Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Könyvajánló - Stephen King: Újjászületés (Revival)

A félelemre hajlamos emberek a saját poklukban élnek.

2015.08.06. 17:27 OctoberAir

stephen-king-ujjaszuletes-cultura.jpgKing rajongóként mindig az első dolgom az, hogy megvásároljam a legújabb példányokat, amint megjelennek magyarul. Így tettem az Újjászületéssel is, ami egy pillanatra sem pihent a polcomon, hiszen azonnal belevetettem magam az olvasásba. Egyáltalán nem bántam meg: az Újjászületés minden Kingesnek és misztika-horror rajongónak megfelelő szórakozást nyújthat.

A regény főszereplője, Jamie Morton, aki éppen hatéves, amikor csendes kisvárosukba egy új lelkész érkezik, ami egy kicsit felborítja a közösség életét. Charlie Jacobs feleségével és kisfiával költözik be New England egyik városába. A férfi nem csak az istentiszteleteket, hanem heti bibliaórákat is tart a gyerekeknek, ahol megismerteti őket másik szenvedélyével: az elektromossággal. Charlie Jacobs elektromosság iránti szenvedélye hatalmas méreteket ölt, és később segít Jamie testvérének is visszanyerni a hangját, amikor a fiú elveszíti azt. 

Az idillnek azonban egy hatalmas tragédia vet véget, hiszen Jacobs egy tragikus balesetben elveszíti feleségét és fiát. A történés annyira megtöri a fiatal lelkészt, hogy képtelen tovább végezni munkáját, ezért hamarosan el is költözik a városból. 

Felnőttként Jamie drogproblémákkal küzdő rockzenészként tengeti az életét, amikor újra találkozik Jacobsszal, akit igazából egész életében képtelen kiverni a fejéből. A felnőtt Jamie és az öregedő Jacobs között érdekes kapcsolat alakul ki, amely lassan mindkettejük életére rányomja a bélyegét. Jamie képtelen elszakadni Jacobs elektromos kísérleteitől, amelyek egyre érdekesebb és veszélyesebb irányt vesznek. De vajon mi Jacobs végső terve és mi a szerepe ebben Jamie-nek?

revival-front-cover-slice-770.jpg

Az Újjászületés nekem visszahozta kicsit a régi King-könyvek hangulatát. Az olvasás közben feljött bennem a Borzalmak városa régi élménye, ami visszarepített a tinédzserkoromba. King mesterien írja le a kisvárosokat, a karakterei élőek, a történet végig érdekes volt és magával ragadott. Emellett mélyebb lélektani mélységekbe is elkalauzol bennünket. A regényben mélyen benne van a halál kérdésköre, a halál utáni élet és az elmúlás minden kérdése. Emellett megint kapunk egy jó adag függőséget és fanatizmust is, amely sohasem viszi jó irányba az embert. 

Nekem a regény végig fenntartotta a figyelmemet és biztos vagyok benne, hogy más King-rajongónak sem fog csalódást okozni. Megfelelő olvasmány most nyárra, hogy a melegben egy pár borzongató pillanatot is begyűjtsünk magunknak. 

Címkék: stephen king könyvajánló Újjászületés Revival

A bejegyzés trackback címe:

https://talesfromtheblog.blog.hu/api/trackback/id/tr297679300

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

süti beállítások módosítása