Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Fear the Walking Dead 1. évad 1. rész

2015.08.24. 19:23 Csabi87

A magyar AMC-n már hajnalban bemutatták a The Walking Dead spin-off sorozat, a stílusosan Fear the Walking Dead első részét. Végeredményként egy erős bevezető szagú részt kaptunk, a zombikkal egyelőre csínján bántak a készítők és bemutatták a főbb karaktereket is, akik egyelőre négyen voltak, bár szőrmentén azért a többiek is bemutatkozhattak.

fear-the-walking-1-2.jpg

Az ígéretek ugye arról szóltak, hogy Los Angelesben járunk majd és a történet a járvány kitörésénél veszi kezdetét. Nos ez pont így történik, igaz még az elején járunk a dolgoknak, hiszen néhány eset már Los Angelesben is történt, illetve a hírek más egyéb helyszíneken történt incidensekről is szólnak, de a világ még kvázi zombitól mentes övezetnek tekinthető.

A biztonság kedvéért azért a kezdésnél rögtön nyomtak az arcunkba egy kis zombit, hogy aztán a folytatásban inkább a karakterek és az ő bemutatásuk kapja a hangsúlyt. Persze mindezt úgy, hogy a tévé előtt ülve folyamatosan azt várjuk, hogy mikor bukkan fel egy élőhalott, de az ő jelenlétükre még maximum csak a rendőrségi helikopterek zaja és a szirénák vijjogása enged következtetni.

fear-the-walking-1-1.jpg

Új sorozat, új karaktereket, akiket aztán vagy megkedvelünk vagy megutálunk. Az első részt azt gondolom még ilyen szempontból is a tapogatózásé. Hiszen a drogos Nick vagy az egyelőre tipikus tiniproblémákkal küszködő Alicia nem biztos, hogy a szívünkbe zárta magát, de a Lorira emlékeztető, valahol azonban mégis anyatigris Madison karaktere is kibontakozóban van, no és igaz ez Cliff Curtis figurájára is.

A mostani felvezetésben a család legnagyobb problémája a drogos fiú volt, aki úgy tűnik, hogy szörnyű véres dolgokat hallucinál, de természetesen a 60. perc végéig sem kellett várnunk, hogy szegény hánytatott sorsú főhősünk szava bebizonyosodjon.

fear-the-walking-1-3.jpg

Igazán nagy kunsztot nem kaptunk az első résztől, de nem is gondolnám, hogy szükség lett volna rá, hiszen bőven van még játéktér a készítők előtt és nyilván a járvány kialakulása egy igazán izgalmas kérdéskör. Azt mondjuk Kirkman már jelezte, hogy konkrét választ most se várjunk arra, hogy mi is okozhatta a zombikórt. Óvatosan, mintha a drogra próbáltak volna most utalni, de konkrét választ azért nem kaptunk.

A karakter szempontjából is érdekes lesz az egész, hiszen mi sok mindent tudunk már a zombikról, olyan dolgokat, amelyekről hőseinknek gőzük sincs. Illetve a zombik is érdekesek lehetnek olyan szempontból, hogy az anyasorozatban azért többségében már erősen megaszalódott példányok kerülnek elő, most viszont "frissensült" agyhalottakra van kilátás.

A következő felvonás előzetesét elnézve, azért a puskapor majd inkább ott kerül felhasználásra, a járvány bedurvul, ráadásul a társadalom, mint olyan szintén összeomlik,annak rendje és módja szerint.

Címkék: sorozat zombi fear the walking dead

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr587731250

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Syracuse 2015.08.24. 21:13:29

Engem meggyőzött, a hangulata inkább az én világom, mint az évek során céltalan húsdarálóvá váló TWD-é. :D Persze ez még csak egy epizód, anno a The Strain is jól indult, aztán kicsit elfajult az is.

2015.08.25. 14:42:51

@Syracuse: Húsdarálásról az utóbbi évadokban nem igazán beszélhetünk...inkább családi és/vagy társadalmi dráma, illetve népnevelés meg a homárok népszerűsítése lett a főtéma.
Bár szerintem egy zombis sorozatban a zabálás meg hentelés legyen a lényeg, attól zombis, nem a főszereplők mentális problémáitól.

süti beállítások módosítása