Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Hellraiser III: Pokol a földön (1992) - Hellraiser III: Hell on Earth

A kocka harmadjára is kinyílt

2015.08.07. 18:24 Jason13

1667_vosstavshii_iz_ada_3_ad_na_zemle.jpgElérkeztünk az eredeti trilógia záródarabjához, aminek forgatókönyvéért ismét Peter Atkins felelt. Azonban míg a második rész esetében többször éreztem azt, hogy a sztori izzadságszagú és erőltetett, addig a Hell on Earth végig nagyon pörgős és szórakoztató horror. 

A történet két szálon fut. Először megismerünk egy klubtulajdonost, aki szerez magának egy elég érdekes szobrocskát. A műtárgynak annyi hátránya van, hogy Pinhead lakozik benne és elég hamar fel is ébred, ezzel pedig kezdetét is veszi a vérengzés.

Igen ám, de egy riporternő is bekerül a képbe, aki élete sztoriját keresi. Ő a pokoli kockát kaparintja meg és hamarosan rájön, hogy neki kell megállítania Tűfej mestert, mert ha nem teszi, a démon leigázza az emberiséget.

A fentiek alapján a sztori kissé bugyutának tűnhet, pedig a filmben igencsak ügyesen lettek kibontva az események. A két különböző szál jól lett összefűzve, a cselekmény pedig végig zökkenőmentesen halad a finálé felé. Szerencsére erőltetett momentumokkal sem találkozhatunk, végig teljesen világos az, hogy mi-miért történik. 

Az események otthonául most New York szolgál, ennek ellenére az előző részekkel is sikerült összekötni a harmadik epizódot. Ugyan, az eredeti szereplők közül csak Doug Bradley tért vissza (oké, Ashley Laurence is feltűnik, de az ő szerepe eléggé minimális), azonban mégis akadnak utalások az előzményekre. Sőt, nekem ez a formula jobban tetszett, mint a második részben az, hogy majdnem minden karaktert vissza akartak hozni a készítők az eredetiből.

hellraiser3-2.jpg
Azt persze aláírom, hogy az új figurák, nem olyan emlékezetesek, mint mondjuk Kirsty vagy Frank, de a maguk módján érdekesek és a sztori kezd is velük valamit. És ha már itt járok, a színészi játékokkal sincs semmi baj, ahogy már megszokhattuk, most is Doug Bradley viszi a prímet.

mv5bmtk2mzk0otixov5bml5banbnxkftztcwotu5mza0mq_v1_sy317_cr7_0_214_317_al.jpgNegatívumként azt tudnám felhozni, hogy a hangulat már közel sem annyira elvont és beteg, mint az előzményekben és Pinhead segítői se bukkannak fel. Helyettük teljesen új cenobitákat kapunk, ők azonban meg se közelítik az eredeti csapatot. Sajnos zenei téren is akadtak változások, ugyanis Christopher Young nem tért vissza. Az ő helyére Randy Miller ugrott be, aki megtartotta a főtémát, viszont dallamai egyáltalán nem olyan hatásosak, mint elődjéé.

A fentebb említett dolgok ellenére a Hellraiser 3. egy ütős horror. Látványilag ez az epizód is kiválóan teljesít, vérbő jeleneteknek itt sem vagyunk híján. Ugyan, hangulatilag eltér az előző részektől, de legalább pörgős tempót diktál, érdekes a története és végig nagyon szórakoztató. Barker mester eredetijét persze nem éri utol, de a második felvonásnál szerintem jobb.

Játékidő: 93 peerc
Rendező: Anthony Hickox
Forgatókönyvíró: Peter Atkins
Szereplők: Terry Farrel, Doug Bradley, Kevin Bernhardt

Értékelés: 7/10

Címkék: 1992 amerikai film 7/10 ajánlók kanadai film

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr77647716

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása