, hiszen kértek a folytatásból, Eric England viszont nem, így új rendező és új forgatókönyvíró kezébe került a projekt. Ettől függetlenül viszont valóban folytatással van dolgunk, olyannyira, hogy a fonalat rögtön az első rész zárásánál vesszük fel.

Samantha és Alice halála ugyanis a rendőrség érdeklődését is felkelti, sőt ugye az előző felvonásban akadt egy srác, aki kamatyolt a kórságot hordozó Samantha-val, így most ő, Riley lesz a főhősünk. A srác megpróbáltatásait nézhetjük végig, ahogy a betegség rajta is elhatalmasodik, de közben próbál pontot tenni az egész szörnyűség végére.

contracted-2.jpg

Az előzetesekből úgy tűnt, hogy a folytatás azokat a nézőket is szeretné magának megnyerni, akik az első részt nem feltétlen díjazták. A baj viszont az, hogy ez koránt sincs így, hiszen kvázi az ott történteket kopírozzák le nekünk. Riley esetében mindenképpen ez a helyzet, hiszen egyre betegebb lesz, felhólyagosodik a bőre és gusztustalan kukacokat vagdos ki magából no meg ugye hályogos lesz a szeme.

contracted-poszter.jpgA plusz talán annyi, hogy kapunk egy rendőrségi nyomozást, illetve az előző rész "főgonosza" is előkerül, illetve több a fertőzött. Ettől viszont nem gondolnám, hogy annyival több volna a Contracted 2. részében.

Az biztos, hogy a gore és a gusztustalankodás nagyobb méreteket ölt, több ilyen jelenetet kapunk.Ezek a részek egyébként teljesen rendben is vannak, az átalakulás és a zombik egészen jól megvannak csinálva, bár a séma itt is a korábban látott.

A világot lefertőzni vágyó szörnyűséges gonosz piedesztálra emelése pedig nem biztos, hogy jó ötlet volt. Igaz talán ez volt az egyetlen irány, amelybe valamilyen ép kézláb módon folytatni lehetett a sztorit, hogy ne csak egy zombis trancsírt kapjunk, de úgy gondolom, hogy ezzel együtt mégis csak sivárabb lett a történet.

Mind a rendező Josh Forbes és a forgatókönyvíró Craig Walendziak kezdőnek számítanak ezen a téren, ez pedig néhol meg is látszik.

Ennek ellenére, ha az első részt bírtad, akkor ez a második sem fog kupán csapni, de tény, hogy nem kell semmivel többre számítani. Az viszont mindenképpen érdekes kérdés lehet, hogy Eric England vezényletével vajon mi sülhetett volna ki a folytatásból.

5/10

Címkék: amerikai film 5/10 2015 ajánlók

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr477772794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása